Herkese Merhaba, Konu: İçten Takma Motor

Konu, 'Motorlar' kısmında FOCALI tarafından paylaşıldı.

1. FOCALI

FOCALI erkan

Herkese Merhaba,
    Ben denizciliğe çok yeni gönlünü kaptırmış bir amatörüm.
    İş-güç dolayısı ile ancak senede 3-4 hafta izmir Eski Foça'da bu hevesim ile alakalar olabiliyorum.
    Az zaman ayırabildiğim için de; düşük bir bütçe ayırarak ufak bir sandal almak istiyorum, mesela 3 - 3,5 metre boylarında... (koy içlerinden fazla uzaklaşmadan olta balıkçılığı amaçlı)
    İnternette fiyat araştırması yapıyorum ancak, bir iki konuda tecrübeleri arkadaşların fikirlerine ve desteğine ihtiyaç duymaktayım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
    - 4-5 beygir içten takma bir motor tercih ettiğim takdirde, montaj ve ilave malzemeler için ne kadar bir bütçe ayırmam gerekiyor?
    - bir ilanda çok komik bir fiyata 4 zamanlı 2,5 beygir bir motor buldum, sizce ne kadar kullanışlı olur? (ilan detayını aşağıda bulabilirsiniz)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1246423/detay/

Şimdiden çok teşekkür eder, herkese iyi günler dilerim.

2. grida35

grida35 cem ünlü

Favori Kamış:
    d.a.m. steelpower
    Favori Makine:
    Penn 114 H2SP Speial Senator
    En İyi Avı:
    bluefin tuna 280kg
    öncelikle selamlar
    içten takma daha avantajlı daha az yakar çalınma derdi yok tamiri kolay ama gürültülü yer kaplar falan filan....ama kıçtan takma kesinlikle kaç hp olursa olsun 4 zamanlı düşün ve son olarak tavsiyem içten takmalı tekne istiyorsan kesinlikle hazır al sonradan tekneyi alıyım motor alır taktırırım dersen çok masraflı olur motor parası şaft kovan pervane dümen yelpazesi bide onu takıcak usta parası derken giderde gider en güzeli hazır motorlu temiz hesaplı bi tekne bulup almak saygılar

3. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim sana tavsiyem düşük bütçeyle bu işlere girme derim. çünkü aldıktan sonrasındada birsürü masraf istiyor. hele 3 buçuk metre falan sandal çok tehlikelidir. en az 4buçuk 5metre arası olmalı.
    bence önce o boylarda uygun bi zodyak tipi bot al. inan bana çok daha rahat edersin. tekne batarda bot asla batmaz. yani bi yeri patlasa bile öbür yeri patlamaz. ayrıca bugüne kadar öyle balıkta patlayan bi bot falan duymadım. yinede sen bilirsin. herşey gönlünce olsun.

4. FOCALI

FOCALI erkan

Tekrar Merhaba,
    Paylaştığınız bilgiler ışığında en merak ettiğim hususları öğrenmiş oluyorum, çok teşekkür ederim.
    Bot önerisine istinaden aşağıdaki konularda da yorumlarınızı rica edebilir miyim?
    - hangi tip taban tercih etmeliyim? ızgara tipi mi, katlanabilir fiber taban mı, yoksa katlanabilir ahşap mı?
    - 3,5 metre bir zodiac için, kaç beygirlik bir dıştan takma motor tercih etmeliyim?
    - Sizce şaft tipi kısa mı uzun mu olmalı?
    ilgi ve alakalarınız çin tekrar çok teşekkür ederim.
    Sevgiler , Saygılar

5. eseses kikiki

eseses kikiki Gökhan Tunalı

Pratik bir bot alıp indirip şişirmek yada bot tekeri ile taşımak istiyorsanız ve düşük güçte motorla kullanacaksanız hava tabanlı veya ızgara tabanlı 3,2-3,3 metre boyunda olanlar denizcilik için en uygundur.
    Bu boylar için 6-9.9 Hp güçlü motor kulanacaksanız taban sert olmalı katlanabilir ahşap veya alüminyum yada fiber.
    Botlar genelde kısa şaftlı kullanır nadir uzun şaft aynalısı olan vardır.

6. FOCALI

FOCALI erkan

çok teşekkürler

7. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim 2 beygir bi motor al bide 3metre bi bot al altı ızgara taban olsun balıkçılıkta deyme keyfine:) hem taşıması kolay hemde pratik

8. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Harun Bey deniz için düşünüyorsanız kesinlikle ızgara taban bot almayın.Izgara taban botların omurgası yok.Omurga deniz için çok önemli.3 mt ahşap veya alimümyum taban öneriyorum size.Benim kolibri KM300 botum var.Daha önce elektrikli motor kullanıyordum.Şimdi 3,6 ve 4 hp benzinli iki motorum var.Denemek nasip olmadı daha.Eğer ki deniz kenarında yeriniz var ise kesinlikle fiber tekne öneriyorum.Yoksa bot.Bot görüldüğü kadar pratik bir ürün değil.Taşıması maşakatli.Ben şu anda fiber tekne peşindeyim.Deniz kenarında yerim var.Fotoğraflarımı görürsünüz zaten forumda.Botun taşıması,şişirmesi,iş bittikten sonra indirilmesi,tatlı suyla yıkanması ayrı bir dert.Fiberi deniz kenarında bırakıp evinize gidebilirsiniz ama botu bırakamazsınız.Onun için römork kesin şart.

9. FOCALI

FOCALI erkan

Herkese Tekrar Merhaba,
    Deniz kenarındaki yerim İzmir Foça'da ben ise İstanbul'da çalışmaktayım...
    Dolayısı ile yılda ancak 3-4 hafta aktif olarak ilgilenebileceğim.
    Fiber bir tekne alsamda tüm sene denizde bırakamam, dolayısı ile ona da römork gerekecek. Ayrıca, aldığım tavsiyelere göre fiber bir sandalı en az 4,5 - 5 metre almak yönünde, bu durumda almam gereken motor da daha güçlü olmak durumunda kalacak ve bütçe otomatikman artacak..
    4 zamanlı 4 hp bir yamaha motor ile 3,5 metre ahşap tabanlı bir zodiac'da 2 kişi performans alabilir miyiz?
    Teşekkürler...

10. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    takip ettiğim ve satıcılardan dinlediğim kadarıyla genel görüş şu yönde, 3.20 bota 6-8hp, 3.60 bota 9.9-15hp arası öneriliyor. 4hp'de götürmeye götürür ancak sürekli yüksek devirde ve yavaş süratte seyir yaptırır, bozuk havada etkisiz eleman olur :)

11. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim 3buçuk metre botu denize götürüp getirmeklen 4 metre kayığı götürmek arasında fark pek yok. bagaja falan sığdıramassın.. şişirip arabanın üstüne koy indir falan çok zor iş. 3-4 kişi lazım. arkadaş yukarıda ızgara taban alma omurgasız demiş ama ben hepsine bindim. ızgara banların tek kötülüğü sürat yapamaması. öle iki kişi balığa çıkacaksan inan işini görür. 2 yada 3buçuk beygirde öyle güzel bi motorki al koltunun altına ava git. ya bizim bi arkadaşta var böyle bi takım inan özeniyorum ona. bende 330 altı fiber tabanlı bot var. bide 6 beygir motor var ama onunla ava çıkınca daha pratik oluyor.

12. eseses kikiki

Izgara tabanlı için sadece dalgaya karşı önü kalkıyor diye belirtiliyor. Bence de 3 veya 3.30 Kolibri ızgara taban ve Tohatsu 3,5Hp uygun olur.

Kolibrinin burun yapısı M burun yani dalgayı geçmek için daha uygun galiba.:confused:

13. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim burunun farkını falan bilmemde ama ızgara tabanlıların tüpleri diğer botlara göre biraz küçük kalıyor. oyüzden dalga çarpınca azcık ıslanıyosun:) ona göre yağmurluk falan giymek lazım. ama kolibri botu beğendim. güzel bi ikili olacaktır. denize açılmadan önce rüzgarın nerden ve kaç şiddedinde estiğine mutlaka bak. rüzgar hızı 10-12 civarını (yani denizcilik dilinde iki dördü geçerse üç beş ve üstü olursa) sakın çıkma. çıkarsan bişey olmaz da çarpan dalgalarla azcık ıslanırsın:) hadi eyvallah. rasgelsin.

14. eseses kikiki

Teşekkürler abi kolibrinin tüp çapı geniş 42cm, aynı boy daf marine ile aynı. Yine de su alırsa yazları kullanacağım için sanırım sorun olmaz. Genelde 2, nadir 3 kişi bineceğiz. 2.80'liği daha uygun olur sanırım 3,5 motor için.:confused: 36 kg bot+13 kg motor 49 kg yapıyor. 350 metre dik yokuştan çıkarmam gerekli.

http://www.kolibriboats.com/english/motor_boat_km-330_eng.php

15. FOCALI

FOCALI erkan

tüm yorumlar için çok teşekkürler
    rasgelsin