fikir alış verişi mükemmel bu kadar nezih birde bulunmaktan mutluluk duyuyorum öncelikle söyleyebileceğim budur açıkçası benimde diğer arkadaşlar gibi kafamı kurcalayan bi konu var daha doğrusu kararsızım sizlerle paylaşmak ve önemli bilgileriniizi dinlemek ve uygulamak istiyorum sıkıntım şu: orca marka 2.70 bot almayı düşünüyorum fakat bu bota uygun olarak motor seçimini yapamıyorum ekonomik olarak 3.5 hp 2 zamanlı mercury ilgimi çekiyor fakat eğer hava kötüleşirse beni 3.5 hp motor kenara dalgaları yenerek ulaştırırmı hem izmirde hemde antalyada kullanmayı düşünüyorum iki denizin birbirinden farklı karakterde olmasıda kafamı bulandırıyor açıkçası yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşşeür ederim herkese
Dostum eğer malzemeleri sıfır alacaksan 4 zamanlı 6 ps mercury al derim çok ağır ve büyük değil 270 bota güvenip denizede çıkılmaz havaya yakalanırsan çok çabuk ters dönersin dolayısıyla tercihin kesinlikle yanlış bu nedenle 3.50 den aşşağı bot alma derim yıllardır kullanırım bu nalzemeleri ve en ideali budur emin ol 2. elmi sıfırmı alacaksın bilmiyorum ama çok temiz 3.50 bi Qiksilver bot var bi arkadaşta satıyor dilersen sorarım
mercury 3.5 hp 2 zamanlı çok uygun fiyata satılıyor sanırım o nedenle istiyorsunuz(bauhaus da var)bence 3.5 2.70 bota sıfır alırsanız 2 kişi yeter ama gezinti amaçlı yetecektir.biraz hız isterseniz 6 hp alın fakat fiyatları çok pahalı.neden 3.5 istediğinizi anlıyorum hem benzin fiyatları hemde motorun kendi fiyatı uygun.benim tavsiyem sahibinden.com da ikinci el motorlara bakmanız.bende motor alacagım ve sahibinden.com da bir senedir takip ediyorum emin olun temiz motorlar var.tamamen şans işi de olsa temiz bir motor alabilirsiniz.ikinci el 6 hp bir motor ile 3.5 sıfır motor arasında fiyat farkı olmayacaktır.birde sıfır çin malı motorlar var(parsun)bunların fiyatları uygun.5 hp 4 zamanlı 1100 1200 dolar civarı.fakat iki zamanlılar da bu hafta gelebilir diyorlar.o nedenle iki zamanlı 5 hp 800 dolar civarı olacaktır onları düşünebilirsiniz.bauhaus da fiyatlar biraz pahalı eğer oradan baktıysanız.sonuç olarak mercury 3.5 hp ile çin malı parsun 5 6 hp motor aynı fiyatta alabilirsiniz.performans olarak görmek istereniz youtube a girip atıyorum - mercury 6 hp inflatable boat yazaranız 6 beygir mercury nin nasıl gittigini görürsünüz.(inflatable boat şişme bot demek)3.5 hp inflatable yazarsanız da 3.5 hp nin nasıl gittiğini görürsünüz.üç kişi orada gördüğünüz hızın yarısı diyebilirsiniz.bende yaklaşık bir senedir tam olarak bilgi sahibi olabilmek için sitede yazıyorum.daha önce ahşap teknede 6 hp dizel pancar motor ile çok tecrübem olmuştu.muhtemelen 2.70 botta 3.5 hp mercury,5 metrelik ahşap teknede 6 hp pancar motor kadar verimli olacaktır.(hız vs açısından)dediğim gibi youtube da videoları izlerseniz size oldukçta teorik bilgi olarak yardımcı olacaktır.açılmayı düşünüyorsanız ise max 500 metre açılın ben onu da tecrübe ettim denizin şakası yok.özellikle motor stop durumunda küreklerle iki kişi hiçbiryere gidemeziniz.teknede motor stop ettiğinde kürek çekmeyi denedik fakat olduğumuz yerde kaldık.çaremiz motoru tekrar çalıştırmak.bizde allem ettik kallem ettik motoru tekrar çalıştırdık.lakin motorumuzun stop etmesi eski olmasından da kaynaklanıyordu.sitede outboard dıştan takma motorlardaki sorunlar hakkında da bilgi bulabilirsiniz.ayrıca yeni bir motor tahminim bir sene sorun çıkarmayacaktır.3.5 hp motor az yakacaktır bence hız düşünmüyorsanız alınabilir önerim budur.ktunnel.com dan youtube a girdikten sonra arama motoruna aynen alttaki ingilizce cümleyi kopyalayıp yapıştırın ve sonra aratın. 3.5 ile 7.5 hp motorun farkını gösteriyor 8 foot Inflatable boat with 3.5 hp and 7.5 hp
arkadaşlar 2.70 orca şişme bota 3.3hp 2 zamanlı mercury motor aldım bu malzemeler sıfırdır pazar günü denedim düşündüğümden daha iyi çıktı 3.3hp ama performansı çok iyi çok hızlı değil ama elinden geleni yapıyor diyebilirim
3.3 mercury i nekadara aldınız?bauhaus ta orcalar 1200 liraya veriliyordu diye hatırlıyorum.mercury nin fiyatını hatırlayamadım.bauhaustan mı aldınız? orada bu ekipmanı almak mümkün.3.3 mercury ile kaç mil sürate ulaştınız?bende botu bu haftasonu suya indirip sezonu açayım diyorum havalar nasıl?rüzgarlı olduğu için pek önermiyorlar o nedenle soruyorum.istanbulda havalar pek iyi gitmiyor(mesela pazar günü çok rüzgarlıyd ayrıca hava raporlarına baktım haftasonuna kadar hava 3*5 civari gidecek,fırtına beklenmiyor görünüyordu)
motorun fiyatı 1590tl nakit tabiki balıkmarketim.com dan araştırdım onların izmirde şubeleri varmış bizzat gittim dahada indirim yaptılar sonuç 1590tl herşey dahil bot.motor çapa. zincir.halat v.s 2900tl tuttu havalar izmirde güzel çeşmede diyelim çünkü ben oradan açılıyorum sağlam av yapan bi yerde keşfettim şimdiden bu olay iyi güzel ama botu toıplaması yıkaması kurulaması arabada taşıması tabi ahşap tabanlı olunca tahtalarıda taşıyoruz arka koltuk komple bot kaplıyo bagajdada tahtalar motor can yelekleri kova takım çantası ve oltalar bide botu motoru eşyaları eve taşıması var tam bir eziyet herkese buradan söylüyorum eger balık tutma tutkunu değilseniz kesinlikle bulaşmayın külfetinden üşengeçlik başlar ve aldığınıza kesinlikle pişman olursunuz ama ben balık tutma delisi oldugumdan bende böyle bir sorun olmuyo diyemem ama bir hafta geçince hemen külfeti unutuveriyorum
hakikaten taşıma işi çok zor ve angarya geliyor.ama gülü seven dikenine katlanıyor.3.5 hp den memnunmusunuz?