Her şeyin başladığı yer

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Merhaba Arkadaşlar :)

7 yaşımdayken dayımın beni Sazan avına götürmesiyle başlayan tutku,Sazan,Sudak,Yayın,Kasna,Yılan Balığı avlarım,1992 yılında çalışmak için Bodrum'a gitmemle birlikte yerini Levrek,Çipura,Kefal,Mırmır,Lagos a bırakmıştı.

İstanbuldaki şantiyede göreve başlamam ile birlikte,Akdeniz de başlayıp,Ege de devam eden tutkum Marmara'ya taşınacaktı :) Şantiye de işe başladığımın 5.günü Kartal Sahilin de balık avlayan insanların yanına gittim,amacım hem keşif yapmaktı,hemde insanlar ile tanışmaktı.Balıkçıların kovalarında gördüğüm küçücük balıklar ( sonradan kıraça olduğunu öğrendim ) beni ziyadesiyle üzmüştü.üstüne üstlük balıkçıların Marmara da başka balık yok mecburen bunları yakalıyoruz demeleri bana 1996 - 2000 yılları arasında Marmara da olta atıp balık yakalayamama mal olmuştu :mad:

2005 yılında nette surf yaparken,surf casting ile avlanan balıkcıları gördüm,kısa bir araştırma yapıp,bilgi topladıktan sonra bu sistemin bizim kıyılarımız da başarılı sonuçlar alacağına emin oldum ve online satış yapan bir arkadaşımdan 4 adet Lineaeffe S-Curve 4.20 kamış,4 Adet Okuma Blue Hawk Makine siparişini verdim,Kazakistan da olduğum için,takımların Adana ya ulaşmasından 6 ay sonra ben takımlara ulaşabildim :)

Surf takımlarımı aldığım gibi kendimi Ceyhan ilçesinin İncirli Köyü kumsalında buldum.İnternet'ten öğrendiğim her şeyi uyguluyordum,Sonuç beni bile hayrete düşürmüştü 40-45 Cm lik Mırmırlar,1-2 kg lık Minekoplar yakalamıştım.Benim için her şeyin yeniden başladığı yer oldu İncirli Köyü Kumsalı,

Dün gece Her Şeyin Başladığı Yerdeydik,İncirli kumsalın da,Ergül Kaya Hocam ve İnan Köse Kardeşim ile birlikte.

Son zamanlar da yaptığım avlarda tek köstekli çift iğneli takımlar kullanmaya başlamıştım,yine aynı takımlara 2-3 sülünez sarıp oltaları suyla buluşturdum.

Hava soğuk,deniz 4-6 ve öyle bir dip akıntısı varki 90 gr lık Tunruva kurşunu sanki suyun üstünde geziyor gibiydi.Hemen 120 gr lık Torpedo Kurşunları taktım ve takımların dip akışını durma noktasına getirdim,bu arada Ergül Hocam ve İnan Kardeşim birbirleriyle balık bırakma oyunu oynuyorlardı sanki,Bir İspendek Ergül Hocam dan suya iade,bir Sargoz İnan Kardeşimden suya iade :D tabiki bende aynı şekilde gelen ufaklıkları suya iade ediyordum.

2 alarm aynı anda sinyal verince takımın bir tanesini ben aldım diğerini İnan aldı,yem büyük olduğu için hayvan yemle oynuyor fakat bir türlü yemi alamıyordu,bu da yine küçük bir yaramazın işi olduğunu gösteriyordu.Ben takımı kum dikenine koyduğum anda İnan Tasmayı vurdu ve beklemeye başladı,dip karışıklığı ve 120 gr lık Torpedo kurşun takımın hissiyatını azaltmış gibiydi,İnan'dan takımı aldım ve beklemeye başladım,ilk kafa darbesinde bekledim,ikincisin de tasmayı vurdum evet oltanın ucunda bir dev vardı :D orta sertlikteki kalamadan hızlı bir şekilde misina boşalıyordu,4-5 dakikalık mücadeleden sonra hayvanı kıyılamıştım,İnan Kardeşim suyun kenarında balığın gelmesini bekliyordu,hayvan göründüğü anda hayal kırıklığı,oltanın ucundaki büyük bir Sapan / Kemane balığıydı,İnan Kardeşim balığı oltanın ucundan çıkarttı,Hayvanı Fotoğrafladıktan sonra tekrar suya iade ettik,yemiyeceğimiz bir canlıyı telef etmek bizim etik değerlerimize uymazdı.bunun ödülünü 10 dakika sonra yaklaşık 1 kg lık Minekopla verdi Deniz Anamız,Ben Minekop'u fotoğraflarken baktım İnan elinde 200 - 300 gr lık bir Sargoz ile çıkageldi :D Ergül Hocamdan da 200-300 gr ık sargozlar almaya başlamıştı,deniz iyice karışmaya başlayınca sabah 04:00 suların da dönüş yoluna geçtik,

Herşeyin Başladığı Yerde yıllar sonra yapmış olduğumuz av,daha önceki avlarımızı aratmıştı açıkcası :( İnşallah bir sonraki avımız daha başarılı olur.

Takım Detayları ve Fotoğraflar.

Takımlar ;
    İtalcanna Kombat 4.20 Surf / Shimano Ultegra CI 4 4500 -
    Daiwa Tournamanet Master Surf 4.20 / Daiwa Tournament Entoh
    İğne ; 2 no Sasame Chinu Rigged
    Misinalar ; 0,15 mm Power Pro Depth hunter braid
    Boncuklu Fırdöndüler arası 0,45 mm Berkley Trilene FC
    Köstek kolları 0,27 mm Berkley Trilene FC
    Kurşun ; 120 gr Torpedo kurşun
    Yem ; Sülünez

Daha iyileri sizlere rastgelsin.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    zevkle okudum :) büyük baligi çekmek ayri bir zevk :)

3. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Son fotoğrafta ne kadar güzel tutmuşsunuz balığı, hem balık ön planda hem de boyutu tamamen belli oluyor, tebrik ederim. Başarılı avlarınızın devamını dilerim..

4. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim, Kemaneyi yakalamanın keyfi bile yeter. Ayrıca çokta güzel yazmışsınız. Gönlünüze göre avlar dilerim :)

5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Çok güzel bir yazı ve anlatım olmuş, teşekkürler.

Yalnız insan eskiyi arıyor sanki.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Orhan abi. Hayatının balık avıyla ilgili önemli kesitlerini, dönüm noktalarını anlatmışsın. Çok keyifli ve samimiydi.

Belki balık avı olarak en iyi avın değildi, herşeyin başladığı yer belki de herşeyin bittiği yer olacaktı :D:D:D Ancak bu rapor okuduğum en iyi raporlarından biriydi. :)

Güzel balıklarla bezenmiş güzel avlar dilerim. :)

Raporunda bişeye çok sevindim ama :
    Spin ava yeni başlayıp, gidip gidip levrek tutan, beni deli eden İnan'ın doğru düzgün balık çekememesine çok sevindim :D:D:D

Selamlar Adana'ya :D

7. recepcep

recepcep Recep Bacaksız

En İyi Avı:
    lahos 4 kg.
    Orhan abim benim o duyguyu bilirim ilk balık tutuluşunun ölümsüzlüğü bakidir ilk aşk gibi :) Tebrikler.

8. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Tebrik ederim çok güzel anlatim olmuş.
    Herşeyin başladiği yerde sanirim zamana yenik düşmeye başlamiş biraz.
    Umarim bu değişimleri biran önce tam tersine çevirmeyi başarabiriz.

9. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Senden bir gece sonra her seyin başladığı yerden aldığım balıklar içindeki minekop'u görsen oraya cadır kurarsın.
    Her seyin basladığı yer gerçekten de harika bir yer.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler, avı az ama duygusu bol bi rapor olmuş :)Bu arada volkan abi bi yanım sana katılsa da bi yanım hemşoma kıyamıyorum :)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İnsanı alıp götürdüğü o yılları hatırlamak ve yaşamak; gerçekten anlatılmaz duyguları, hatıraları da yanında getirir. Sonra da '' Vay beee, Ey gidi günler ey, '' der ve geçen o zamanı hayıflanırsın.:rolleyes: :rolleyes:

İşte, o zamanı yakalayabilmişsen, en güzel av o olsa gerek.:thumb: :thumb:

Bende çok arzu ediyorum ve özlemle arıyorum, Rhm. Babamla 7 yaşlarımda iken, Kömürler' de, ( Nurdağı ) yaptığımız avları. Artık, ben ne kadar yapmışsam ? :confused: :confused: :p ( Tren raylarından sonra, G.Antep' e doğru 300 m. ileride ki akarsu. Sene 1963 :confused: :confused::D )

Yaşamının her evresinde, tüm güzellikleri yaşaman dileklerimle.

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bu av seni herşeyin başladığı günlere götürmüş. Rapor da bizi götürdü o günlere. Daha iyileri rastgelsin.

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet abi bak şimdi bizim kıyı avlarına benzemiş işte. :)
    Yemi tırtıklayıp karnını doyuran, takılırsa da suya iade edilen ufaklıklar falan aynı bizim avlar gibi. :)
    Tek farkımız kalmış; bir minekop, birkaç iri sargoz. :D :laughing:

Bakalım, surf takım yapıyorum, o zaman işler değişecek diye umuyorum. :rolleyes:

Kemane balığı da ava renk katmış abi, kıyıya geldiğinde insanda hayal kırıklığı yaşatsada av bitip dönüşe geçildiğinde anısı kalmış oluyor. O sürenin boşa geçmesindense en azından aksiyon yaşamış, biraz adrenalin salgılamış olduğunu hissediyorsun. Zaten bunun için gitmiyor muyuz. :)

Ben de Volkan gibi, diğer raporlarından ayrı bir tat aldım bu seferkinden. Geçmişten başlayıp herşeyi hikayelemen ve ava bağlaman okurken roman havası verdi. Keyifliydi. :) En kötü avınız böyle olsun. O kemane kadar minekoplar vursun inşallah. :D :eek:

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel anlatmışsın abi ellerine sağlık:) herşey geçmişteki gibi olmuyor malesef..hele bizim ülkemizde ise:(
    devamına rasgelesiniz:)

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Orhan abi tebrikler oldukça nostaljik ve güzel bir rapor olmuş, ilkler kolay kolay unutulmuyor:rolleyes:

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Balık bahane,muhabbet şahane orhan bey.

17. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler güzel paylaşım olmuş

18. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Terikler....:) Biz böyleyiz işte kara avcıları gibi değiliz, yemeyeceğimiz canlıyı öldürmeyiz..suya iade ederiz..;)

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Tebrik ederim güzel bir av ve güzel bir anlatım olmuş..

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Beyler benim balıkların fotolarını eşimin telefonu ile evde çektiğim için şimdilik sizlere sunamıyorum ama akşama görüşürüz :D:D:D Sizleri yine hayal kırıklığına uğratacağım için üzgünüm ama... :laughing: :laughing: