forumdan uzun süre yararlandım, lakin üye olmak için fırsat bulamamıştım. nihayet oldu. ankarada tatlısu balıkçılığına ilgim var. yeni başlamadım, ama amatör balıkçı olabilmişde değilim. yayın, sazan, tatlısu kefali avına ilgim becerim var. burdan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. umarım benimde katkım olur foruma. bu cumartesi (03/05/2008) günü kirmir e kefal avına gitmeyi düşünüyoruz. zannedesem, bildiğim kadarıyla tatlısu kefali için şu anda bir yasak yok. eğer yanlışsam uyarırsanız sevinirim. yanlış bir şey yapmayalım.
Merhabalar, Öncelikle aramıza hoşgeldiniz Tatlısu kefali için önümüzdeki 4 ay boyunca çeşitli illerimizde değişmek üzere zaman yasağı var. Kirmire gideceğiniz için Ankarayı ele alırsak, 30 haziran 2008 tarihine kadar Tatlısu Kefali başta olmak üzere; Sazan, Kadife, Siraz ve Yayın balıkları için zaman yasağı var.. Yarından sonra Sudak ve Tatlısu Levreğinin sezonu açılıyor bu balıkları avlayabileceğiniz gibi, Turna ve doğal alabalık türlerinide boy ve adet limitlerine uymak kaydıyla avlayabilirsiniz. Rast gele.
murat (balıkçı) bey, ilginize teşekkür ederim. sirküleri takip ettim ama, kefal için; "orman içi hariç akarsularda kapalı sezon yoktur" ibaresi var bunu nasıl yorumlamam gerekir bilmiyorum ama aynı satırda iç sularda yasak olduğu söyleniyor.
Ersen bey, ben teşekkür ederim konuya duyarlılığınız için. Siz Kirmir derken, Kirmir Çayına gideceksiniz sanırım? ozaman "akarsularda kapalı sezon yoktur" ibaresi sizin için geçerli olur, bu durumda avlanacağınız Kirmir çayında Kefal için sezon yasağı yoktur.
tekrar teşekkür ederim. bu hafta avdayız o zaman. arkadaşlara bilgi için söyleyelim güdül beypazarı arasında olacağım. inşallah iyi bir av olur fotoğraflarını yollarım.
Hoşgeldin Ersen Kardeş ; Öncelikle Aramıza ve Ailemize Hoş Geldin. Araştırdığın ve aradığın konular ile tüm can dostları burada bulacağından eminim. Keyifli ve zevkli paylaşımlar.