Forumdaki arkadaşlar kullandıkları kamış ve makinaların marka ve ebatlarını yazarsa herkes için önemli bi kıstas olur bence
Marka hayranlığının balıkçı versiyonu bir sorumu ?Yoksa Murat usta nın sorusu gibi anlaşılamamak mı ?
Forumda en az 30 tane kamış yardımı, tavsiyesi, uygunmu... diye mesajlar okudum. Bence yeni kamış veya makina alıcaklara ve aynı zamanda takımlarına bir kamış daha alıcaklara yardımcı olur diye düşündüm.
bence en iyi iş yapan makina en iyisidir.yani belli bir markanın tutkunu olmak değil , çalışan , balığı alan makine kamış iyidir.bu marka şu marka değil yani.
7 kamisim var. Lineaeffe rapid spin 0-10 gr 195cm aldim.. Makinem okuma flame 30.. Suan bunlari kullanyorum
Hedef balığa göre değişir.Benim 10 15 milyonluk kamışlarımla boğaz hariç iyi avlar yaptımı bilirm.İyi avdan kastım ufak sürü balıkları birde 700 gr mı aşmayan balıklar çok göreceli bir kavram.Boyunuza göre bir kamış olmalı mesela ben atçek için ağır kamışlarıda tercih ediyorum çünkü kollarıma iyi geliyo o yorgunluğu seviyorum mazoşistmiyim hayır sadece spor olarak bakıyorum.kovanızı azına kadar doldurmanıza gerek yok. Aslında bu kıyaslamayı diyer kişileri izleyerek daha iyi yaparsınız burda herkez kendine göre yazıcaktır ve size uygun olmaya bilir.
usta bende pek anlayamadım. uzun süredir forumu inceliyorum didik didik ettim ama senin tavsiyen biraz mantıksız geldi. sanırım isviçre çakısı gibi takım arıyorsun ama sanırım nafile
Bence çok güzel bir fikir bu. En çok tercih edilen kamış ve makinanın ne olduğunu burdan anlayabilirz. Remixon prestije 270 20 40gr kamış, makinam ise ryobi 4000
ryobi ex. 8000 makine albastar senetor 2.70 kamış penn 115 L makine roder 80 lb 180 cm kamış penn 114 H makine roder 80 lb 160 cm kamış penn 68 makine albastar 30 lb kamış bunlardan bişey çıkmaz. makineyi eline alırsın bakarsın fiyatı ve kalitesi uygun gelirse alır kenara koyarsın. sonrada onu taşıyacak uygun bir kamış bakarsın. eğer boğazda surf atışlar yapmayacaksan olay bundan ibarettir. dersenki bi çantam olsun gören vay be desin. ozaman bir (bir kaç olursa süper hava olur) stella alır yanınada 2 kamış koyarsın pahalısından olur biter. ben tekneden avlandığım için özellikle kamışta dağılıp patlamayacak bişey oldumu ötesini pek aramam.bu sebebten karbon yerine polyester kamışları tercih ederim. hem ucuz hem güçlü olurlar.
Virax mexico 360cm 100-300 gr atar(fiyatına göre oldukça sağlam çıktı) / Okuma Power liner PL865 Bait Feeder(beklemeli yemli avda kesinlikle tavsiye ederim) Dam Quick stick Surf 420cm 100-250gr atar(ağır olmasına rağmen güven veriyor) / Daiwa Saltiga Surf 6000(hafif ve sağlam)-Shimano Super Aero Kisu Special(Tam surf için yapılmış tek kelime ile harika) Shakespeare Ugly stick 1,65 tekne(30 senelik kamışım ve bir 30 sene daha gider) / dam quick finessa S 70(20 senelik Orijinal Alman Dam ve ağır spin ustası) Pelican London Pelistick 270 cm 15-40 gr(Ugly stick kopyası ama fiyatına göre performansı çok iyi) / (Okuma Trio30/40 yolda) Crimson 210 cm 0-25 gr(tarafımdan modifiye edilmiş oldukça esnek bir kamış )
makine : okuma epix pro 40==-dam Quick mikrolite==-banax 4000==-erma 40==-okuma longbow. kamış: lineaeffe spring-turnafreş==-cormoran==-okuma vsytem 2.40 10-40
remixon makina vardı kırıldı remikson kamış vardı kırıldı remikson rapaa vardı kırıldı remikson klips vardı kırıldı ama onlar ucuz olanları idi. remiksonu kötülemek için söylemiyorum iyi insanlardır, her kırılmada, aradığımda yardımcı olup beni yönlendirdiler, bazılarından para bile almadılar. dileğim biraz daha sağlam materyallerden yapılması
Makina : Daiwa megaforce Kamış : Toole Funeden 2.10 10-45 Gr Misina : Power Pro 13 kg ip misina Makina : Okuma Flame 20 Kamış : Shakespeare ugly Stik Lite 1.98 7-28 Gr Misina : Trabucco 0.25 Super Soft İnşallah Fyadası olur.... Hepsinden çok çok memnunum...
Evet.aynen oyleBen solagim.kamis sol elimde makina sag elimdedir normalde.Ama malum baitcastingte sag el bulmak biraz sikinti.ilk cok zorlandim alismak icinSuan gayet iyi.Ama ilk firsatta sag el alicam yurt dısı kaynaklardan