herkese selam!! kasna ( tatlı su kefali) yardım :)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında quail_hunter tarafından paylaşıldı.

1. quail_hunter

quail_hunter berkay

Favori Kamış:
    remıxon prestıge 2 parca 10-40 gr 2.10 mt
    Favori Makine:
    URANUS 72 VIRAX MAKİNA
    En İyi Avı:
    2.5 kg kasna ( tatlısu kefali ) sazan avında tesadüf geldi :D ve bir günde 17 bıldırcın
    tüm balıkavi.com üyesi abilerime ve arkadaşlarıma selamlar ben yeni üye oldum :) inş.işime yarayan bilgileri burda bulmayı ümit ediyorum ;)...sizlere bi sorum olucak tatlısu kefali icin mantarlı takım hazırladım fakat tavuk ciğerini nasıl takıcam onu bilmiyorum daha doğrusu denedim beceremedim :D :D sizlerden yardım bekliyorum teşekkrlr :eek:

2. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Merhaba Berkay.Hosgeldin foruma
    Kaç numara iğne kullanıyorsun.Ben 4 veya 5 tavsiye ediyorum.iğnenin ucu görünmeyecek şekilde yarım halka geçir ciğere.Ben bu şekilde kullanıyorum.Çokta iyi oluyor.
    Rastgele..

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Hoşgeldin Berkay. Tavuk ciğeri çok çabuk dağıldığından biraz uğraştırır ama kasnanın en iyi yemidir diyebilirim. Tavuk ciğerinin en sert bölümü kalp bölümü, biraz nazlanır kasnalar ciğere göre ama iğnede durması daha kolaydır.

4. quail_hunter

quail_hunter berkay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    URANUS 72 VIRAX MAKİNA
    En İyi Avı:
    2.5 kg kasna ( tatlısu kefali ) sazan avında tesadüf geldi :D ve bir günde 17 bıldırcın
    hoşbulduk arkadaşlar :) atilla kardeşim ve bahtiyar abi saoln yardımınız icin ama bide cizimle gösterseydinz cok süper olcaktı :D :D atilla ben 3 no sazan iğnesi bağladım ama :D

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    3 numara büyük gelir bence biraz daha küçük iğne kullanmalısın. 11 numara iğneyle bile çok iri kasnalar tutmuş biri olarak 3 numara biraz büyük geldi.

6. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    3 numara veya 4 numara bence ideal olur ideal boydaki kasnalar için. daha ufak boyda kancalar da olabilir tabiiki ama, bence ideali bu..

bu arada arkadaşım, at çek avını düşünürmüsünüz. ben şiddetle denemenizi öneririm. çok daha zevkli ve verimli avlar çıkarırsınız. ve ilk günden itibaren göreceksiniz ki, tuttuğunuz balıkların boylarında gözle görülür bir artış olacak. maliyeti de uygun. 30 yaşındayım, 20 senedir kasna tutarım. ama son 1,5 senedir at çek avlanmaya başladım. şunu rahatlııkla söyleyebilirim ki, bu son 1,5 senede tuttuğum balıklar ve aldığım zevk, daha önceki 19 seneye ağır basar. imkanınız varsa mutlaka deneyin.

7. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Bence ideal 4 numara iğne.
    Yemi 1 numaradaki gibi iğneye gecir ve yarım halka döndürerek iğneyi yemin içine sakla.Yuvarlak içine aldığım alan kadar sok.Zaten ciğer yumuşak olduğundan rahatça cıkıp balığın azına batacaktır.Balık çekince cok fazla bekleme aksi taktirde balık yemi boğazına kadar yutar.Hem senin işin zorlaşır hemde balığa eziyet çektirmiş gibi olursun.Umarım yardımcı olmuşumdur.
    Rastgele..

8. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Tavuk ciğerini dilimleyip bir süre üzerindeki zarın kuruyup sertleşmesini sağlayıncaya kadar güneşte bekletirseniz hem iğne de tutunması kolaylaşır hem de balığın çalması zorlaşır demişlerdi arkadaşlarımız..

9. quail_hunter

quail_hunter berkay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    URANUS 72 VIRAX MAKİNA
    En İyi Avı:
    bahtiyar abi ahmet abinin dediği gibi 3 no banada ideal geldi!! ( acıkcası pek ufak kanca kullanma alışkanlığım yoktur :D :D ) ama biraz daha ufak boylarıda var onlarıda edinebilirm :) ahmet abicim at cek denedim ama pek randıman alamadım su cok bulanık burdaki at-cek yapmak icin ideal ortam yok her yer ağac kökü saz v.b falan zatenn...atilla kardeşim be saol uğraştırdım senide :D:D rıfat abi snde saol işime yarayck bi bilgi ;)

10. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    700-1000gr tatlı su kefali
    Ben bunu denedim.Ciğeri güneşte beklettim,denildiği gibi çok ince fakat güçlü olmayan bir zar tabakası oluştu ayrıca ciğerin kendisi de puding gibi oldu doğrusu:) Güneşte bekletince,eskisine oranla daha kolay dağıldı.Bence güneşte bekletmek fayda değilde zarar verdi.Bana kalırsa,gölge bir yerde bekletmek daha iyi.En iyi yöntem ise taze ciğer kullanmak.Taze ciğer kolay dağılmıyor.Ayrıca tavuk yüreği,ciğerere oranla daha sert ve kullanımı daha kolay.Yürek kullanarak,yemin kolayca alınmasını önleyebilirsiniz.

11. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    700-1000gr tatlı su kefali
    Ayrıca tavuk ciğerini orta boy bir kağıt makasıyla dilimlemekte çok kullanışlı.Bıçak gibi eti parçalamıyor hem de kesmesi daha kolay.

12. quail_hunter

quail_hunter berkay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    URANUS 72 VIRAX MAKİNA
    En İyi Avı:
    isa abi saol verdiğin bilgiler icin :D

13. fikret maden

fikret maden Fikret

ciğer benim için de başlı başına sorun.tavuk göğsü denedim ve sonuç gayet verimliydi.sanırım göğüs suda beyazlaştığı için daha görünür hale geliyor.ciğer gibi de takması zor değil ve kancadan kolayca çıkmıyor.denemenizi tavsiye ederim.

14. sagarmata

sagarmata hakan

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA BX TELESPIN 2,70 MH
    Favori Makine:
    SHIMANO SEIDO 4000S RF MAKİNE
    ciğerle tavukla vs ıle ugrasmayın alın bı strıke pro egg at cek yapın saatde 5 tane garanti :D

15. quail_hunter

quail_hunter berkay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    URANUS 72 VIRAX MAKİNA
    En İyi Avı:
    fikret abi hepsini denecm bakalm hangisi sonuç verck bakalm :D hakan abi kesin kefaller canavar maşallah gördüm :D hakan abi güzel diyon da ama burda o kadar ağac saz calı varki at-cek yapmak imkansız saygılar :)

16. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Abi bayramın 2. günü yazdan kalma deneyemediim bir sahtenm vardı bee cnk onu denedim sabah daha çirse bile kalkmamıştı peş peşe 1 gölden 2 balık aldım boyları 25 cm civarıydı fakat bee cnk nin kanatları atarken karşıdaki kayaya vurursa falan çok kolay kırlıyor böylede iş görüyür ama benim tercihim rebel in sahteleri var ( çekirge falan çok güzeller ) o gün kanadı kırık sahtemle 4 balık daha aldım saat 13:00 avı bıraktım çünkü sabah acleye yanıma yemek almayı unutmuşum :D