Merhabalar Aranıza yeni katıldım. Uzunca bir süredir Profillerinden gördüğüm Abileri( USTALAR ) ve tüm bu işi duyarlı olarak yapan arkadaşların yazılarını okuyordum hatta yaklaşık 1 saat öncede avdan geldim (her ne kadar boş gelsemde, umudumu kaybetmeden bekledim ama dondum ) dedim ki ustalarımız arkadaşlarımız bize yanlışımızı öğretirlerler zaten bişey yanlış olmasa heralde tutardık bir tane şimdi gelelim av hikayemize yer: Kurtboğazı Barajı kullanılan takımlar çeşitli silikon sahteler 1 ve 2 iğneli dip takımları. dip takımları için solucan ve tavuk kullandık(tavuk, balık tutamayacağımız için aç kalmayalım diye almıştık ) saat 12:00 civarı başladık ama pek av yapamadık. Ustalarımızın bir önerisi varsa can kulağı ile bekliyorum. ya avlak yanlış, ya saat, ya da takımlar ? tekrar herkese merhabalar umarım sizlerden birşeyler öğreneceğim. herkese rastgele.
bahadır orada solucanlı dip oltası iyi iş yapıyordu.muhtemelen yer yanlış olmuş.pazar köyü tarafını deneyin
At çekle ben de vuruş alamadım ama dip oltası iş yapar. Bu arada bu soğukta ne işin vardı orda benim bile şehir içinde bir tarafım dondu.
işden anca bugüne firsat bulduk ama havanin azizliğine uğradik eğlenceliydi ayrica yan tarafimizda bir arkadaş gümüş balığı ile tek iğneli düzenekle 6 tane levrek tutmuş. aslında bizim niyetimiz turna idi. ama galiba turna kalmamış orda. turna tutmaya müsait bildiğiniz bir gölet veya baraj var mıdır? Var ise kullanmamız gereken düzenek nedir acaba?
o taraf bataklık olmuş yağmurdan gidemedik bizde içerden denedik ilk gittiğimizde 1 adet levrek yakalamıştım. strike pro yem kullanmıştım ama gele gele 1 liralık kırmızı silikon yeme geldi levrek
Levrek orda turna bırakmamış. Bildiğim kadarıyla levreğin olduğu yerde turna bulmak çok zor. Çok yırtıcı bir hayvan levrek. Ben de Ankara çevresini dolaştım turna için ama denk gelmedi umarım başka avlarıma kısmetse.
bahadır ben ramazan bayramında ankaradaydım. yemli takım veya sahte ile at çekle tek tek balık tutucam diye hiç uğraşma. ben yeşil floşlu 5'li çinekop çaparisi ile setin yakınlarından 3 satte 23 adet levrek aldım. 4 kez 3'lü 2 kez 4'lü de çekerek. levrekler sürekli geziyor. sıkılmadan denemeye devam et. yalnız levrekler iri olunca 4 tanesini birden çekmek çok zevkli oluyor. ne varki büyük bir keyifle yakaladığım balıkları yemeye sıra gelince tatlarının saman gibi olması beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. ne bileyim bana hiç lezzetli gelmediler. bilseydim bu kadar tatsız olduklarını hiç canlarını yakmazdım. her neyse. eğer levrek yakalamak istiyorsan al eline çinekop çaparisi ve keyfine bak. yalnız kamışın ve makinan iyi olsun
levreği nasıl pişirdiniz.tavada tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile güzel bence. levrek dediğiniz tatlı su levreği değilmi. çok psikopat bi canlı mısırla bile yakalanıyor.
iç sularda oltada 3 iğneden fazla yasak değilmiydi. 5li çapariyi 3 lüye düşürmek işi kurtarır heralde. yanlış biliyorsam düzeltin. öğlen saatleri yanlış bir zaman levrek için. balık aktif ve keyifli olunca küçük büyük her sahteye atlar. rastgele