Herkese Merhaba ve 08/09/2013-22/09/2013 AT-Çek Levrek Raporları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında velaciraptor tarafından paylaşıldı.

1. velaciraptor

velaciraptor Kerem CENGİZ

En İyi Avı:
    Levrek- 65 cm., Çupra- 700 gr.
    Adım Kerem, uzun zamandır forumu özellikle av raporlarını takip etmekteyim hatta tam hatırlamasamda büyük ihtimalle At-Çek ile balık avı nasıl, neyle, nerde ve nezaman yapılır buradaki ağabeyler ve arkadaşlardan öğrendim.

Balık avı birçoğunuz gibi benim için de büyük bir tutku, kendimi bildim bileli olta tutmaktayım ama hiçbir zaman belli bir seviye üstüne çıkamadım çünkü genelde benim kadar balıga ilgili arkadaşlarım olmadı ve bu nedenle hep 2-3 hatta bazen 6 ay aralıklarla balıga çıkabildim buda dediğim gibi beni belli bir seviyede tuttu.

Şimdiye kadar tuttuğum en büyük balık 700gr civarı güzel bir çupraydı oda sanırım 7-8 sene önceydi, ama 2 hafta önce herşey değişti ve burda öğrendiklerim sayesinde At-Çek işi beni baya bir seviye atlattı.

Uzun araştırmalar sonucu aldığım At-Çek ekipmanları beni yeni bi maceraya atmıştı ki yazın 3 gece farklı yerlerde sabahlamam sonucu elde var koca bir 0'dı hatta büyük heveslerle aldığım ve denize hediye ettiğim sahteler ile eksilere inmişti.

Kimsenin bana inanmamasına rağmen hele bir soğuklar gelsin diyerek hiçbirşeyde gösteremediğim ama konu balık olunca arkadaşlarımın bile artık nefret ettiği sabrım benim en büyük silahım oldu :)

Eminim buradaki birçok balıksever de bu duyguları yaşamıştır ve yaşıyordur umarım herkes sabrıyla sonunda bu işi başarır ve emekleri boşa çıkmaz diyerek ilk At-Çek avlarım olan 2 güzel levreğin fotolarını koyuyorum.( kimileri için küçük olabilir geri denize salınması gerektigini düşünebilir ama benim ilk avlarımdı o yüzden bırakmadım umarım ilerde avlarım büyüdükce bu boyutlardaki levrekleri geri salarım)

08/09/2013:

Bu güzelleri afiyetle yedikten sonra kanım daha fazla kaynamaya başlamşıtı ve biran önce tekrar At-Çek yapmak için sabırsızlanıyordum, bunun bir nedeni de o 2 levrek arasında kaçırdığım gözümün önünde zıplayıp bana bye bye diyen canavardı, acemiliğim yüzünden kalama ayarını yapmayı unuttum ve makine dönmedi takıldım kaldım o arada canavarda uçtu gitti.

Aradan 2 hafta geçti ve ben tekrar aynı yerdeydim gece 3 den sabahın 6 sına kadar çırpınmamın sonucu olarak belki o kaçan canavar belki değil ama unutamayacağım bi kalama sesi kulaklarımdaydı 3 kişiden biri arabada uyuyor diğeri uzakta yemli avlanıyordu yeni aldığım kepçeyi kullanmam imkansızdı. Sanırım 10 metre kadar yakınımdaki balığı 10 dk boyunca çekmeye çalıştım ki hala görünürde yoktu bu sefer kalamamı ayarlamıştım belkide gereginden fazla çünkü biran balık karaya hiç gelmeyecek sandım daha sonra gözümün önünde beliren yaratık hayalimdeki balıktı şimdi beni bunu nasıl çıkaracam derdi sarmıştı ki eğilip balığı almaya çalışmamla misinanın kopması bir oldu, ben tam aha kaçtı derken bir baktım balık baygın yana yattı ki bende suya yattım iğne miğne yüzgec ıslak demeden delik deşik olmuş elimle balığı karaya attım böyle bir sevinç yoktu sonunda başarmıştım okadar ki sırılsıklam ayaklarım üstüm başım buz gibi esen rüzgar heryeri kesik delik ellerim bile bana dokunmuyordu.

İşte buda benim canavar

22/09/2013:

Biraz uzun oldu biliyorum ama inanın heycanımı anlatmaya az bile şimdiden özür dilerim bir hatam kusurum olduysa.Heycanımı paylaşan-paylaşmayan,okuyan-okumayan herkese teşekürler...

Yer: Çeşme
    Sahte: Pelican Propan (bütün tuttugum ve kaçan balıklarım üstü yeşil altı gri olan en kısa gaga ile)
    Kamış: Shimano katana cx 270 cm.
    Makina: Shimano Alivio 3000sfc
    Misina: İlk 2 levrek için hatırlamıyorum ama kötü bi misinaydı attım.
    Canavarın ki Süper Maxim 0,28
    Saat: Sabah 5-6 civarı

2. hdfhdf

hdfhdf Hüseyin DİNÇ

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    shımano exage 4000fd
    En İyi Avı:
    levrek 63 cm
    Azmin sonucunu almışsın. Tebrikler. Daha büyüklerinin peşinde koşmaya devam. Rastgele.

3. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    tebrik ediyorum. çok güzel anlatmışsın hele ıslandığın elinin kesikliği falan tahmin edebiliyorum :) şansın bol olsun rastgele....

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ilk levrek avları unutulmaz:) benim alıkoyduğum 25cm anca vardı:D tabii sonraları bu durum değişti:)
    güzel av yapmışsınız tebrik ederim,ilk levrek avların sayesinde,sende şifayı kapmışsın artık:) bu arada aramıza hoş geldin,bence tanışalım bölümüne bir merhaba de:)
    rasgele

5. velaciraptor

En İyi Avı:
    Aslında ilk tanışalım bölümüne baktım ama orada birçok yeni arkadaşın mesajı cevapsız kalmış biçoğunada 1-2 kişi bakmış bakmamış bende o nedenle buradan bi merhaba diyeyim dedim.

Dediğiniz gibi ilk levrek avlarımı özellikle 3. sünü unutmam imkansız o bana bayağı tecrübe kattı 65 cm. civarı geldi ki onu yakalayana kadar diğerleri bile benim gözümde bayağı büyüktü :)

Bu arada bu misinayı alma sebebim sizsiniz sizin paylaşımlarınız o yüzden teşekkürler :) son anda koptu ama suç misinanın değildi kesinlikle.

Bir de remixon taslan paylaşımınız var bu tulum işini de bayağı araştırdım onda karar kıldım ama malesef hiçbiyerde numarası yok eğer bu fiyatlarda başka tavsiyeniz olursa sevinirim...Suya zorunlu olmadıkça girmeyeceğim amacım ıslanmamak işimi görecek bir tulum tavsiyesi diğer arkadaşlardan da bekliyorum....

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

tebrikler, ilk heyecanı tatmışsınız, ben yaklaşık 1,5 yıldır at-çek yapıyorum ama henüz o heyecanı tadamadım bölgemizden böyle haberler gelmesi sevindirici, avlarınız daim olsun

7. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    ağzına sağlık bileğine kuvvet. harika bir anlatım. Diğer arkdaşların dediği gibi şifayı kapmışsın. aramıza hoşgeldin :)

iğnen keskin olsun

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel levrek, güzel ve heyecan verici hikayeleme.
    Kurbana kadar atçek yapmayacağım demiştim ama senin gibi iki kişi daha yazsa haftaya atçekteyim. :D

Şansın daim olsun. :)

9. velaciraptor

En İyi Avı:
    Balık tutmak bir hastalık ama At-Çek çok daha ağır bi vaka imiş onu anladım umarım daha çok av raporlarıyla burada olcam.Herkese çok teşekkürler iyi dilekleri için...

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Öncelikle aramıza hoşgeldiniz:)

Sabır ve azminize hayran olmamak elde değil, yürekten kutluyorum.:thumb:
    Ayrıca öyle bir balık için denize balıklama bile atlamak lazım :D

Volkan, en kısa zamanda sendende böyle güzel bir rapor bekliyorum.:rolleyes:

11. velaciraptor

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler...

İnanın bende ilk onu düşündüm daha sonradan, eğer balık bayılıp kalmasaydı da biraz ilerleseydi direk suya dalarmıydım diye sanırım dalardım :D

12. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler... güzel paylaşım ve heyecanlı anlatım içinde teşekkürler daha irileride rastgelsin:)

13. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Kerem öncelikle hoş geldin, avın ve azmin için tebrik ederim, devamlarını dilerim, rastgele.

14. velaciraptor

En İyi Avı:
    Hoş bulduk çok teşekkür ederim...
    Hepimize rastgelsin inşallah...

15. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Tebrikler..
    Gerçekten güzel bir rapor olmuş.
    Devamını dilerim avlarınızın.

16. Onur55

Onur55 ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa crossfire 2,70m 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000fc - Daiwa Regal 4000
    En İyi Avı:
    1.70boyunda Kumral 55 kilo
    Tebrik ediyorum azminden ve başarından dolayı devamı trofelerle gelsin...

17. ozan1984

ozan1984 ozan

helal olsun kardesım avrupa yakasında gıdebılecegım yer varmı arkadaslar balık tutabılecegım yardımcı olursanız sevırınım om da atabılırsınız

18. velaciraptor

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler hepimizin tuttuğu trofe olsun inşallah :)

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ne kadar sık atçek yapıyorsun bilmiyorum,lakin ben kışın günlük bir kere giderim.oda olmadı hafta 5 kez..hava koşulları zorladı 4 e indiririm:)
    hal böyle iken misinayı ayda bir yenilerim,bu sebebden bu misina beni yarı yolda bırakmadı,,
    misina nın sertlik derecesi artıysa,yani bir gevreklik hissediyorsan değiştir hemen..:)
    ben mart dan kalan misinayı,önceki gün kullanmıştım korka korka,,korktuğumda başıma geldi,balık misinayı koparttı,başıma geleceği biliyordum,işte üşengeçlikten dolayı yapmadım..

tulum konusuna gelince ben o konuda bahtsızım:D ha birde örgü misina hususunda çok bahtsızım:D hiç sağlamları denk gelmedi bana:)

remixon taslan fena deyil,dikiş yerlerinden az buçuk su alıyordu,,vazelin sürdüm o konuyu öylece kapatmıştım:)

not: bende suya girmiyorum bu tulum ile,,kışın gelen dalgaları karşılıyor o kadar,işte o esnada su alıyordu az buçuk..

20. velaciraptor

En İyi Avı:
    Ayda 2 kere en fazla 3 kere falan giderim sanırım. Dediğiniz gibi misina belli ediyor kendini, önceki misina kaçırdıgım büyük levrekten sonra bayağı bi gevrekleşti ki daha yeni almıştım ama güvenemedim misina arayışınıa girip sizin misinadan 2 adet 100er metre aldım ki iyiki almışım yoksa kesinlikle son levreği kaçırmıştım...
    Remixon için Kemeraltındaki bütün avmarketleri gezdim internettede baktım 40 dan başka nosunu bulamadım benim ayağım normalde 43 ama 44 alırım alırsam.Gerçi kararsızım tulum mu yoksa konçlu uzun çizmemi alsam dye karar veremedim daha,nasıl olsa suya girme niyetim yok, şuan avlandığım yer 1 tane orasıda beton ve kayalık suya girilecek biyer değil...