Dolayı Bırakmaya Karar Verdim Sizce Bırakmamalımıyım Kış haricinde Oynaklar Oluyor Sahtemi O Oynakların İÇİNDEN DE GEÇİRMEME RAĞMEN SONUÇ ALAMIYORUM VE BU İŞİ BIRAKIYORUM YEMLİ ÇİPURA AVLAMAYI DENEYECEĞİM EN AZINDAN ÇİPURAYI AVLAYABİLİYORSUN HAYALLERİMİN BALIĞI LEVREK BİR TÜRLÜ KISMET OLMADI ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Dalarlı sahtenin haricinde su üstü (wtd aksiyonu alan) ve popper denilen (su fışkırtan ) tarzda sahte denediniz mi isterseniz deneyin
Vazgeçme bence. Kullandığın sahte, takım vs. gibi konularda bilgi verirsen, usta arkadaşların yorumları olabilir.
Enes kardeşim, At çek avcılığında böyle hayal kırıklıkları zaman zaman olabiliyor. Ümitlerin tükenmişken; belki beklemediğin bir saatte, yerde, havada vs. paşa sahteye basında hepsi uçup gidiyor.. Ayrıca, sanıyorum bizim buralarda eskisi gibi kimse av yapamıyor. O yüzden daha çok çalışman, farklı yerler, farklı yemler ve teknikler denemen gerekecek. Bir dünya yol tepeceksin belki. Ama bence de pes etme. Elimizden geldiği kadar, bildiklerimiz ölçüsünde yönlendirmeye çalışalım. Bak ne güzel söylemişsin, oynakları buluyor ve içinde sahte gezdiriyorsun. Bunun üzerine eğilmeni tavsiye ederim. Özellikle sabah suyunda oynakların olduğu yerde su üstü sahteleri wtd yaparak gezdirmeye yoğunlaş, bu tekniği güzelce uygulayabilir hale gel. Bence bu şekilde sonuca daha hızlı ulaşabilirsin. Misinan kalın olmasın, kendini balıktan gizlemeye çalış (kaya yanına gizlen, ya da sahildeysen çömel, bunun gibi). En önemlisi sahteyi güzel gezdir. Elbet bir gün atlayan bir cengaver çıkar görürsün. Ben yemli av ile atçeki aynı anda yapmıyorum çünkü ikisine de tam konsantre olamadığımı fark ettim. Yani konsantrasyon önemli. Sahteye kamışla aksiyon verirken balığın su içinde nasıl hareket ettiğini hissetmeye, anlamaya ve öğrenmeye çalış. Bunun da faydasını göreceksin. Yüzlerce, binlerce defa atıp çekmen gerekecek. Ama havalar iyice ısındıktan sonra yemli ava ağırlık verebilirsin zira levrek artık daha seyrek hale gelecektir. Ben öyle yapıyorum, kışın atçek, yazın çipuraya yemli. Bence bu mevsimi değerlendir. İnciraltı'nda saplanıp kalmamaya çalış. Seferihisar, Teos, Gümüldür azmak ağızlarına bakabilirsin (özellikle yağmur ertesinde), kuzeye, Foça, Aliağa kıyılarına gidebilirsin. Sana yakın olan Özdilek avm bölgesindeki kıyıları deneyebilirsin. Bu iş malesef böyle, biraz gezmen ve arayış içinde olman gerek. Rastgele.