tüm balıkavi.com üyesi abilerime ve arkadaşlarıma selamlar ben yeni üye oldum inş.işime yarayan bilgileri burda bulmayı ümit ediyorum ...sizlere bi sorum olucak tatlısu kefali icin mantarlı takım hazırladım fakat tavuk ciğerini nasıl takıcam onu bilmiyorum daha doğrusu denedim beceremedim sizlerden yardım bekliyorum teşekkrlr
Merhaba Berkay.Hosgeldin foruma Kaç numara iğne kullanıyorsun.Ben 4 veya 5 tavsiye ediyorum.iğnenin ucu görünmeyecek şekilde yarım halka geçir ciğere.Ben bu şekilde kullanıyorum.Çokta iyi oluyor. Rastgele..
Hoşgeldin Berkay. Tavuk ciğeri çok çabuk dağıldığından biraz uğraştırır ama kasnanın en iyi yemidir diyebilirim. Tavuk ciğerinin en sert bölümü kalp bölümü, biraz nazlanır kasnalar ciğere göre ama iğnede durması daha kolaydır.
hoşbulduk arkadaşlar atilla kardeşim ve bahtiyar abi saoln yardımınız icin ama bide cizimle gösterseydinz cok süper olcaktı atilla ben 3 no sazan iğnesi bağladım ama
3 numara büyük gelir bence biraz daha küçük iğne kullanmalısın. 11 numara iğneyle bile çok iri kasnalar tutmuş biri olarak 3 numara biraz büyük geldi.
3 numara veya 4 numara bence ideal olur ideal boydaki kasnalar için. daha ufak boyda kancalar da olabilir tabiiki ama, bence ideali bu.. bu arada arkadaşım, at çek avını düşünürmüsünüz. ben şiddetle denemenizi öneririm. çok daha zevkli ve verimli avlar çıkarırsınız. ve ilk günden itibaren göreceksiniz ki, tuttuğunuz balıkların boylarında gözle görülür bir artış olacak. maliyeti de uygun. 30 yaşındayım, 20 senedir kasna tutarım. ama son 1,5 senedir at çek avlanmaya başladım. şunu rahatlııkla söyleyebilirim ki, bu son 1,5 senede tuttuğum balıklar ve aldığım zevk, daha önceki 19 seneye ağır basar. imkanınız varsa mutlaka deneyin.
Bence ideal 4 numara iğne. Yemi 1 numaradaki gibi iğneye gecir ve yarım halka döndürerek iğneyi yemin içine sakla.Yuvarlak içine aldığım alan kadar sok.Zaten ciğer yumuşak olduğundan rahatça cıkıp balığın azına batacaktır.Balık çekince cok fazla bekleme aksi taktirde balık yemi boğazına kadar yutar.Hem senin işin zorlaşır hemde balığa eziyet çektirmiş gibi olursun.Umarım yardımcı olmuşumdur. Rastgele..
Tavuk ciğerini dilimleyip bir süre üzerindeki zarın kuruyup sertleşmesini sağlayıncaya kadar güneşte bekletirseniz hem iğne de tutunması kolaylaşır hem de balığın çalması zorlaşır demişlerdi arkadaşlarımız..
bahtiyar abi ahmet abinin dediği gibi 3 no banada ideal geldi!! ( acıkcası pek ufak kanca kullanma alışkanlığım yoktur ) ama biraz daha ufak boylarıda var onlarıda edinebilirm ahmet abicim at cek denedim ama pek randıman alamadım su cok bulanık burdaki at-cek yapmak icin ideal ortam yok her yer ağac kökü saz v.b falan zatenn...atilla kardeşim be saol uğraştırdım senide rıfat abi snde saol işime yarayck bi bilgi
Ben bunu denedim.Ciğeri güneşte beklettim,denildiği gibi çok ince fakat güçlü olmayan bir zar tabakası oluştu ayrıca ciğerin kendisi de puding gibi oldu doğrusu Güneşte bekletince,eskisine oranla daha kolay dağıldı.Bence güneşte bekletmek fayda değilde zarar verdi.Bana kalırsa,gölge bir yerde bekletmek daha iyi.En iyi yöntem ise taze ciğer kullanmak.Taze ciğer kolay dağılmıyor.Ayrıca tavuk yüreği,ciğerere oranla daha sert ve kullanımı daha kolay.Yürek kullanarak,yemin kolayca alınmasını önleyebilirsiniz.
Ayrıca tavuk ciğerini orta boy bir kağıt makasıyla dilimlemekte çok kullanışlı.Bıçak gibi eti parçalamıyor hem de kesmesi daha kolay.
ciğer benim için de başlı başına sorun.tavuk göğsü denedim ve sonuç gayet verimliydi.sanırım göğüs suda beyazlaştığı için daha görünür hale geliyor.ciğer gibi de takması zor değil ve kancadan kolayca çıkmıyor.denemenizi tavsiye ederim.
fikret abi hepsini denecm bakalm hangisi sonuç verck bakalm hakan abi kesin kefaller canavar maşallah gördüm hakan abi güzel diyon da ama burda o kadar ağac saz calı varki at-cek yapmak imkansız saygılar
Abi bayramın 2. günü yazdan kalma deneyemediim bir sahtenm vardı bee cnk onu denedim sabah daha çirse bile kalkmamıştı peş peşe 1 gölden 2 balık aldım boyları 25 cm civarıydı fakat bee cnk nin kanatları atarken karşıdaki kayaya vurursa falan çok kolay kırlıyor böylede iş görüyür ama benim tercihim rebel in sahteleri var ( çekirge falan çok güzeller ) o gün kanadı kırık sahtemle 4 balık daha aldım saat 13:00 avı bıraktım çünkü sabah acleye yanıma yemek almayı unutmuşum