Hepside eşsiz lezzetler

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında shadowpane tarafından paylaşıldı.

1. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    Merhaba arkadaşlar

memleketim düzcede son deli dolu günümü abilerimle böyle geçirdim.

amacımız önce mantar toplayıp, daha sonra ise yemek saatinde güzel bir yerde duraklayıp hem yemek hemde alabalık yakalamaktı.en zirvedeki yaylalar arasında geçişler yaptık. o yayla senin bu yayla benim tarifi olmayan güzelliklere şahit olduk. helede orman sahiplerinin meraklı bakışları hayat bu dedirtti.

işte yayladan görüntüler,

bu mantarların tadı muazzam, dede sakalı(telli mantar)

buda bir çok kişinin bildiği tanıdığı kanlıca, kendisini keser kesmez kıpkırmızı kesilir,

mantardan istediğimiz verimi alamadık bizde dedik eli boş dönmeyelim ve biraz kekik topladım.

kekik toplarkende başka güzellikler gördüm, galata kulesi, kız kulesi efsanesini yaşatırcasına kendini gölge bir yere konumlandırmış, oradan izliyor.

yemek vakti yaklaştı, hemen ateşi yakıp hadi bana eyvallah, yaklaşık 1 saatlik bir gezintiden sonra geri geldim. geri geldiğimde sofra hazırdı :D

ne sarp kayalar şelaler aştım ama istediğim gibi bir su bulamadım. su aşırı azalmıştı. yavru balıklar cirit atıyordu. suyun içinde tozu dumana katan balık olurmu?

tatil bitti artık istanbula dönüş için hazırlık vakti, çok sevdiğim kara üzümler olmamıştı, yerini tutmaz ama dalından toplayıp yemek gibisi yok

2. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Hakan süper bi tatil geçirmissin, balıksız olsa bile bu güzellikleri görmeye değer yerler.

3. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Memleket gibisi var mı Hakan, imrene imrene baktım valla. Kanlıcayı, Erişteyi ( bizim oralarda sakallı ya derler :) ) dağ çileklerini görünce bende Kastamonu'ya gittim geldim. Sabah sabah iyi geldi, sağolasın :thumb:

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

bir baktım acaba hızlımı geçtim dedim bidaha baktım sonra bidaha :) çok güzel zaman geçirdiğiniz belli Allah tekrarını nasip etsin

5. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Balık tutmak bahane doğayla buluşma şahane . Hakan kardeşim çok güzel bir gün geçirmişsin. Oralarda o eşsiz doğayla başbaşa kalmak insana terapi gibi gelir. Sevgiyle kal..

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Güzel bir tatil geçirmişsin Hakan, Bende memleketim Konya Ereğli'ye giderken Düzce de 1 gece konakladım, zamanım olsa 1 gün daha kalıp Melende olta sallamak isterdim ama bunu kış ayı için ayırıyorum ;)
    Eminimki sende benim gibi memleket dönüşü taşıyabildiğin kadar yöresel ürün (sebze-meyve-unlular-kurular) getirmişsindir :D

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    harika görüntüler... memleketimi özlettin bana valla..

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler ünal,

balık herzaman var ama her yeni bir avın ve avlağın acemiliği oluyor. gittiğimiz yerde gördükki meps ile calışalıbilecek bir yer yok. fly sinek böcek almıştım ama okadar su bile yok.

cihan merhaba,

evet memleket olayı başka, insanın memlekete gitmesi ve bir nedeninin olması kadar güzel birşey yok. allahım büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin
    sabri abi allah nicelerini ve daha güzellerini cümlemize nasip etsin. sağlıcakla kalın

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet naim abi, birşeyler ile meşgül iken hayatın teleşesinin unutuyorsun, helede doğada olunca vitamin gibi geliyor, keşfedilecek okadar çok şey varki, meraklı bakışlar zamanı sular seller gibi götürüyor.
    mustafa merhaba,

umarım birgün güzel bir av yaparız.

abicim sebze, meyve, ot,su, süt, et nebulursam düzceden getirdim. zor oldu ama güzel oluyor. memleketin herşeyi farklı, istanbulda yediğimiz bir çok üründe aradığımız lezzeti bulamıyoruz. bununla ilgili olarak özellikle ramazan aylarında ramazan pidesi yemediğim akşam olmaz fakat istanbulda okadar fırın gezdim aradığım lezzeti bir türlü bulmadım, bu ramazanı ekmekle geçirdik :(
    fatih acele etme, kurban bayramına yaklaşık 2 ay var, güzelde bir süre var, bol bol tatilin keyfini çıkartırsın,

10. yilmaz37

yilmaz37 yılmaz

Favori Kamış:
    lıneaeffe maxx cast 4204
    hakan bey o mantarlar yenimi çıkmış :) kanlıca için erken dir aslında diğer mantarada bizde kadın parmağı derler kastamonu -pınarbaşılıyım ekim kasım gibi istanbulda toplamaktayım bende sizle çok yakınız gelmek isterseniz zamanı geldiğinde haberleşiriz mekan olarak alemdağ civarından toplamaktayım bide tepeüstünde beşiktaş tesislerinin yanındaki çamlıklardan

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    selam,

meleketim düzcede yüksek rakımlı yaylalar sayesinde soğuk gecelerin geride bırakmış olduğu nemler, kapalı bitki örtüsünün altında kanlıca cıkmasına neden oluyor, yağmur yağması ile daha da artacak olan bu mantarın bitmesi için toprağının nemli olması kafidir.

bende istanbulda mantar topluyorum. kayışdağı camlıklarına gittim. bende çakmak köprüsünde oturuyorum. dediğiniz gibi havalar birazdaha soğudumu yani kurban civarı yapmurlarda başlar işte mantar ozaman bitmeye başlar.

haberleşiriz. rastgele :)

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    geçen sene aralık ayında dahi, mantar toplamışım. yer kayışdağı , 8 aralık cumartesi 2012

13. ozkan79

ozkan79 özkan

kanka ne işin var mantarla muntarla gel ben sana eminönünde güzeş bir balık ekmek ısmarlayayım yada ne istersen,

aksilik ya seni bulur zehirli olur bilmem ne olur ALLAH muhafaza,

keyif senin keyfin yaşıyorsun ya helal olsun :thumb:

14. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    özkan abi,

bu işin profesörü değilim ama, bildiğim kadarıyla, mantarlar etrafındaki civarındaki tüm kokuları bünyelerinde bulunduruyorlar, aynı zamanda kokuda yayıyorlar, eğer yakınlarında zehirli mantar var ise o mantarada nufüs etmiş olabilir, sirkeli su ile bekletip, temizlemekte fayda var, yapıyormusun dersen mantar toplarken dikkat ederim ama evde sirkeli sudan geçirmem :)

kanlıca, cincile, kara kulak mantarları lezzetli mantarlardır. toplar ve yerim. dede sakalıda fena değildir.

15. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    memleket gibisi yok hakan güzel kareler yakalamışsın

16. ozkan79

ozkan79 özkan

bilindik olupda en son yiyeceğim hiç haz etmediğim yiyecekler,

mantar,midye, (dolma kızartma hiç fark etmez) kokoreç,işkembe,kelle paça :eek:

17. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Allah iyliğini versin Özkan
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
    Bu arada sevgili Hakan mantarı odun ateşinde fırında yemiştim ciğerden farkı yoktu ağızda eriyordu mübarek :thumb:
    Neler kaçırıyorsun Özkanım bir bilsen ( Sadece mantar içindi bu ;) )

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın