10 senedir akvaryumlarla ilgileniyorum. Son 7 yılım tuzlu su akvaryumlarıyla geçti. Bazı nedenlerden dolayı akvaryum hobisine ara verdim. Son akvaryumumdan bir fotoğraf; 10 yıl önce abimle Eminönü'nden Albastar marka bir olta almıştık. 10 sene boyunca çok az kullanabildim, geçen sürede de sadece Büyükada'da yenmeyen bir balık tutabilmiştim. Akvaryum hobisine ara verince oltamı alıp Kalamış'ta şansımı denemeye başladım. Orada balık tutan kişilerden, internetten öğrenmeye başladım. Kefal denemelerinden sonra lüfer avına geçiş yaptım. Henüz 1-1,5 ay oldu, toplamda 4-5 balık tutabildim. Bu arada 10 yıl balıkları nasıl yaşatırım derdine düşen biri olarak başlarda kancadan balık ayırmakta epey zorlandım. Ama alıştım diyebilirim. İlk başlığım da yeni olta ile ilgili: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1040010#post1040010 Rastgele, Ömer
Ömer hoşgeldin. "Balıkları nasıl yaşatırım derdi" aynı zamanda Amatör Olta Balıkçılığının da derdidir. Bu hobide salma var, koruma var, sürdürülebilirlik var vs. Bu aktivitemiz sırf avlamak/öldürmek(?) üzerine değil. Bu açıdan bakan/gören anlayışı da kapsar. Yaşadıkça göreceksin, tekrar hoşgeldin.
Ömer Hoşgeldin; Forumlarda akvaryumunu takip eden biri olarak, bu konuda başarılı olacağını düşünüyorum. Şimdeden rastgele
Meleklerin yanında Neon, Siyah Neon, Siyah Tetra vb. balıklar eklenebilir. Dip balığı olarak Corydoras türlerini çok severdim eskiden. Aklıma gelen başka balıklar var ama 60 litre küçük gelebilir. Haklısınız Nuri Abi, iğneyi çıkarırkenki hassaslığım da balığı yaşatmak istememden dolayı aslında. Karşılaştırmam biraz yanlış oldu. Hoşbulduk Soner.