Merhaba arkadaşlar memleketim düzcede son deli dolu günümü abilerimle böyle geçirdim. amacımız önce mantar toplayıp, daha sonra ise yemek saatinde güzel bir yerde duraklayıp hem yemek hemde alabalık yakalamaktı.en zirvedeki yaylalar arasında geçişler yaptık. o yayla senin bu yayla benim tarifi olmayan güzelliklere şahit olduk. helede orman sahiplerinin meraklı bakışları hayat bu dedirtti. işte yayladan görüntüler, bu mantarların tadı muazzam, dede sakalı(telli mantar) buda bir çok kişinin bildiği tanıdığı kanlıca, kendisini keser kesmez kıpkırmızı kesilir, mantardan istediğimiz verimi alamadık bizde dedik eli boş dönmeyelim ve biraz kekik topladım. kekik toplarkende başka güzellikler gördüm, galata kulesi, kız kulesi efsanesini yaşatırcasına kendini gölge bir yere konumlandırmış, oradan izliyor. yemek vakti yaklaştı, hemen ateşi yakıp hadi bana eyvallah, yaklaşık 1 saatlik bir gezintiden sonra geri geldim. geri geldiğimde sofra hazırdı ne sarp kayalar şelaler aştım ama istediğim gibi bir su bulamadım. su aşırı azalmıştı. yavru balıklar cirit atıyordu. suyun içinde tozu dumana katan balık olurmu? tatil bitti artık istanbula dönüş için hazırlık vakti, çok sevdiğim kara üzümler olmamıştı, yerini tutmaz ama dalından toplayıp yemek gibisi yok
Memleket gibisi var mı Hakan, imrene imrene baktım valla. Kanlıcayı, Erişteyi ( bizim oralarda sakallı ya derler ) dağ çileklerini görünce bende Kastamonu'ya gittim geldim. Sabah sabah iyi geldi, sağolasın :thumb:
bir baktım acaba hızlımı geçtim dedim bidaha baktım sonra bidaha çok güzel zaman geçirdiğiniz belli Allah tekrarını nasip etsin
Balık tutmak bahane doğayla buluşma şahane . Hakan kardeşim çok güzel bir gün geçirmişsin. Oralarda o eşsiz doğayla başbaşa kalmak insana terapi gibi gelir. Sevgiyle kal..
Güzel bir tatil geçirmişsin Hakan, Bende memleketim Konya Ereğli'ye giderken Düzce de 1 gece konakladım, zamanım olsa 1 gün daha kalıp Melende olta sallamak isterdim ama bunu kış ayı için ayırıyorum Eminimki sende benim gibi memleket dönüşü taşıyabildiğin kadar yöresel ürün (sebze-meyve-unlular-kurular) getirmişsindir
teşekkürler ünal, balık herzaman var ama her yeni bir avın ve avlağın acemiliği oluyor. gittiğimiz yerde gördükki meps ile calışalıbilecek bir yer yok. fly sinek böcek almıştım ama okadar su bile yok. cihan merhaba, evet memleket olayı başka, insanın memlekete gitmesi ve bir nedeninin olması kadar güzel birşey yok. allahım büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin sabri abi allah nicelerini ve daha güzellerini cümlemize nasip etsin. sağlıcakla kalın
evet naim abi, birşeyler ile meşgül iken hayatın teleşesinin unutuyorsun, helede doğada olunca vitamin gibi geliyor, keşfedilecek okadar çok şey varki, meraklı bakışlar zamanı sular seller gibi götürüyor. mustafa merhaba, umarım birgün güzel bir av yaparız. abicim sebze, meyve, ot,su, süt, et nebulursam düzceden getirdim. zor oldu ama güzel oluyor. memleketin herşeyi farklı, istanbulda yediğimiz bir çok üründe aradığımız lezzeti bulamıyoruz. bununla ilgili olarak özellikle ramazan aylarında ramazan pidesi yemediğim akşam olmaz fakat istanbulda okadar fırın gezdim aradığım lezzeti bir türlü bulmadım, bu ramazanı ekmekle geçirdik fatih acele etme, kurban bayramına yaklaşık 2 ay var, güzelde bir süre var, bol bol tatilin keyfini çıkartırsın,
hakan bey o mantarlar yenimi çıkmış kanlıca için erken dir aslında diğer mantarada bizde kadın parmağı derler kastamonu -pınarbaşılıyım ekim kasım gibi istanbulda toplamaktayım bende sizle çok yakınız gelmek isterseniz zamanı geldiğinde haberleşiriz mekan olarak alemdağ civarından toplamaktayım bide tepeüstünde beşiktaş tesislerinin yanındaki çamlıklardan
selam, meleketim düzcede yüksek rakımlı yaylalar sayesinde soğuk gecelerin geride bırakmış olduğu nemler, kapalı bitki örtüsünün altında kanlıca cıkmasına neden oluyor, yağmur yağması ile daha da artacak olan bu mantarın bitmesi için toprağının nemli olması kafidir. bende istanbulda mantar topluyorum. kayışdağı camlıklarına gittim. bende çakmak köprüsünde oturuyorum. dediğiniz gibi havalar birazdaha soğudumu yani kurban civarı yapmurlarda başlar işte mantar ozaman bitmeye başlar. haberleşiriz. rastgele
kanka ne işin var mantarla muntarla gel ben sana eminönünde güzeş bir balık ekmek ısmarlayayım yada ne istersen, aksilik ya seni bulur zehirli olur bilmem ne olur ALLAH muhafaza, keyif senin keyfin yaşıyorsun ya helal olsun :thumb:
özkan abi, bu işin profesörü değilim ama, bildiğim kadarıyla, mantarlar etrafındaki civarındaki tüm kokuları bünyelerinde bulunduruyorlar, aynı zamanda kokuda yayıyorlar, eğer yakınlarında zehirli mantar var ise o mantarada nufüs etmiş olabilir, sirkeli su ile bekletip, temizlemekte fayda var, yapıyormusun dersen mantar toplarken dikkat ederim ama evde sirkeli sudan geçirmem kanlıca, cincile, kara kulak mantarları lezzetli mantarlardır. toplar ve yerim. dede sakalıda fena değildir.
bilindik olupda en son yiyeceğim hiç haz etmediğim yiyecekler, mantar,midye, (dolma kızartma hiç fark etmez) kokoreç,işkembe,kelle paça
Allah iyliğini versin Özkan :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Bu arada sevgili Hakan mantarı odun ateşinde fırında yemiştim ciğerden farkı yoktu ağızda eriyordu mübarek :thumb: Neler kaçırıyorsun Özkanım bir bilsen ( Sadece mantar içindi bu ) Sağlıcakla ve sevgiyle kalın