Hepinizden özür dileyerek .....

Konu, 'Tanışalım' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Sevgili forumdaşlarım, kardeşlerim, saygıdeğer ağabeylerim, ustalarım.

Özür diliyorum, çünkü aylardır forum üyesi olmama, birkaç konu-mesaj yazmama ve hatta birkaç ustamla özelden mesajlaşmama rağmen hala kendimi tanıtmadım.

Düzce'liyim, İstanbul Küçükçekmece'de yaşıyorum. Özel kuruluşta satış yöneticisiyim. Yaşımı yazmıyorum, zaten yazıyor. Hemen her cumartesi öğleden sonra şamandıralı göl oltamla büyükçekmece gölünde israil yahut bulabilirsem kızılkanat peşinde hem yoruluyor, hem dinleniyorum. Fırsat oldukca da (daha doğrusu arkadaş buldukça) farklı yerlere gidiyoruz.

3 yıldır balık meraklısı oldum. Oğlumla birlikte vakit geçsin diye gittiğimiz bir avın bereketli geçmesiyle başladı. Tarla sahibinin tarifiyle hazırladığımız takımla kovayı yarı yapmıştık.

Sonra Düzce'ye gittikçe balık meraklısı tanıdıklar çıktı, onlara takıldım fırsat buldukca. Fakat oralarda (benim tanıdıklarımda) olta kullanmak yok. Ya serpme ile, ya el ile yuvalara girerek, bekir, kasna veya şiraz tutuyorlar. Bir gün 4 kişinin 60 kilo balık tuttuğunu biliyorum. Ters geldi bana ve araştırarak sirkülerden haberdar oldum, sonrasında bu foruma üye oldum ve çok şükür herşeyi olmasa da çoğu şeyi sirkülere ve limitlere uygun yapmaya çalışıyorum.

En zevkli avım; Mengen'de bir derede arkadaşlar yine el ile balık ararlarken ben olta ile yalnız takılmış ve ortalama 40- 50 cm.lık 3 adet şiraz tutmuştum. (Bu yaz) Berrak suyun içinde balıkları görerek oltama gelmeleri çok zevkli idi.

Hiç denize olta atmadım, ama bu kış deneyeceğim.

Hepinize canıgönülden sevgiler, saygılar, selamlar.

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Yavuz kardeşim aramıza tam olarak gelmişin, burada olmamızın asıl amacı balık avlarımızı paylaşmak birbirimize yardımcı olmak, bir zamanlar ben de Küçükçekmecede kalmıştım, 1974 senesinde unutmadığım çok güzel anılarım oldu,:) çok şirin bir yer,:) selamlar sevgiler hoşöakal.:) :) :)

3. Orhan abi teşekkür ediyorum.
    Yalnız bazı forum sakinlerinin sakin olamamaları veya devamlı açık aramaları gibi diyaloglar olabiliyor. Şahsınızı tenzih ederek bu konuyu arkadaşlarımın dikkatine arz ederim. Birbirimizi kırmamaya, gücendirmemeye, yanlış yapanlar olsa dahi yerden yere vurmamaya, yapıcı eleştirmeye özellikle dikkat diyorum.

4. j0ker

j0ker Süleyman

hoşgeldiniz :)

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Aramıza hoşgeldiniz...

6. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Yavuz kardeş aramıza hoşgeldin,inan doğru sitedesin.İsmini vermeyeceğim bir sitede bir şiirim yüzünden nahoş şeyler yaşamıştım.Aynı konu üzerinden yani (amatör olta balıkçılığı) birkaç siteyi inceledim,inan (balık avı.net) sitesi gibi yani bizim sitemiz gibi seviyeli,paylaşımcı bir site görmedim.Sitemizdeki üye arkadaşlarımızda gerçekten konuya ve hobisine hakim güzel insanlar.Ha dediğin gibi zaman zaman problemler olmayacak mı elbette olacak,onlarda sosyal paylaşım sitelerinin tuzu biberidir.Yani insan faktörünün devrede olduğu heryerde az çok sorun olur.Bunlarda biz aklı salim üyeler tarafından çözülür,çözülemeyenlerede Adminlerimiz tarafından çözülür...
    Bizlerin sitedeki birliktelik amacımız ''amatör olta balıkçılığı konusunda'' bilgilenmek ve bilgi paylaşımında bulunmaktır,bu anlamda doğru yerdesin tekrar aramıza hoşgeldin Yavuz kardeş.

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Arkadaşım, bu güzel ve detaylı tanışma yazın için teşekkür ediyorum. Buraya tanışma adı altında topik açıp, ''ben geldim , artık aranızdayım'' türünden yazanlara cevap vermediğim gibi hoşgeldin bile demiyorum. Köy kahvesine bile girince insan selam verir nereden gelip nereye gittiğinin sohbetini yapar. Buradaki aile ortamını her zaman korumamız gerek. Bu yüzden kocaman bir hoşgeldin diyorum. Bereketli avların olsun.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hoşgeldin Yavuz abi.

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Yavuz, samimi duygularını aktarmışsın.. teşekkür ederim...saglık ve başarı dilerim

10. Hoşbulduk. Doğru yerde olduğumuzdan şüphem yok.

11. Kocaman hoşbulduk Erdinç ağabey..

12. Hoşbulduk Volkan kardeş

13. Muvaffak ağabey, sizi forum kalitemizin mimarlarından kabul ediyor, saygılar sunuyorum.

14. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Yavuz bey hoşgeldiniz.
    Bende Düzcede oturuyorum.az cok balık işinden anlarım..
    Efteni gölü ile ilgili bilgi istemiştiniz .kısada olsa cevap yazdım ,sanırım pek İginizi çekmedi.
    Düzcede sizin tanıdığınız serpmeci sepetcilerden başka, kurallara ve yasalara uyan hatta imkanları dahilinde koruyan oltacı balıkcılarında olduğunu bilmenizi isterim.
    tanışmak ve görüşmek ümidi ile
    avlarında bol şans dilerim.

15. Hoşbulduk Kasım abi. Efteni için pek randımanlı olmadığını yazmışsınız. Sanırım iskelenin bulunduğu yer ile alakalı. Yoksa Efteni'de balık olmaması imkansız gibi geliyor bana. Ben yine de bayramda bir denemek istiyorum. Her fırsatta Düzce'ye kaçan ve balık için kafa dengi arkadaş arayan biriyim. Ben de tanışıp görüşmek isterim.

16. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Yavuz kardeşim, eftenide sadece iskeleden balık tutmak serbest diğer yerler oltabalıkcılığına yasak,yasak olmasada ot ve sazlıktan avlanmak pekte mümkün değil.Ama seninde bildiğin gibi orası genelde ağcıların yasak dönemde serpmecilerin avlandığı bir yer onlarca şikayete rağmen tek kişi yakalanmıyor.

17. morcheeba

morcheeba Göksel

Favori Kamış:
    Spro Flashback, Shimano Catana Cx, Shakespeare Salt XT Surf MX Beach Rod
    Favori Makine:
    Shimano Catana, Daiwa Exceler, Okuma Espina
    En İyi Avı:
    Sürüsüne bereket tırıvırı..
    Hoşgeldiniz.

18. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    hoşgeldin yavuz abi ben de tuzlu suya bu yıl başladım yakınlığından dolayı yeşilköye gidiyorum.beklerim.

19. Hoşbulduk Göksel bey

20. Hoşbulduk Kenan bey. Yeşilköyde ne çıkıyor, nasıl bir takım hazırlamalıyım.