Herkese Selam, Tekneye Devam :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    20 Nisan'da işten çıktığım gibi ailecek doğru Bergama'ya gittik. 21 Nisan Cumartesi günü saat 15:50'de Serhat abi aradı.

- Volkan nasılsın, napıyorsun, balığa gitmek istermisin?
    Bu komplike soruya tek yanıt verdim : Olta takımı yapıyorum abi. :D

- Tamam sen devam et, ben yarım saat sonra gelip seni alacağım.

- Tamam abi. mrsparkle mrsparkle mrsparkle

Aradığında 1 takım yapmıştım, abi gelene kadar 1 takım daha yaptım.

Orhan1969 nickli abim, benim nasıl bir avcı olduğumu anlamış, :D güzel bir iğne ve takım tarifi vermişti. :)

İğnelere baktım internetten. Kısa sap, içe kıvrık ve delikli iğnelerdi. Daha sağlam düğümler atmamı amaçlamıştı muhtemelen. :) (Kendisine teşekkür ederim)

Bu iğneleri almak için ya hisaönüne gitmem yada internetten sipariş vermem gerekiyordu. İkisini de yapmadım :p

Karşıyaka'daki bana en yakın malzemeciye gittim. Aynı marka bulamadım ama aynı iğnenin deliksiz olanını Oskar markalısını buldum ve aldım. Ancak biliyordum ki balık avına gidersek mamun kullanacaktık ve bana daha çok mamun için uygun uzun sap iğne lazımdı. Şekil olarak içe kıvrık ve uzun sap iğnelerle boncuklu takım yaptım. Birini 2 köstekli, birini 3 köstekli yaptım.

Çok köstek yem israfından başka birşey değildi, önceki avlarımda balık ya hırsıza yada bir üstteki kösteğe yakalanıyordu genel olarak. 2 köstekli takımı kendime, 3 köstekli olanı Serhat abime verdim. Tabi misinadan da ağzım yandığından 0,35 fc kaplama diamond misinadan yaptım takımları. (12 tl misina)

16:40'ta yola çıktık, yoldan abimin arkadaşı Emre'yi de aldık. 17:00'te tekneciyle bulaşacaktık, 10 dk. rotarlı olarak dikili'ye ulaştık. Yoldan gene ben 5 tl'lik sardalya aldım. (Yemleme için olmazsa, olmazdı. :))

Dikili'ye ulaşınca, malzemeciden 9 bardak mamun, Emre için 2 tane hazır takım aldık. Teknede 3 kişi, tekneciyle beraber 4 kişi olacaktık.

Tekneye binmeden izin isteyerek hemen ihtiyaç molası verdim. :) Çünkü daha önceki tekne avlarında acı tecrübelerim vardı. :D 5 saat k.abdestimi tuttuğum zamanlar olmuştu. :D Tekneci kıvrandığımı görerek, ne o deniz mi tuttu diye sormuştu. Evet deniz tutmuştu ama dışardaki değil içimdeki deniz tutmuştu. :D

50 metre yakınında biri varken ihtiyaç gideremeyen ben :D, 3 metre arkamda insanlar dururken, sallanan bir platformda nasıl ihtiyacımı giderebilirdim. :D

Bunları niye yazıyorum : Yarın birgün heves eden arkadaşlar denemek isterlerse tekne avlarını akıllarında bulunsun. :D

Koşaraktan teknenin yanına geldim, baktım 3 alkollü içecek, 1 şişe de su almışlar. Ben zaten tekne de herhangi bir sıvı tüketmiyorum :D
    Normalde alkolde kullanmıyorum. Birtek soğuk havalarda çaya hayır diyemem o kadar.

Bindik tekneye, açıldık Dikili'den. Gene iskelenin 500 metre kadar açığına demir attık. 5-6 sardalyayı ikiye bölerek aşağıya attım. Oltaları atmadan başladık biraz sohbet etmeye.
    Tekneci, sizden sonra bi grubu daha çıkarttım; akşama kadar 2 karagöz tuttular dedi, gülüştük.
    Gülüştük ama içimizde titremedi değil. Ya aynısı bizim de başımıza gelirse. :rolleyes:

Serhat abi ; bu sefer iğneleri sıkı bağladın demi? Patlamasın takımlar? Gerçi takımlar kalınlaşmış. :D

- Aklım başıma geldi abi, bu sefer sağlam. :D

Balığın toplanmasını beklerken mamunları takıp, oltaları saldık aşağı.
    Pek hareket yok:confused:

Abimler açtı alkollü içecekleri, tam güneş devrilmişken.

Tabi on dakka sonra denizin dalgalı olması nedeniyle, deniz ikisini de tuttu ve Emre istifra etti. :p

Bu arada balıkta ufak ufak tırtıklamaya başlamıştı. Ancak bir türlü balığı alamıyorduk. İlk balığı hazır takımla Emre aldı. Hemen ardından ben yakaladım. Sonra gene ben, gene ben, ben, sonra Emre. :D

Serhat abi bozulmuştu bu işe, hemen benim takımıma çamur attı. :D
    -Volkan sen neden hep, ucu kıvrık iğneler alıyorsun? İğneler çok kötü, ondan ben alamıyorum.

-Abi, ben alıyorum :p :D :rolleyes:

Abi takımı değiştirdi, hazır takım taktı. İlk atışta balığı aldı :)
    - Ben dedim ya takımdan, takımdan.

Sonra ben, gene ben ve ben ard arda balıkları çekince.

Serhat abi : yok ya bu kamışla tasmalayamıyorum. (Kamış 1,20 m. tekne kamışı) (Benim kullandığım: 2,10 esnek spin kamış. Makinam 35'lik remixson)

Serhat abi kamışı da değiştirdi. Uzun kamışa döndü. :D

İlk 3 saat çok güzel ve hareketli geçti. Saat 21:00 civarı balık kesti. Son bir saat ben doğru düzgün vuruş alamadığım halde Serhat abi; 1 kaba lidaki, 1 iskorpit ve 3 kadarda iri karagöz yakaladı.

Ben iyi başladım, Serhat abi iyi bitirdi. :D
    Emre ise 6-7 balık yakaladıktan sonra teknede yattı durdu. (tekne tuttu sanırım.)

Saat 22:30'da avı bitirdik.

Oltalar : 1,20 ve 2,10 arası muhtelif boylar.
    Makina : 35 ve 50 lik çeşitli makinalar
    Takım: 2 ve 3 köstekli boncuklu takım ile 4 köstekli 2 adet hazır takım.
    Kurşun : 60 - 75 gr armut kurşun
    Benim Kullandığım iğne: Oscar 3 numara uzun pala içe kıvrık çapraz iğne.

Sonuç : İğneleri büyük kullandığımdan küçük balık yakalayıp, vicdanla başbaşa kalmadım. 2,10 esnek kamışlar tekne kamışlarından daha başarılı.
    Fc kaplama ve boncuklu takımlar, hazır takımlardan bariz üstün. (hırsızlı olmak şartıyla). Sardalya ile yemlemek çok etkili. (tavsiyemdir)

Yakalanan Balıklar : Karagöz, Kaba Lidaki (fotolarda yok, Emre almış balığı, afiyet olsun Emre:D), İskorpit, Gopez, Melina (Maviş), İsparoz (fotolarda yok, çekmedim :D)

Son söz: Adaşım, tekneci Volkan abiye, Emre ve Serhat abime çok teşekkür ederim.
    Not: Tüm maliyeti sen karşıladın abi, sabahta erkenden evden çıkmışsın.:rolleyes: , nasipse bi daha ki tekne avı benden ;)

Herkese rastgelsin..
    Sevgilerimle... :)

2. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Bereketli bir av olmuş tebrik ederim karagözleri aldığınız yerin dip yapısı full kayalık olmalı,tekne avında küçük abdestiniz için pet şişe bulundurmanız yararınız olur,, güzel iş görür ;)

Hep böyle güzel avlarınız olsun...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim, sana da rastgelsin. :)

Pet şişeye yapamıyorum zaten :D :rolleyes:

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    masallah masallah bereketli av olmus volkan :D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Roy :) Bi teknedir, tutturduk gidiyoruz. :D

Aslında abi de bende Melanur zamanını bekliyoruz. Topitop saplarıyla çok zevkli sırtı avı yapılıyor. Ne zaman tam hatırlamıyorum ama ben kısa kollu giyiyordum. Mayıs ortaları olabilir.

Geçen seneki gibi denk getirebilirsek zamanı şov olacak. (Limiti aşmamak şartıyla:))

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    pipetle de oluyor o dedigin diye biliyorum :)

konusu degil ama buraya yazayim... yahu su survivorda denizin ortasinda açliktan kiriliyorlar ya çok guluyorum. orda ben olcam sahile balikci tezgahi kurar gelir kapisi saglarim :)

ellerinde ag var, zipkin var , kasnak var 6 kisiye 2 baligi boluyorlar onlari da mindar edip birakiyorlar zaten :D

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Ellerinde bu kadar malzeme olduğunu bilmiyordum. :D :laughing: reeling

Ben orda olsam bütün gün balık peşinde koşardım. :D

8. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Volkan tebrik ederim guzel anlatim guzel av guzel karagozler afiyet olsun:) Bu arada Yakup arkadasin dedigi gibi pet sise cok guzel cozum kucuk abdest icin gecen yil kolay bir operasyon gecirdim tuvalete kalkmak yerine bende o teknigi kullanmistim:D Tavsiye edilir:D Bereketli avlara:thumb:

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Volkan bu karagözlerin iyice suyuna gitmeye başladın dostum maşallahın var. :D

Şenlendirmişsin yine tezgahı, aynen devam etsin inşallah, yakışıyor sana bu tekne raporları. ;)

Hani nerdeyse atçek raporlarını unutacağız. :D

Melanurlar korksun derim ama, bizim prens ahşap ata binince şahlanıyor. :D

:D :D :D Bende buna ölüyorum yav hakikaten komedi. Hanıma diyorum orda olsam heralde beni diskalifiye ederlerdi, "burda bu kadar balık yemek yasak, biz aç kalın diye getirdik siz kilo alıyosunuz" diye. :D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Levent, sanada rastgelsin İnşaallah. Teknelerde pet şişe kullanılıyor zaten ama ben son ana kadar dayanmaya çalışıyorum. Benim gibiler olabilir diye yazdım zaten. :)

Teşekkürler sevgili dostum. :) 2'dir balık denk geliyor işte. Bende atçek raporlarını unutmaya çalışıyorum. :D

Kesin dönüşüne de az kaldı. :) Yerleşme falan derken, haziran ortalarını bulur sanırım. Sonra asıl raporlar senden gelir. :)

Herşey gönlünce olsun. :)

11. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60
    tebrik ederim, bereketli olsun

6 kisiye 2 baligi boluyorlar onlari da mindar edip birakiyorlar zaten :D :D :D

Volkan o kadar güzel anlatmışsın ki :thumb: , sanki ben de oradaydım reeling

Kitap yazsan okurum :D

12. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler,elinize sağlık ve de afiyet olsun :) :)

13. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    TEBRİKLER. Volkan,

ah diyorum. tekneli birtane arkadaşım yok. kıyıdan çırpınıp duruyorum işte :(

14. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler Volkan,sınırlı sayıda deniz raporu okurum,senin raporlarında bunlardan biri

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Çağrı. Güzel düşüncen gururumu okşadı.:) Sana da güzel avlar dilerim, rastgelsin... :)

Teşekkürler Okan abi, rastgelsin...

Teşekkürler Caner. Tekneci tanıyan bir arkadaşın falan yok mu? Veya sürekli alış veriş yaptığın bir malzemeci falan varsa ona sormalısın bence. Tekne kiralayabileceğimiz biri varmı diye sorarsan yardım edecektir.
    Bazı teknecilerle balığa gitmek çok zevkli oluyor gerçekten. Balık avı hikayeleri bol oluyor. Dikili'den Volkan abi ve Mehmet abi çok hoş sohbetler ve iyi niyetliler mesela.

Sende yaşadığın yerde böyle iyi niyetli insanlar bulabilirsin diye düşünüyorum.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Aydın abi. :) Niceleri ve çok daha irileri tatlı suda senin oltanı ziyaret etsin. :)
    Bende tatlı su raporlarını pek okumazdım ama senin gibi bazı büyüklerim sevdirdi. Kasna ve turna bu aralar çok ilgimi çekiyor. :D

17. fatih_dogan01

fatih_dogan01 FATİH

Favori Kamış:
    alba star2,70, remixon 3,00
    Favori Makine:
    Albastar dega 5000 ve şeytan oltası :)
    En İyi Avı:
    levrek 2.085 gr... Akya 10,500 gr.
    heyt maaşaalaah karagözlerin yağdaki cızırtısını duyar gibi oldum sabah sabah afiyet olsun sizlere daha bereketli avlar dilerim ;)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Fatih. Bu hafta sonu senden rapor gelmedi? :eek:
    Gidersek levrek garanti yazmıştın, yanlış hatırlamıyorsam.

Ben güzel levrek ve minekoplar bekliyordum. :D Rastgelsin, sevgilerimle...

19. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler Volkan. Mutfak tezgâhını balıkçı pazarına döndürmüşsün:D

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Muharrem abi. :) 4 kişinin yakaladığı balıkların bir kısmı. 7 tane Emre'ye verdik zorla. :)

Hepsi toplam 4 - 5 kilo civarı gelirdi tahminen.

Bu arada millet tatlı su avı raporlarını döktürüyor, sizden bi ses çıkmıyor be abim. Nerde kaldı bizim raporlar. :confused:

Bi av yapsanızda güzel raporlarınızla keyiflensek :D

Sevgilerimle, Nuri abime selamlar...