Bizler genelde 900 gr altındaki ispendekleri çantamıza koymayız levrek diye tabir ettiğimz balıklar 1.5 kg.dan başlamaktadır.Vaktim olduğu sürece siz dostlarıma sunduğum bu videodan daha bol miktarda yayınlıcam.Kalın sağlıcakla.Rasgele... http://www.izlesene.com/video/amator-levrekler/715149
Tabiki herboydaki balık levrek değildir..Zira denizlerimizde pekçok balık türü bulunmaktadır.. Ancak Levrek;Türkçemizde bir balık türüne verilen isimdir..İspendek ise göreceli olarak bölgelere göre değişen bir isimdir..Siz 900 gr altına ispendek dersiniz birbaşkası levrek der. Balığın ismi levrektir.ağırlığına göre farklı isimle anılması şahsa yada bölgeye göre değişir.. Yeni başlayan arkadaşlarımın doğru bilgi edinmesi açısından bunu ekleme gereği hasıl oldu. Bunun dışında eğer sahtenizdeki iğne boyunu doğru seçerseniz bıraktığınız 400-500gr lık levreği hiç kıyıya almamış olursunuz..mesela 03 iğne 1,5kg altı levreği almaz..
aynı şekilde bende çantaya koyma kısmı aynı değil fakat videoyu açamadım daha sonra tekrar denerim eminimki güzel bir video
Erdal bey doğru söze ne hacet fakat benim anlatmak istediğim konu Levrek veya İspendek diye isim ayrımcılığı değil bugün balık haline gittiğimiz zaman ispendeğin daha küçüğü ki bizler Baklacı diye adlandırırız levrek diye piyasaya arz ediliyor yani işin aslı bilmiyorum ne düşünürsünüz ama 750 gr.altındaki bu balıkları yakalamak kanımca doğru bir davranış değil çünki sizlerde biliyorsunuz ki 10-12 kg.kadar büyüyebilen bir balıktır.Ayrıca özellikle bu mevsim de havyarlı olanlar dahi yakalamamız doğru değil diye düşünüyorum ve biz kıyı oltacıları elimizden geldiğince bu konulara dikkat etmeye çalışıyoruz.Kalın sağlıcakla....
Bu konuda son derece haklısınız..Ancak tezgahlardaki pekçok balık çiftlik balığı.. Bunun dışında tebliğde belirtilen boya uyan avlara kişisel olarak söylenecek sözümüz olsada yasal manada birşey diyemeyiz..Levrek 15kg'e kadar büyüyebilen bir balık..Marmarada ekim sonu bu boylardan 100 adet yakalanabilen yerler var..kişi başı 130-150 tane yakalayan tanıdığım var..Ancak kişisel düşüncem 1kg altının yakalanmaması
Sevgili Erdal Bence en önemli olanı yakalanan bir ispendeği salmak değilde,yumurtalı olduğuna kani olduğumuz iri bir dişi levreği kilosuna bakmadan salmak olmalıdır.Burada esas olan salacağımız balığın denizleresürdürülebilir balıkcılık konusundaki etkinliğinin esas alınmasıdır. 10 gün evvel meşhur Gelibolulu avcı kardeşimiz Tayyarında şahit olduğu bir avda Kardeşimiz Barış Demir uyarım üzerine oradaki mahalli avcılarada güzel bir örnek teşkil ettiği gibi hatırı sayılır irilikte karnı hayli şiş,yumurta dolu bir levreği tutmuş ve hic itirazsız salmıştır. Kendisini orada tebrik etmiş olmama rağmen nezdinizde takdirle bu örnek avcıyı bir kere daha tebrik etmek istiyorum. Kaldıki bu örnek avcı kıyı atceğinde yakaladığı ilk levrek olmasına rağmen bu asil davranışı sergilemiştir. Sevgiyle kal moderatörüm,kardeşim
Konunun başlığına ve içeriğindeki bazı yazışmalara bakacak olursak, bu konularda hiç bilgisi olmayan arkadaşlarımız levrek ve ispendeğin ayrı balıklar olduğunu düşünebilirler. Bu nedenle bir hatırlatma yapalım. İspendek, bildiğimiz levreğin yavrusu ya da biraz daha palazlanmış olanıdır. Kısaca, ayrı türler değillerdir. Balık türleri ile ilgilenenler bilirler ki, 40 cm altında olanlar ispendek olarak adlandırılır (interenet ve ansiklopedileri de karıştırırsanız, pek çok kaynakta bu şekilde geçtiğini göreceksiniz.) Levrek, büyümesi pek de hızlı olmayan bir balıktır. 3 yaşında cinsel erginliğe ulaşır ve 2 yaşında aşağı yukarı 20 cm olan levrek, muhtemelen henüz yumurta bırakmamıştır. 5 yıl içerisinde de 40 cmlik boya ulaşır. (kyn. Ege Üni. Su. Ür. fak. araşt. - Tarım bakanlığı su ür. yetiştiriciliği - TSK su ürünleri yetiştiriciliği ve araştırmaları) Ancak üzücü olan yanı, tebliğde bu limitin, tüm uyarı ve raporlamalara rağmen hala 18 cm olmasıdır. Bir balığın popülasyonunu sağlamak için, yukarıda sayılanların her ikisi de yerine getirilmek zorundadır. Yani ne ergin olmayan (henüz yumurta bırakmamış) bir levreği, ne de havyarlı bir levreği almamak gerekir. Bu bağlamda her iki söylem de doğrudur ve herhangi biri bir diğerinden daha önemli ya da önemsiz değildir. Devlet eli ile ruhsatlandırılan "yavruculuk" mesleğinin de bir an önce önüne geçilmelidir. Çünkü denetlenmeyen bu yöntemde malesef bir çok yavru önce yakalama esnasında, daha sonra da nakliye esnasında telef olmakta. Not : Kayaklardan edindiğim bilgilerde yanlışlık var ise, su ürünleri akademisyeni arkadaşlarımız ya da hocalarımızdan düzeltme talep ediyorum.
vedat amca bizede bu yumurtalı levrek işini bir konu açarak öğretmen mümkünmü şöyle varsa fotolu falan videoyuda izleme fırsatı buldum tebriklernedesek az