Ben istanbuldan süleyman .29 yasındayım.bundan yaklasık 5-6 yıl önce balık tutmak için bir kaç girişimde bulunmustum evlendikten sonra tekrar merak sardım.her hafta sonu eşimle beraber gidiyorum .gidiyorum gitmesinede ya bir ya iki istavrit ile dönüyorum gecen pazarda galata köprüsündeydim..sadece bi tane istavrit yakalıyabildim.oda sırtından yakalanmış )eşime her seferinde mahçup olmaktan bıktım bi tane kamıs aldım gecende at çek kolum koptu kamısada 0.40mm misina sarılı ..arkadaslar balık tutmak istiyorum lütfen yardım edin ..bogaza ve galata köprüsüne gidiyorum sıklıkla ..buna göre neler yapmalıyım.şimdiden herkese teşekkür ederim .RASTGELE ..
hoşgeldiniz. galata köprüsünde balık tutmaya çalışıyorsanız size biraz faydam dokunabilir. ben genelde her cumartesi köprüde olurum.
Aramıza hoşgeldiniz. Boğaz da avlanmayı düşündüğünüz yerleri söylerseniz elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım. Size şu sıralar, Arnavutköy ve Aşiyan parkını tavsiye edebilirim lakin bu avlaklarda avlanabilmek için oltanızı iyi kullanabiliyor olmanız gerekmekte, daha doğrusu çevrenizi rahatsız etmeden düzgün ve uzağa atış yapabilmeniz gerekmekte. Daha ayrıntılı bilgi için bana biraz bilgi vermelisiniz.
oltayı fena kullanmam ama pek uzaga atamıyorum..gitmiyo bogazda 1 kere tutmaya gittim kolej otobus duragının orada ..herkes tutuyodu ben yine 1kaç tekle kaldım .oltam 3.50 m uzunlugunda .takımlardan şüpheleniyorum ..bilmiyorum balık sevmiyo beni
Size belirttiğim avlaklarda şu sıralar, güzel İstavrit yakalanmakta. Ama bu avlaklarda avlanmak için bence biraz işin erbabı olmak gerekmekte, nispeten acemi biride buralarda avlanamaz mı elbette avlanır lakin çevresindekilerle öyle veya böyle sorun yaşar. Dediğim gibi, istavrit son günler de buralarda iyi sonuçlar vermekte, yukarı doğru çıktıkça (sarıyer istikameti) seyrelmekte, dolayısıylada avlanmaya çalışanları yoğunluğuda azalmakta, size tavsiyem Emirgan Kalender gibi avlakları denemeniz yönünde olacaktır, buralar Arnavutköye nazaran şu günlerde daha sakin mekanlardır. hedef balığınız istavritse, en önemli unsurlardan biri, avlağınız yukarıda belirttiğim yerlerden hangisine giderseniz gidin farketmez, çaparinizi uzağa atabilmek ve dibe oturtabilmektir. Bu yüzden olta sallamak husunda iyi olmanız gerekmektedir. Takımın dibe oturması için ve akıntıdan çevrenizde avlananlar ile aynı koşullarda etkilenip herhangi bir aksilik yaşamamak için muhakkak onları kullandıkları kurşun ağırlıkları ile aynı ağırlığı kullanın (şu sıralar 125-140 gr arası) Çapari; (kıyıdan kullanım için) 10 lu veya 15 li, 8-9 no iğne boyu,yeşil organze, köstek kalınlığı 0,18-0,20 , beden kalınlığı 0,24-0,26 Umarım bu bilgiler sizin için yeterli olacaktır. Olta kullanımında pratikleştikçe ve uzağa atış yapabilmeyi becerebildikçe tuttuğunuz balık miktarında ki artışı sizde farkedeceksiniz
çok çok büyük bir problem değil ama makinedeki misine kalınlaştıkça uzağa atış yapma oranımızda oderece azalır benim tavsiyem kaliteli 0,30 misina yönünde olacaktır.
Serbülent abi Süleyman abi tekneden tutmucak kıyıdan tutucak o takımlar ile zorlana bilir en uygunu 026 beden 10 köstek 11 numara iğne kurşun 75 115 130 140 yeter