Aranıza yeni katıldım. İstanbul anadolu yakasında yaşıyorum. Çocukluğumdan beri denize ve balık avlamaya inanılmaz bir ilgim bulunmaktadır. Hatta çocuk yaşta gittiğimiz her tatil beldesine yanımda mutlaka olta takımlarımı da alarak giderdim. Tatili, önce denize girerek ardından da bıkmadan, usanmadan balık tutmaya çalışarak geçirirdim. Çocuk yaşlarda inanılmaz çeşitli balık avlarım bile olmuştur. En keyifli tatilimi ise İzmir-Foçada yapmıştım. O tatili hiç unutmam çünkü ilk defa tuttuğum balık çeşitlerine inanamazsınız... Yaş 13-14... Tuttuğum balıklar (Kefal, Levrek, Mercan, Mığrı ve Ahtapot)... Nereden nereye... şimdi uzun zamandır bu hobime nedendir bilinmez ara vermiştim. (çapari ile yakalanan istavrit, sardalya ve mezgitleri avdan saymıyorum) ben yemli, beklemeli avlardan nedense daha çok keyif alıyorum. Yeniden balık avı hobime geri dönmek ve bir daha hiç ara vermeme kararı aldım ve çocukken İzmir Foça marina kayalıklarında sardalya balığını yem yaparak yakaladığım o levreği hiç unutmadım. İnternette Marmara ve Çanakkale kıyılarının levrek barındırdığını hep okuyorum. Ve yine internette kimse ne hikmetse levrek yakaladığı kıyıları hiç söylemiyor. Ama diğer balıkların yakalandığı meralar paylaşılıyor. Söylenmeme sebeplerinin en başında kanunsuz avlananların bölgeyi talan endişesi yattığının farkındayım. Ancak bu kardeşinizi deniz çağırıyor ve benim yakalamak istediğim balık levrek... İanırmısınız son bir haftadır iş çıkışlarında sahillere bakıyorum balık tutan var mı diye ve kimseyi göremiyorum. Sonuç: İçimde inanılmaz bir heyecan, sabırsızlık ve balık avlama arzusu var. Merakımda at-çek yöntemi ve sahte ile avlanmak... Bu işin tecrübe gerektirdiğinin de bilincinde olarak yardımlarınızı ve özellikle anadolu yakası nokta olmasa da genel bir sahil bölgesi belirtmenizi, az çok tespit etmiş olsamda yinede ekipman konusunda desteklerinizi bekliyorum. Saygılarımla,
Merhaba Levent, hoşgeldin. Bir dostun özlüsözünü hatırlattın: "Balıkçı balığa gitmez, ait olduğu yere döner" (Hüseyin Alp ARSLAN) Seni çağıran denizin istediklerini de vermesi dileğiyle.
Levent hosgeldin, içindeki amatör heyecan çok güzel yansımış yazına. Sitede senin gibi at-cek avları ile ilgilenen pek çok arkadasımız var. Bu konudaki başlıkları, kullanılan malzeme, ekipman ve sahteleri inceleyerek güzel bir başlangıç yapabilirsin. Spin avcılığa yeni başlamanın en tehlikeli yönü bana gore yanlış yada gereksiz ekipmana gereğinden fazla para harcamak, o yüzden malzemelerini oluşturmadan önce iyice araştırıp sormanı ve burada da paylaşmanı, heleki spin avciligi istanbul cevresinde yapacaksan simdiden sabirli olmayi ogrenmeni öneririm.. Hosgeldin..
============================================================================ Merhaba, İyi dilekleriniz için teşekkürler...
Merhaba, Belirttiğiniz gibi sitedeki spin ve levrek ile ilgili yazıların neredeyse tamamını okudum diyebilirim. Merakım, levrek için dönem olarak uygun bir dönemde olup olmadığımız aslında... İşin sabır kısmına gelince; diğer konularda olmasa da balık konusunda inanılmaz bir sabrım olduğunu düşünüyorum... Bu sebeple de çapari ile avlanmayı değilde yemli atıp beklemeyi daha çok seviyorum. İlgin ve önerilerin için çok teşekkürler...
Levent hoşgeldin, insan en çok az yada hiç ulaşamadığını hedefler , kendimden bilirim, inşallah sende hedefine ulaşanlardan olursun.
Kıyıdaki yemlik balıklar su sıcaklığından dolayı daha derinlere çekildiğinden bu mevsim sahteler ile at-çek yapmak için en uygun zaman aslında. Ben de son 1 yılır spin ve yemli beklemeli avlar ile uğraşıyorum. Umarım birgün karşılaşır, beraber de olta atarız..