Her Inekte Bir Olta

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında necmifidan tarafından paylaşıldı.

1. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Değerli dostlar….Bugün çok güzel bir bahar havasını görünce hanımla tamam dedik…Bu günü kaçırmayalım çoktan beri olta atmıyoruz, işyerini yaz sezonuna hazırlama telaşını bırakalım dedik ve geçen yıl 2 tane kalkan yakaladığımız UZUNDERE ye gitmeye karar verdik.Sabah börekçi GÜRSEL den meşhur kıymalı börekten alarak esnaf çay ocağı HASAN ın nefis çayıyla kahvaltımızı yaptıktan sonra balıkçı MEHMET ağbidende yemlik olarak sardalya ,istavrit ,karides alarak UZUNDERE nin yolunu tuttuk.Uzundere Biga ya bağlı Kemer köyünün yakınında yaz aylarında ailelerin piknik yaparak denize girildiği çok güzel bir doğa harikası. Ve hedef balık levrek..Gelirsede 40 cm üzeri erkek kalkan…Dişi kalkanları boyu ne olursa olsun sürekli salarım çünkü…
    UZUNDERE​

Uzundere ye inerken baharın geldiği belli oluyordu.
    Uzundere yaz aylarında geceleri bol miktarda mırmır yakaladığımız ,gündüzleride hanımla olta atarak kafa dinlediğimiz benim çok sevdiğim meralardan birtanesi..
    Arabanın bagajını açtığım gibi hanımdan fırçayı yedim…Çünkü bagaj değil..ÇÖP BAGAJ…
    Enson 7 ocakta Fethiye de olta atmıştım o günden beride bagajdaki takımlara hiç bakmamıştım.Hemen bagajı boşalttım acele 4 takım hazırlayıp suyla buluşturdum.Bu arada hanımda söylene söylene çizmeleri giyerek bagaj paspaslarını yıkamaya başladı.
    Daha sonra çepini alarak solucan aramaya başladı..Herhalde daha zamanı gelmediği için uzun süre aramasına karşı hiç bulamadı,,,,,Levrek geçişi olduğu için solucan(yosun solucanı) iş yapar diye düşündük. Sonra kaşıkla at çek yapmaya başladı…Ben 2 takıma 6 iğneli kıbrısa sardalye, takarak atmıştım.Biliyorsunuz yeni sirkülere göre sadece 6 iğne takabiliyoruz. Bir takımada fleto istavrit, baklava şeklinde kesilmiş sardalye ve karides takarak attım zilleri takarak beklemeye başladım.
    Bu bahar güzellinden birkaç kare yakalarım diye fotoğraf çekerken birden arkadan gelen seslere baktığımda inek sürüsünün yanımıza geldiğini gördüm..
    İnekler önce gelerek denizi bir süre seyrettiler ve etrafımızda otlamaya başladılar…
    Bir ara birtanesi yanıma gelerek önce beni şöyle bir süzdükten sonra benim zararsız olduğumu düşünmüş olacakki…
    Başladık muhabbete…

==Hoş geldiniz…
    ==Hoş bulduk
    ==Nasılsın ?
    ==İyiyim ya siz ?
    ==Havayı güzel gördük otlamaya çıktık..
    ==Afiyet olsun..
    ==Hiç balık geldimi…?
    ==Yeni attık bekliyoruz…
    ==Burada balık olmaz..
    ==Neden ?
    ==Dün köşedeki taşlarda dinamitçiler vardı bir ses duyduk baktığımızda ..küçük kayık hemen suya indirildi ve uzun kepçelerle balıkları toplamaya başladılar..
    ==Bir şey yapmadınızmı ? Üzerlerine yürüyüp korkutsaydınız..
    ==Ağbi onlar ALLAH tan korkmuyorlar bizdenmi korkacaklar…
    ==Çok doğru…
    ==Ama saha çok geniş daha çok takım atarsan belki olabilir…
    ==Nasıl yani ?..
    ==Sende en az 10 takım var hepsini sahile yay gitsin…
    ==Amatör balıkçının en fazla 4 takım kullanması gerekiyor kurallara uymak gerekir…
    ==Pardon ağbi bilmiyordum…
    ==Biz uyalımda uymayanları uyaralım..
    ==Ağbi BALIKAVI.NET te muhabbetler çok iyiymiş.
    ==Nerden biliyorsun.?
    ==Dün buraya 3 oltacı geldi bütün gün Balık avı muhabbeti yaptılar.
    ==Kimler hakkında konuştular?
    ==Sohbet odasının müdavimleri Balli ,Kılıçbey ,Balıkkurdu ,Eşkina man ,Menopiko ,Halil özkılıç Bandırmalı ,Lapin cash diren. enis 59 devamlı ordalarmış..
    ==Evet.
    ==Hüseyin Alp Arslan varmış ondanda bahsettiler.
    ==Sağolsun Yeni Zelanda da bizim göhsümüzü kabarttı.

==Ağbi muhabbet çok iyi ama bizim arkadaşlar senin oltaları yalamaya başladı gidip şunları bir uyarayım.Ayaklarımızıda şöyle bir suya sokalım,
    Stres atalım.
    ==İyi eğlenceler.
    ==Sağol sana rastgele süt falan gerekirse biz buralardayız.
    ==Eyvallah.

Arkadaşlar denizin keyfini çıkarırken bende çiçeklerin fotoğrafını çekmeye başladım…

Yerde bulduğum bir papatya birden lise yıllarımı aklıma getirdi ..Başladım papatya falı bakmaya…Kaynanam beni seviyo sevmiyo…Kaynanam beni seviyo sevmiyo…

Derken bir şangırtı koptu ..Tamam dedim levreği kaptım…Başımı oltaları çevirdiğimde sadece bir oltanın yerinde olduğunu gördüm..3 olta yoktu..Koşarak sahile indiğimde olayı anladım..İnekler oltaya takılmıştı..Çünkü oltaların hepsinin kalaması açıktı..Gezinen arkadaşlar misinaya dolanınca zil sesleri onları ürkütmüştü ..Her oltada bir inek dersem yanlış olur herhelde..HER İNEKTE BİR OLTA bende onlara yetişmeğe çalışıyorum..Lise yıllarındaki gibi papatya falı bakarken birden ilkokul yıllarına döndüm.KOŞ NECMİ KOŞ.. TUT NECMİ TUT…Tut ta neyi tutacağım…Üçün birinimi..? Arkadaşlar almış oltaları gidiyorlar…Nefes nefese bir tanesi elime geçti..Ben asılıyorum o asılıyor..Sanki orkinos çekiyorum..Yanımda çakı olsa misinayı keseceğim ama yok.. nalet misina balık olsa çoktan kopardı.. şimdi kopmuyor…..
    Bende arkadaşlara zarar vermemek için takımı yere bıraktım.. Şaşkınlıkla yerlerde sürüklenen 3 tane takıma bakıyorum..İnekler o kargaşada öyle ürkmüştükü sahilin sonunda ancak durabilmişlerdi..Etraf panayır yeri gibiydi..Hanımda uzaktan hem halime gülüyormuş hemde kamerayı zoomlamış beni çekiyormuş…Süper bir muhabbet süper bir av..Sonuç..2 kırık kamış…3 tane hasarlı makine…Birde sezona gireceğim diye sabah makinelere yeni taktığım güzelim misinalar...

Balıkmı ? Tabiî ki balıkta oldu.1 tane 27 cm küçük kalkan ve aynı takıma gelen 2 tane pisi..Pisiler limitlerin üstünde olduğu halde geriye saldım çünkü 32 cm olmasına karşı havyarlıydı..Niyemi ? Çoğalsınlar ve sizde tutasınız diye…..
    Sonra hanımla uzun süre inek olayına güldükten sonra antik PARION kentinden geçerek limanı tepeden seyrettik..[​IMG]
    Daha sonrada Kemer köyünün denize sıfır köy kahvesinde çaylarımızı içtikten sonra işyerimize döndük..
    NOT:Konuda adı geçen arkadaşlarım ve ağbilerimden özür dilerim inşallah kimseyi kırmamışımdır…
    Bütün amacım dostları biraz olsun gülümsetebilmekti...Sevgiyle , sağlıkla ve hoşgörüyle kalın…….​

Son düzenleme: 6 Mayıs 2010
  2. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Resimler bir harika. Yerinizde olmak isterdim.
    Paylaşım için teşekkürler

3. afishg

afishg Cihan YAVUZ

Favori Kamış:
    Lineaeffe tunafresh
    Favori Makine:
    Roybi Ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    2kg sazan
    güzel bi anlatım ben güldüm:)) ama sezonu pek iyi açamadınız malzemeler biraz dağılmış:(( rastgele..

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Güzel güneşli bir bahar gününde gönlünüzce bir av günü geçirmenin keyfi yüzünüzden ve mesajınızdan belli oluyor,( hernekadar biraz telaşlı olsada :D) her gününüzün böyle mutlu, neşeli geçmesi dilek ve temennisiyle, Sağlıkla kalın, mutlu kalın....:)

Son düzenleme: 6 Mayıs 2010
  5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Necmi abi :)

Uzun zamandır okuduğum en güzel raporlardan biriydi bu.

Balık var,

Öğreticilik var,

Örnek olmak var,

Doğayı korumak var,

Eh espiriside var!

Hepsi bir arada, tebrik ve teşekkür ederim.

6. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    belgesel

tam bir belgesel niteliğinde ,öğretici ve balıkta sabır gereken ve mekan konusunda önyargıyı yenen bir rapor nasılmı mesela ben olsam orada balık yok derim geçer giderim ama suyun buluştuğu heryerde herşey olabilir

7. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Çok güldüm.Allah senide güldürsün.

8. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    İlahi Necmi abi sen bizleri güldürdün Allah'ta seni güldürsün her daim, yanlız şimdi sizin sezonu 300 ila 400 kilo arasında açmış olmanız sezonun devamında yakalayacağınız avların üzerinizdeki etkisi ne olacak onu merak ettim :D

9. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Necmi Abi, kareler de hikaye de cok güzel.. Oltalara cok üzüldüm ama kafamda canlanan ve fotograflarla da pekisen sahneye cok güldüm.. Benim de gecen avda oltaya ucan ördekler takilip nehrin icinde dek ucurmuslardi. Sansimdan ucu son anda sazliklara takilinca kaybetmekten kurtulmustum..

Selamlar, sevgiler..

10. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Çok teşekkürler..Yolunuz düşerse beklerim..:)
    Giden malzeme olsun benim unutamayacağım bir gün oldu bana yeter..:)
    Çok teşekkürler.Kendinize iyi bakın selamlar..:)
    Çok teşekkürler.Güzel bir gündü ve arkadaşlara biraz bilgi paylaşımı birazda dostları gülümsetebilmek amacıydı..Selamlar..:)
    Teşekkürler.Deniz varsa balıkta vardır.Yeterki doğru yem doğru takım ve en önemliside iyi niyet.Ondan sonrası ALLAH a kalmış.Selamlar..:)
    Sağolun ALLAH herkesin yüzünü güldürsün.Selamlar..:)
    Çok teşekkürler.ALLAH sizinde yüzünüzü güldürsün.Bu sene inek bol olacak herhalde..:D :D :D Unutmayın limit 1 inek eşek gelirse salın..:D :D :D

11. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Sevgili Uğur ben oltalara hiç üzülmedim.Bu olay olmasaydı bende bunu siz amatör oltacı arkadaşlarla paylaşamıyacaktım.Ben daha öncede 2 kere karabatak çekmiştim.ALLAH tan gagadan yakalamıştım zarar vermeden saldım.Selamlar..:)

12. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Ağbi bence bu inekleri, aziz başkan gönderdi, gidin avlağını dağıtın diye !

13. sky54

sky54 YÜCEL

Favori Kamış:
    henüz Yok
    Favori Makine:
    Ama Olacak :)
    En İyi Avı:
    1Kg aynalı sazan
    PayLaşım İçin Teşekkür ederim Necmi abi Gerçekten İmrenmemek eLde degil.

14. bazlama

bazlama HASAN

Empati

Necmi abi,bu güzel anlatım sayesinde insan ordaymış hissine kapılıyor...Hoşça ve dostça kalın.

15. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    kopek baligi,domuz baligi duymustumda inek baligi ilk defa duydum,kizil denizden son yillarda denizlerimize gelen turlerden olsa gerek.

16. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

:D :D :D
    Çok teşekkürler..:) Selamlar
    Çok teşekkürler..Selamlar..:)
    Bunlar yeni tür..Gerçi heryerde 2 ayaklılarda var ama ben onlardan uzak duruyorum. Onlar daha tehlikeli..:rolleyes:

17. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    alemsin necmi abi :)

çok güldüm akşam akşam :p :)

==Sağol sana rastgele süt falan gerekirse biz buralardayız.
    ==Eyvallah
    .

:D :D :D:D

18. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Geçmiş olsun Necmi ağabey 40 yıl düşünsem ineğin ayağına misina dolaşacağı aklıma gelmezdi :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İneklerin gündeminde de yer aldık:eek: :( ya artık gam yemem.:eek: :D :p

Necmi abi, harikasın. Ellerin dert görmesin muhterem abim. Kolay-kolay yaşlanmazsın biliyor musun. Bu yürek, bu engin gönül sende olduğu müddetçe, böylesine ince, naif, barışık bir hayat anlayışı bizler için de gençlik iksiri. O koca yüreğinden damıtıp bizlere sundun, canına sağlık.

Canyoldaşınız, muhterem hanfendi eşinize de saygılarımı sunarım. Nice-nice güzel günlere, imrendiren nice muhabbetlere.;) :)

20. mehmetshow61

mehmetshow61 mehmet özdemir

En İyi Avı:
    9,2 kg sazan
    bir an sonu hiç gelmese dedim o anda rapor bitti resmen yaşattınız bize teşekkürler