Herkes Okumalı...!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında vtecc tarafından paylaşıldı.

1. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Arkadaşlarım yazı başka bir siteden alıntıdır..

Greenpeace üyelerinden birinden aldığım mektubu aşağıda görüşlerinize sunuyorum.
    Saygılarımla.

Yavru balık yakalandığında "öpmeden salma denize" derdi babalarımız.

Öperek salardık denize, kırlangıç, kalkan, pisi ve onlarca balığın yavrusu, heyecanla bakardık arkalarından, huzurlu ve saygılı. Deniz işyerimizdi, balıklar ekmeğimiz. Zengin olamazdık belki ama aç da kalmazdık. Onlar beslenebiliyorsa, onlar üreyebiliyorsa, onların yavruları hayatta kalıp yaşamını devam ettirebiliyorsa, biz de varlığımızı devam ettirebiliyorduk. Kaderimiz kaderleri idi, kaderleri kaderimiz.

Önce uskumruyu kaybettik, sonra kılıçları. Denizin kuru fasulyesi derdik istavrite, artık yok olmak üzere. Ağustos ayında başlardık lüfer tutmaya, gazlı lüks lambalarının ışığında, Ocak'ta, Şubat'ta kofanalarla dolardı livarlarımız. Orkinoslar koparırdı oltalarımızı, kızmazdık onlara. Saygı ve hayranlıkla seyrederdik kendilerini sudan fırlatışlarını. Büyüklerimiz zıpkın vurmazdı küçük kılıçlara. Palamut, kalkan, uskumru fakir balığıydı çocukluğumuzda. O kadar bol ve ucuzdular ki, sofralar şenlenirdi göç başladığında.

Balık yok oldukça, balıkçı köylerimiz, kasabalarımız da yok olmaya başladı. Bizler yok olmaya başladık, sessiz çaresiz. Biz küçük kıyı balıkçıları olarak bundan sonra sessiz kalmayacağız. Balıklarımızı da kendimizi de kurtarmak, çocuklarımıza, balıklarla dolu denizleri ve mesleğimizi miras bırakmak istiyoruz. Bu amaca birlikte yürür, sesimizi birlikte çıkarırsak ulaşabiliriz. Yavru balıkları kurtarmak küçük kıyı balıkçısını kurtarmak demektir.

Greenpeace'in yürüttüğü kampanyayı sadece balık stoklarını değil, küçük kıyı balıkçılarını da kurtarmak için bir adım olarak görüyor ve destekliyorum.

Bu çığlığa ses vermenizi ve kampanyaya destek olmanızı istiyorum.

Sevgiler,

2. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Süper yazı sağol ilettiğin için.

3. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    bizden sonuna kadar destek

4. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    sonuna kadar destek veriyorum.Bu yazacağım biraz çocukça olsada türkiyede ağ ile avlanmayı 2 sene kadar yasaklansa bence eskisinde çok balığa kavuşuruz.Tabi bu şahsi görüşümdür yanlıyor olabilirim.

5. YAŞAR TAŞKIN

YAŞAR TAŞKIN yaşar taşkın

Favori Kamış:
    OLTA
    bence trolu tamamen gırgırıda 2 yıl yasaklasınlar balıklar karaya vurur zaten trolu serbest bırakan lara şaşıyorum siz tarlanızı diktiniz toğum çıkmaya başladı üstüne tırmık çekerseniz ne olur bütün tohumlar ölür aynı şeyi denize neden yapıyorlar denizinde dibini öldürüyorlar dibi ölü denizde ne balığı olucak birgün o tirilyonluk teknelerini restoğran veya evin yanına çekip tavuk kümesi yapacak lar bu yakındır

6. icerainbow

icerainbow levend korkut

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shakespeare
    En İyi Avı:
    35 kg orfoz
    tamamen katılıyorum.

Bence bakanlık trol ve gırgırcıların her bir teknesinin raporunu alsın. Hale ne bıraktıkları kaç kasa kaç lira belli. Vergisini bile kesmeden 2 sene o balığı tutmuş gibi verelim parasını denize çıkmasın... mazotta harcamasın tayfasını salmasın versin parasını oturtsun. 2 sene norveç uskumrusu çiftlik balığı yiyelim ne olacak. 2 sene deniz balık kendine gelsin...

7. YAŞAR TAŞKIN

YAŞAR TAŞKIN yaşar taşkın

Favori Kamış:
    OLTA
    NE VERGİSİ DAHA DEVLET BORÇLU ÇIKAR BUNLARA VERGİSİZ ALDIĞI MAZOTUNDA YARISINI SATIYORLAR ZATEN KÜÇÜK BALIKÇI TEKNELERİNİN YAKALADIĞI BALIKLA İDARE EDERİZ ZATEN BİZLER YİYECEK BALIĞIMIZI TUTARIZ O ZAMAN

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    bu yazdıklarınızın olması mümkün değil.yapabileceğimiz tek bir şey var balık almayarak protesto etmek.arz talep meselesi yani balığı almazsak onlarda yakalamayacaklardır.

9. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    güzel yazı, umarım herkes artık temkinli olur.

10. deniz 34

deniz 34 DENİZ GÖKBAŞ

Favori Kamış:
    YOK AÇIKDENİZDE ELLE
    Favori Makine:
    TEKNEDE AVLANMAYI SEVERİM
    En İyi Avı:
    1985te kofana 3kg
    sonuna kagar destekliyorum bizlerinde üzerimize düşen görevleri yapacagımızdan şüpeniz olmasın.bizi bilgilendirdiginiz için çok tşkler.

11. deniz 34

deniz 34 DENİZ GÖKBAŞ

Favori Kamış:
    YOK AÇIKDENİZDE ELLE
    Favori Makine:
    TEKNEDE AVLANMAYI SEVERİM
    En İyi Avı:
    1985te kofana 3kg
    sonuna kadar destekliyorum bizlerinde üzerimize düşen görevleri yapacagımızdan şüpeniz olmasın.bizi bilgilendirdiginiz için çok tşkler.