Her Telden (1-4 Mayıs Arası)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    30 Nisan akşamı izin alıp Bergama'ya gitmiştik. 01/05/2013 işçi bayramı nedeniyle tatildi. Perşembe ve cuma günü için de ben senelik izin almıştım. Yoğun geçecek mayıs ayı için bana doping etkisi olacaktı. Heleki düşlediğim balıkları da tutarsam benden mutlusu olmazdı.

1 Mayıs günü sabah saat 14:00 civarı Serhat abiyle balık muhabbetine başladık. Baş aktör levrekti ama baş aktörü bulana aşk olsun. Serhat abi bir kere levreğe gitmiş, kendisi tutamamış ama 3 tane ispendeğe şahit olmuştu. Hatta birini çekilirken videoya da çekmiş. :)

İspendek için sivrisineklerin içine girilmez dedi. :D Halen ayaklarını kaşımakta ve birçok yerini yara yapmıştı. Serhat abiye sivrisinek dokunuyordu. Anladım ki onun için levrek mevsimi sona ermişti. Tekneden gitmek lazım falan derken, geçti, değildi, akşam suyuna bişey çıkarmı falan derken hızlıca kararı verdik. Tekneciyi aradık, o da müsaitti ve kısa bir görüşmenin ardından yemek yiyip hemen yola çıktık. Saat 15:45 falan. Önce dikili yapıp, birkaç takım, yem olarak ta sülünez aldık. Çimçim olsaydı belki daha iyi olurdu ama o saatte sülünezden başka bir şansımız yoktu. Zaten derin suda ak yem daha iyi çalışıyordu bölgemizde. :)

Dikili'den Bademli'ye geçtiğimizde saat 16:15 falandı. Hemen teknede yerimizi aldık. Ben hazır takım kullanmak istemediğimden takım bağlamak için malzeme de yanıma aldım. Tekneci Veysel amca 60'lı yaşlarda, hafif göbekli, durmadan sigara içen, karanlık çöktükten sonra avlakta pek kalmayan, balık tutturmak için çabalayan bir amcaydı.

Yola koyulduk, Serhat abi, gene benim slikonlarımdan biriyle sırtı çekiyordu. Bense bu sefer iddalı avlanmak istiyordum. Okuma Shotai 0,18 Fc misinayla 3 köstekli takım yapıyordum. Avlak yerine gidene kadar yapmam lazımdı. Ownerın delikli iğnelerinden almıştım. Numarası şu an aklımda değil ama boyut olarak iri olmayan iğnelerdendi. Makinam 40'lık Penn Fierce'di. Kamış olarak ta esnek 2.10'luk Ron Thomsonla avlanmayı seviyordum. Makaramda 0,12'lik powerline ip sarılıydı.
    Aceleden iri kurşun almamıştık. Yanımda olan 50'lik kurşunlarla avlanacaktık.

Avlağa ulaşmadan yolda melanura deneme yaptık, gene çıkmadı. Tekneci, bu sene bana 2 kere denk geldi melanur dedi. Pek melanur çıkmıyor bu sene dedi. Israr etmeden akşam suyunu kaçırmadan mercan kerterizine gittik. 3 kişi oltaları saldık aşağı. İlk balık Veysel amcaya geldi. Veysel amca yeni Makine almış, balzerin 60'lık bir modeliydi. Sağlam, ters konik yapısıyla yeni bir model diye düşündüm. Beyaz bir misina sarmış, sormadım ama sanırım 40'lık. İçimden Veysel amca da kendini geliştirmiş bize nal toplatacak dedim. :D

İkince balık gene Veysel amca da. 2 güzel mercanla 2-0 önde. Bende birkaç vuruş var ama taktıramıyorum. Moral bozuk. :D Serhat abi de vuruş bile yok. :D

Sonra ben çektim bir mercan. Sevinçle derin bir ohhh çekip, artık devamı gelir derken çok sağlam bir vuruş. Vuruş gibi de değil, alıp gitme. Bu mercan değil sanki çipura olmasın falan derken. Balık kurtuluyor maalesef ne olduğunu göremedik ama sağlam bir balıktı.

Ardından ben ve tekneci amca iyi av yaparken, Serhat abi de birkaç balık alıyor. Tam akşam suyu falan derken çok güzel bir balığı taktırıyorum ve kamışın U şeklini izleye izleye bir gözümde denizde parıltı arıyor, balık göründü. Çıkarıp tekneye alıyorum. Tekne de bir Oooooooo sesi. :D

Tekneci amca tutuyor misinadan hemen. Hemen fotograflıyorum balığı. Tuttuğum ve canlı gördüğüm en iri mercan. :D Ağzım kulaklarımda, moral tavan. :D Akşam gün batarken karagöz akınına denk geliyoruz. Sürüden en iriyi ben alıyorum. Diğerlerini amca 2'li çekiliyor. Serhat abi de tık yok. Kızıyor duruma haklı olarak. Lakin sürü çabuk ayrılıyor, devamı gelmiyor.
    Gün battıktan sonra vuruşlar kesiliyor. Bizde ısrar etmiyor dönüşe geçiyoruz. :)

Atçek Avı :

Ertesi gün akşam suyuna gitmeye karar veriyorum. Aklım levrekte. Acaba şu bahtsız kula bir levrek daha nasip olur mu?

Tek başıma akşam suyunda avlaktayım. Bir kişi yok. Aceleden öğle suyunda gitmişim, güneş tepede. Aklım bir karış havada olduğundan bir bardak su dahi almadan gelmişim. Bari yemli denemesi yapayım diyorum. Oyalanayım, diyerek. Dip kıbrısına sardalya sarıp atıyorum. Her defasında tertemiz geliyor. Güneş çok yakıcı, susuzluktan bitkinlik başlıyor. Oturup güneşin biraz inmesini bekliyorum. Surf kamışımla, gene penn fierce makinamla, zargana toplu 10,5 cm'lik simli beyaz raglou çekiyorum ama nafile. Güneş batarken sivrisinekler çıkıyor. Avlakta şöyle bir çevreme bakıyorum. Flikalarda kara kuru 2 yaşlı. Vücutta kan namına bişey kalmamış çok belli. Rüzgar sert esse son nefeslerini verecekler. Bense al al yanaklarımla avlakta gelin benim kanı emin diye bas bas bağırıyorum adete. Oturmaktan gürbüzleşmiş ve semirmişim.

Buradaki sivrisineklerde Karşıyaka'nın medeniyet görmüş sivrisinekleri gibi değiller.
    Karşıyaka'nın sivrileri kan emmeden önce vızzzz diyip, izin isterler. O vızzzz'ın anlamı şudur. Bugün müsaitseniz, ölmemek için birkaç damla kanınızdan tadabilirmiyim.
    Elinizi hayır anlamında sineğe doğru sallarsanız ısrar etmez, bi köşeye saklanır. Uyayana kadar bekler, sonra rahatsız etmeden işlerini bitirirler. :D

Ancak bu avlağın sivrisinekleri medeniyetten uzaktı. :D
    Hatta bunlara sivrisinek bile denemezdi. Bunlar resmen enli sinekti. Hoştayn sineğiydiler. :D
    Bir emişte 20 litre kan emebiliyorlardı. Birde futursuz ve sinsi bir yapıları vardı. Değil elini, nereni sallarsan salla, gelip denk gele bir yerini darbeli matkap gibi delip işlerini hallediyorlardı. Bizlere de kalan, can acısı ve kaşıntı oluyordu. Sinkov falan kar etmiyor, kotun üstünden bile yiyorlardı diri diri. :D Bazıları madde bağımlısı olduğundan, sinkov sürülen yere özellikle yapışıp, kafa buluyorlardı. :D Uçuşlarından anlayabiliyordum kafayı bulanları. Daha fazla dayanamayarak avlaktan koşarak kaçtım. Yol boyunca, arabaya binerken arabaya girenleri, öldürmeye çalıştım. :D

Kazasız belasız eve ulaştım. O gün 600-700 gr'lık tek ispendek çıktı o da bana düşmedi. :D

Daha sonra bir kere de kıyıdan av yaptım. Onda da akşam suyunda limit üzeri bir karagöz alıkoydum. Bir karagöz vuruşu çekeyim de size göstereyim derken bir balığı da kaçırdım. :D

Önemli olan balık değil, çekimdi. :D

Kısa raporumu burada bitireyim artık. :D
    Teşekkür eder, herkese keyifli avlar dilerim. :)
    Emcast Plus yola çıktı geliyor, yaldır yaldır. :D

Mercan Avı Video (Gayet kısa)

http://youtu.be/75_j5dzAyLE

Sahilden Karagöz Vuruşu (bu daha kısa - vuruş göresiniz diye balığı kaçırdım :D)

http://youtu.be/X4Fqc9aeOyw

Uploaded with ImageShack.us

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kiymetli kardesim Volkan`dan yine tadina doyum olmaz bir rapor, keyifli anlatim ve renkli kareler. :thumb: Ege`nin kokusu geldi burnuma vallahi. :) Canim cekti simdi oralari. :( aaahh ahhh...

Avinizi tebrik ediyorum Volkan. Daha nicelerine insaallah...

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    harika rapor olmus yine :) baliklar da güzelmis tebrikler :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler yine döktürmüşsün :) Mercanın Maşallahı var az daha büyüse sinarit olacakmış :D:D:D:D Sen demiştin de ben inanmamıştım sizin mercanlar benimkinin yarısı kadar bile yok diye.

Serhat abinin talihsizliği hazır takımla avlanmış olmasından kaynaklı olmasın abi, yoksa yanyana iki kişi mercanları çekip bir kişide bu kadar vuruşsuz olmaz heralde. Daha güzel av günleri de geçirmeni dilerim abim rastgele...

5. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Abi avı bildiğin yaşattın, deniz kokusunu burnuma getirdin adeta. Balıklar da güzel... Güzel bir hikayeden pek bir eksiği olmayan raporun için teşekkürler...

6. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Tebrikler Volkan raporda,balıklarda on numara..Gelmedimi senin makina daha,en son nerde görülmüş baktınmı hiç? bence polis çözer artık bu işi :D Yada bir bardak su iç sen o emcastın üstünehihi Üşenme gel bigün kemeraltına sana kanlı canlı makina alalım,sanalları boşver hihi

7. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaaba,mera şahane tekenden av şahane deniz şahane balıklar şahane,özene bözene anlatım ve sunum şahane :)

daha ne olsun afiyet olsun.

hayırlı haftalar. :thumb:

8. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Volkan bereketli olsun harika bir rapor hazırlamışsın gene bizlere.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler İbrahim abi, beğenmene sevindim. Valla ben Ege'deyken özlüyorum şu an. Şimdi İzmirdeyim, yarın işin yoksa işe git. :D:D:D
    Hayat emekli ve balık hobisi olanlara güzel. :)

Teşekkür ederim Roy. Senin balıkların ebatlarına yaklaşamasalar bile balık tutmak her daim keyifli. :D Sana niceleri rastgelsin. :)

Az daha büyüse sinarit olacakmış :laughing: :laughing: :laughing:
    Ben bu boyutta çıkmasına çok şaşırdım. Nasıl olmuşta bu zamana kadar sağ kalmış hayret. :D Muhtemelen Yunan sularında semirip, yolunu şaşırdı garbim. :D Serhat abiye söyledim, istersen ince fc misinayla hemen takım bağla dedim ama zaten hava kararmıştı. O da yapmadı ama bence bi daha ki sefere kendine takım yapacaktır. :)

Teşekkür ederim, beğendiğine, keyif aldığına, anı ucundan da olsa yaşatabildiğime sevindim. Sana daha güzelleri rastgelsin. :)

:D:D:D Olayları biliyormusun bilmiyorum ama makine geldi, geri gitti. Sözde koli de alıcı adı yokmuş, getiren ptt görevlisi geri göndermiş. :rolleyes: :confused:

Satıcıyla yazışmamız sonucu 28 dolar ödeyip tekrar istedim. O da sağ olsun ertesi gün gene takipli gönderdi. Şu an Amerikada paket, İnşaallah gelecek. :D

İşin komik tarafı Jay isimli satıcı bana mail attı.
    Bu sefer şu şekilde gönderdim gibisine.
    Adım soyadım var.
    Adres yazılmış, lakin semt adı yok. :D:D:D:D:D:D :laughing:
    Posta kodunu yazmış Allah'tan. Sorunsuz gelmesi lazım inşallah. :p :eek:
    Olmazsa dediğin gibi gidip kanlı canlı almak lazım da neden alacam bilmiyorum. Penn Fierce gayet güzel idare ediyor kıyıdan tekneden. :D
    Hayırlısı artık. :D

Teşekkürler Özkan, sana daha güzel meralar ve avlar dilerim. :)

Teşekkürler Recep abi. Bizim balıklar zayıf olunca. Rapordan durumu kotarmaya çalışıyoruz işte. :D
    Sana daha güzelleri rastgelsin. :)

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Ahanda Volkan balık tutmus :D

O degilde, bahsettigin sivrileri iyi biliyorum :mad: Birgün yine baliktayiz ve tik yok :) Balik olmayinca da ekşın yok:D Ekşın olmayınca da uyku var :D Yere havlu serip benden once bayilan arkadasa "kay ülen azcık kenara" deyip yanina kivrildim... 2-3 saat sonra uyandim ve sandalyeme oturdum. Böyle, yavastan yavastan bacagimi kasiyorum:D Sonrasinda kendimi kasagılarken buldum:eek: :D . O can havli ile denize gireyim iyi gelir dedim... "YANIYORUM" Sudan cıktıgımda kevgir misaliydim:D :D 2 hafta çektim o kasintiyi :confused:

Güzel baliklar icin tebrikler bu arada, afiyet olsun :)

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    volkan abi merhaba,

havadan, karadan, denizden hertülü avlıcılık var. hiç kaçmaz :D,

karagöz kaçmış ama çok beklemişsin abi, balık oltaya gelmiş sen kamerayı açmışsın ikikez daha zorlamış, ooooo oooooooo ama sen böyle misafir perver davranırsan devamlı gelirler :),

mercanda gerçekten çok güzel, kiloluk bir mercan.

avların daim ve bereketli olsun. afiyet olsun. sağlıcakla kal.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Son zamanlarda balık tutuyorum. :D:D:D Tutamazsam rapor yazmıyorum artık. :D Levrek avlakları durulacak gibi değil artık. Bana çok dokunmuyor ama kıdemli avdaşım Serhat abiyi mahvediyor. Nohut büyüklüğünde şişiriyor ısırdığı yeri. :eek:

Temennilerin için teşekkür ederim. Daha güzelleri sana rastgelsin. :)

Merhaba Hakan. Fırsat buldukça avlanmaya çalışıyorum işte.
    Kıyıdan av yapmadan önce tekneden av yapmıştık. Evde balıkta vardı. Avlağa öğlen gitmiştim. Su üstü kıbrısıyla kefal, sarpa denedim, sonra zargana denedim. Ayaklarımın dibinde bana nazire yapan zarganayı dahi yakalayamadım. :D
    Sonra avlak değiştirdim. Akşam suyunda amacım mırmır tutmaktı ama eski dost karagözler vardı avlakta. Hatırı sayılır boydaydılardı. Tekneden tuttuğumuz kadar bir tanesini yakalamıştım akşam suyunda. Oltayı yemleyip attım 3 dakka beklemeden gene tıkırtılar başladı. O an aklıma geldi çekim yapmak. Dedim zaten balık var, bir balık daha tutmasam ne olur? :D
    Ben en iyisi çekim yapayım da gidemeyen arkadaşlara da değişik bir duygu yaşatayım.

Mercan kiloluk değildir zannedersem ama 500 gr'ın üstünde olduğu çok aşikar.
    Benim tahminim 700 gr'larda olabilir.

Sana çok daha iyileri rastgelsin. :)

13. vayacon

vayacon Gürel

Volkan tebrik ederim. Güzel vakit geçirmişsin. Bölge için şu sıralar tekneyle avcılık
    daha tatminkar. Sabah tekneyle çıkabilirsen en azından avlağa kadar sırtı yapmanı da öneririm.

Rastgele.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Gürel. Haklısın, derin su avcılığı şu sıralar daha keyifli.
    Yüzülen sahillerde hafif kıpırdanmalar da yok değil. ;)

Sırtı işini tekneden Serhat abi yapıyor genelde. Ben bakınmayı tercih ediyorum.
    Giderken birşey olmadı da dönerken slikonumun kuyruğu kopuk geldi sırtıda. :p

Muhtemelen lüfer vardı suda. Akşam olmuştu dönüyorduk, yanımızda sert sahte de yoktu.:eek: Bir tur daha atamadık bölgede.

Dediğin gibi bu sıralar sırtıyla lüfer tutulabilir sanıyorum.

Beraber avlanırken de rastgelsin hepimize inşaallah ;) :p hihi

15. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    güzel paylaşım ve avınız için tebrikler.emeğinize sağlık.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, daha güzelleri size rastgelsin. :)

17. nazmidundar

nazmidundar Nazmi Dündar

En İyi Avı:
    6 kg Levrek
    Volkan güzel bir paylaşım,teprikler.Rasgele.

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok güzel bir izin yaşamışsın. Serhat abinin sıkıntısı kesinlikle FC misina farkı. Mübarek mercanlarda pabuç kadarmış. Merada eşek isparoz pek yoktu galiba. Son gittiğim tekne avında (Aliağa) Eşek isparozu istilası vardı.

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Volkan kardeşim, yine çok güzel bir ava imza atmışsın tebrikler:)
    Bakıyorumda son zamanlarda av çeşitliliği yelpazeni bir hayli genişletmişsin.Sanırım bir dahaki akya ve sonrasında kılıç balığına kadar gider gibi geliyor bana:D

Birde bu kadar uzun raporu okumakta zorlanıyorum, gözlerimi bozmamak adına hepsini okuyamadım bende:D
    Ancak fotolar gerçekten harika çıkmış eline sağlık:thumb:
    Son olarak Emcast plus yola çıkmış, Allah tamamına erdirsin inşallah:)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Nazmi bey, sizlere daha güzelleri rastgelsin. :)

Mercan boyları gerçekten tatmin ediciydi Sinan. Diğerlerinden ufak 3 mercanın birini ben tuttum, oltadan çıkarıp salana kadar bir müddet zaman geçti. Balığı saldım 30 saniye kadar durumunu gözledik. Ters döndü, kendini toplayamadı. Teknecide, al balığı yaşamaz o dedi, bende aldım. Sıcaklığın artması sonucu balıklar çabuk ölüyor. Bunu da bir not olarak yazayım.

Ben Bademli'de bir tane isparoz yakaladım teknede. Onu da saldım hemen.
    Pek isparoz tacizine uğramadık. Seyrek ama güzel vuruşlar aldık.

Teşekkürler İsa abi. Senin için daha kısa yazarım, yeterki gözlerin bozulmasın. :D Av yelpazesi balık durumuna göre değişiyor abi. :D
    Arada bir değişiklik te iyi gelmiyor değil. Yeni stil, yeni oyun, yeni kurallar, yeni heyecanlar demek. :D Çok yazmayayım da gene okuyamamazlık yapma. :D Yaşlılık zor be, sende haklısın abi. :D