Öncelikle herkese merhaba.. Uzun zamandır forumu ilgi ile takip ediyorum.ancak konu açıp tanışmak bugüne nasipmiş. Son bir yıl içerisindeki fotoğraflayabildiğim av ve kullanılan takımlarla ilgili bilgilerimi naçizane paylaşmak istedim. Bilgi paylaştıkça değerlenir düşüncesindeyim. İyi bir okuyucu olmaya karşın kötü bir yazar olabilirim. Bu nedenle şimdiden yaptığım bir hata olursa affola diyerek başlayalım.Fotoğraflar son bir yılın fotolarıdır ve kayınpederim ile olan ortak avlarımıza aittir. Tamamı tekne ile didimde avlanmıştır. Öncelikle amatör balıkçılık konusunda çok fazla bilgi sahibi olduğumu iddia edemem ancak son bir yıl içerisinde çıktığım avlardan en çok keyif aldığım avlar kesinlikle gece mırmır avıdır.Gerek yakalama ortamı olsun, gerek yakalanması olsun en keyiflisi kesinlikle mırmırdır. Yakalama ortamı ile ilgili bilgiyi ilerleyen fotolarda anlatmaya çalışacağım. Bu fotoğraftaki mırmırlar Akşam saat 8 ile 12 arası 8-10 kulaç derinlikte alınmıştır. İğne olarak 1521 mustad siyah çapraz uzun pala 4 numara iğne kullanılmıştır. En altta 30 gr'lık kurşun üstünde 15 cm aralıklarla ikili ve ya üçlü iğneler şeklinde basit bir takım.Yem olarakta boru kurdu kullanıyoruz. Paylaşımlarda genellikle kamış modeli verildiği için ben de vermek istedim ancak kamışın modelini bilmiyorum her balık markette satılan 15-20 tl'lik sıradan bir kamış ve yine aynı şekilde 30-40 tl'ye satılan sıradan bir makina. Gece mırmır avının keyifli olmasının nedeni bu fotoda sağ alt köşede görülmektedir. Gece mırmır avından sonra en keyifli bir diğer av ise derin suda yemli mercan avı. kullanılan takım yine klasik dörtlü hırsızlı mercan oltası. iğne olarak mustadın 1521 beyaz nikel çapraz uzun pala 4 numara iğnesini kullanıyoruz.En altta 75 gr çift taraflı kandil Kurşun.Kurşunun altında 10-15 cm uzunlukta hırsız.Kurşunun üst kısmında ise 15 santim ya da bir karış aralıklarla 10-15 cm uzunluktaki iki veya üç köstek en üstte de klipsli bir fırdöndü. zoka olarakta dtd nin turuncu ağrılıklı zokalarını kullanıyorum şimdiye kadar çok başarılı oldugum söylenemez ama o son anda bıyığını kopartıp kaçan kalamarın hala peşindeyim Bundan sonraki avlarımda daha çok foto paylaşmaya çalışacağım. İzmir'den herkese sevgi ve saygılar.
Mesut tebrik ederim. Ancak, aklım bir şeye takıldı. Sormadan edemeyeceğim. "Gece mırmır avının keyifli olmasının nedeni bu fotoda sağ alt köşede görülmektedir." yazmışsın, fakat ben o fotoğrafın sağ alt köşesinde olan şey ne ise bir türlü göremedim. Gözlerim bozuktur biraz ama Neyi görmem gerekiyordu acaba? Rastgelsin!
Teşekkür ederim Kadir Bey , tam olarak belli olmasa da köşede bir büyüğümüz var. güzel olan kısım oradan geliyor. Saygılar.
Mesut bey öncelikle aramıza hoş geldiniz, yapmış olduğunuz avlarda özellikle de mırmırların boyları baya iyiler avlarınızın ve paylaşımlarınızın devamını dilerim.
Mesut Bey tebrik ederim, Ben de her yaz 1-2 haftalığına Didim'e giderim ve neredeyse her sabah balığa çıkarım. Tabii hem yaz hem de kıyıdan olunca sizinkiler kadar bereketli olmuyor. biraz sarpa, şansım çok iyiyse bir çipura....
teşekkür ederim erdinç bey, dediğiniz gibi yazın mırmır avı çok verimli olmuyor ancak avlarınızı gece yapmanızı tavsiye ederim. gözlemlediğim kadarıyla mırmır gece daha verimli av veriyor.gece birçok balığın alındıgı avlaklarda bazen gündüz birtane bile bulmak mümkün olmuyor.akşam 8-12 arası sessiz dibi kumluk veya eriştelik bir avlak bulabilirseniz başarı şansınız daha artar diye düşünüyorum. naçizane tavsiyem budur.
Bu nasıl güzel bir av böyle... Tebrikler Allah devamını nasip eylesin. Ayrıca daha fazla yazmanızı tavsiye ederim, yazı ve fotoğraflar çok güzel, yazı stiliniz sıkmıyor.
Çok güzel şahane balıklar mercana vının ilk resiminde sarı çizgili balıklar vardı onlar ne tür ? Ayrıca mırmır avlarını bende çok severim ilk büyük balığım oydu ,Birde antenli mercanların çok çok daha büyüdüklerini biliyorum ? ? ?
Tebrikler, güzel bir tanışma yapmışsınız, her çeşit balık mevcut maşallah Yanlız iki tane küçük kırlangıç gördüm.Nesli tehdit altında olan bu balıklar karşı bizlerde lütfen daha duyarlı olalım.Saygı ve selamlarımla hoşça kalın
teşekkürler mehmet bey sağolun daha iyileri sizlere gelsin. ege sarı çizgililer akya kimi yer de 'çıplak' diye bilinen bir tür. yorumuz ve uyarınız için teşekkür ederim .ancak avlandıgımız bölgede derinlik 40-50 mt civarı kimi zaman balıklar vurgun yiyerek ya da iğneyi yutmuş olarak geldiğinde geri bırakmamız mümkün olmayabiliyor.