hepinize merhaba

Konu, 'Tanışalım' kısmında ozanrms tarafından paylaşıldı.

1. ozanrms

ozanrms ozan

öncelikle siteniz çok güzel çok detaylı bilgiler veriyor ama ben balıkçı olmak istemiyorum yani balık tutma hobim yok sadece karnımı doyurmak için balık tutmak istiyorum ankara da yaşıyordum şimdi izmire geldim ve burda bayağı bi süre duracağım balık tutma teknikleri,olta takımları çipuralar köstekler kıbrıs oltalar at çekler,aksiyonlar falan çok karmaşık bilgiler ve ben ilgi duymadığım için severek okuyamıyorum benim size sormak istediğim sadece günde karnımı doyuracak kadar balığı nasıl tutabilirim nerden avlanmalıyım izmir buca da bulunuyorum şu anda hangi oltayı alıp hangi yemle avlanmalıyım yani balık türü farketmez zehirlemesin yeter aslında buraya gelip çalışıp sandal alıp öyle balık tutacaktım ama sandal planını ileriye aldım burdakilerden hangisini almalıyım sizce http://www.hazirolta.com/page.php?a...490&listType=detay&markaID=&orderBy=fiyat+asc hepinize şimdiden teşekkür ediyorum :)

2. Sosyete Balıkçılar

Sosyete Balıkçılar Anıl

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire
    Favori Makine:
    Abu Garcia ora
    En İyi Avı:
    Turna
    Öncelikle hosgeldinde;amaç karin doyurmak ise hobiyle ilgilenmiyorsan hobi icin neden para harciyorsunki?
    Git tezgahtan baligini al daha masrafsiz daha zahmetsiz ve daha ucuza mal olur sahsi fikrimdir..

3. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    balık tutma hobin yok ve karın doyurmak için balık tutmak istiyorsan bence balıkçıdan balık al ye daha ucuza gelir ve vaktinide balık tutmakla boşa geçirmiş olmazsın.amatör balıkçılık masraflıdır takım yapacan yem alacan avlak yerine gidecen işi öğrenene kadar defalarca elin boş döneceksin.seninle dalga geçtiğimi sakın düşünme bugün balık için arabamla 30 km.yol yaptım tuttuğum bir adet tatlı su levreği :)

4. ozanrms

ozanrms ozan

ya ben hayatım boyunca işte çalışmak istemiyorum 50 60 yaşına kadar emeklilik hayali kurup sonra gençliğim de hayalini kurduğum sahil kasabasına yerleşip emekliden gelen parayı yemek istemiyorum ben hayallerimi şimdi gerçekleştirmek şimdiden doğal hayatı yaşamak istiyorum zaten kamp kurmak istiyorum deniz kenarı bir yere köyde arazimiz var her sene buğday ve bulgur geliyor zaten ekmek yemiyorum ekmek falan o tarz dışardan alınan şeyler yemiyorum güneş enerjisinden faydalanıp yemeklerimi ısıtacağım bir sistem kurdum,ve güneş enerjisiyle çalışan bir radyo alacağım öyle yaşamak istemiyorum belki size komik,gençlik hevesi gibi gelebilir ama öyle yaşamak istiyorum,aslında izmire gelmemde ki bir işe girip balıkçı teknesi almak tı ama iş beni çok sıkıyor insanlarla iletişimim biraz sıkıntılı her ortama ayak uyduramıyorum.Yani bir miktar param var cebim de onlada olta alacağım ve balık tutarak yaşamak istiyorum parayla gidip balık almak istemiyorum.Dediğiniz gibi daha zahmetsiz olur parayla almak ve balık tutmak çoçuk oyuncağı değil tabiki ama sizden bana yardımcı olmanızı rica ediyorum yorumlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ederim :)

5. arkadas

arkadas ibrahim

6. ozanrms

ozanrms ozan

benim balık tutmaya bir ilgim yok gerçekten denize ilgim var o yüzden geldim buraya.Bugün alsancak sahilinden denemeler yapacağım el oltasıyla bakalım neler olacak.Haziran başına bir iş var oraya başlıyacağım üniversiteyi bıraktım orda 3 ay çalışıp sandal parası biriktirmeyi planlıyorum @arkadas teşekkür ederim önerilerin için verdiğin 2.link açılmıyor bütün set 50 60 lirayı geçmesin şu anlık bütçem o eğer bütçeme göre bir şeyler önerirseniz teşekkür ederim hepinize iyi günler diliyorum :)

7. ozanrms

ozanrms ozan

Bugün gittim attım iki kancaya da kaya balığı yani ben bilmiyordum adını öyle denk geldi yenmez dediler 15 cm falan olması lazım ben de geri attım denize kancayı çıkarması baya zor oldu internette araştırdım eti de gayet lezzetliymiş boş oltaya bile geliyor hayvancağız :) neyse yarın tutup yemeğini yapacağım

8. Lüfer Niyazi

Lüfer Niyazi Kenan

Favori Kamış:
    okuma salina 3 parça
    Favori Makine:
    okuma avenger av-65b
    En İyi Avı:
    Lüfer
    kardeş hoşgeldin. bende bu sitede yeniyim ama uzun zamandan beri balığa giderim ve bu benim en sevdiğim hobimdir. şimdi senin söylediklerinin tam tersine bende tutmayı çoook seviyorum ama hiç yemiyorum :) yani ne biliyim yiyemiyorum canım hiç istemiyor. bu hobi inan bana eyer alışırsan hiç bırakamıyacağın bir şeydir.

9. ozanrms

ozanrms ozan

Hoşbuldum abi :) eğer okadar uğraşıp tuttuğun şeyi yersen daha iyi olur tabi ama balık ta bir canlı onun da hayatı var ama dünya çok acımasız hayatını devam ettirebilmek için başka bir canlının hayatını elinden alıyorsun falan ben çok düşünüyorum bunları ama başka türlü açlıktan mı ölelim :confused: yani ne desem keşke tutttuğunu yeseydin neyse herkesin farklı bir hobisi var uğraşı var zevki var bir şey diyemem :) birde size birşey soracağım balığı tuttuğumuz gibi deniz suyuyla doldurduğumuz bir kovaya atıp evde mi temizlesem yoksa tuttuğum gibi temizleyip mi kovaya atsam nasıl temizlenir edilir falan bilmiyorum bide tuttuğumuz gibi başına bir cisimle vurup bayıltıp öyle mi öldürüp temizleyim canlı canlı kesmek istemiyorum bir yöntem söylerseniz çok mutlu olurum herkese rastgele :)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Alsancak'ta balık tutmak yasak değil miydi? Ben mi yanlış biliyorum, hatırlıyorum?

11. ozanrms

ozanrms ozan

tam onu soracaktım ben de daha yeni forumda okudum :) ama sürüsüne bereket herkes tutuyor kirlilikten dolayı mı yasaklanmış acaba ? peki ben nereye gidip tutmalıyım balığı bir öneride bulunursanız çok sevinirim buralara yabancıyım da

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Aramıza hoşgeldin, senden de balık avları ve yorumlarını bekleriz, oturmak yok.:)