herkeze slm... bir sorum olacak?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında yakup61 tarafından paylaşıldı.

1. yakup61

yakup61 YAKUP

abiler amcalar siteye yeni üye oldum, sizlere bişey danışmak istiyorum umarım gereksiz açılmış bi form olmaz. turma yakalamak için botla yapılana avların daha etkili olduğunu farketim, şimdi buaralar bimde bir bot satılıyor iki kişilik ayriyettende can yeleği giyerek amcamın oğlu ile (20 yaşında) iki tane alıp denemek istiyoruz acaba nasıl olur tehlikelimi yada sorun olmazmı. zira denizde sadece şişme bi simite dört kişi tutunup açılıyorduk, bu bot ise kişilik ve büyük görünüyor, resim ve özellikler aşağıda ankarada denemek istiyorum... yorumlarınızı bekliyorum...

185 cm uzunluğunda,94 cm genişliğinde,41 cm yüksekliğindedir.
    Ürün toplam ağırlığı 3,5 kg
    0,33 mm kalınlığında SUPER-THOUGH vinyl malzemeden üretilmiş,95 kg 1 yetişkin ve 1 çocuk taşıma kapasitelidir
    Şişirilebilir omurga.Ana gövde içerisinde ek dış bölme dahil olmak üzere 2 bölmeli.Gövdede hızlı şişirilip indirilmeyi sağlayan boston tipi subap
    Kilitli ayrılmaz kürek bağlama noktaları Kürek tutacakları
    Sağlamlık ve rahatınız için şişirilebilir "I" kesitli taban
    Konforlu,yıpranmaz iç yüzey ve yağ, benzin,tuzlu sudan etkilenmeyen SUPER-THOUGH vinyl malzemeden üretilmiştir
    Tutmak için botu çevreleyen ipler
    Kenar çerçevesinde bot bağlama halatları
    Amerikan sahil güvenlik ve RWTUV onaylı

2. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Sakın ha sakın yanından bile geçmeyin.Mazallah elinizde kalabilir.Çok zayıf yapılı ve güvensizdir.Eğer illaki biz bineriz diyorsan,Allah korusun şahadet getirip öyle binin.:(

3. 56562

56562 xxx xxxxx

Poyraza yakalandığınız an, karaya dönmeye çalışmak yerine hemen botu denize terkedip yüzerek karaya çıkabilecek iradeye sahipseniz eğlence amaçlı olarak alabilirsiniz.

Her durumda bir sezon sonunda çöpe atmanız gerekecektir. Balık tutmak v.s. için böyle bir botu düşünmeyin bile.

4. onur1872

onur1872

çocukken kullandığım botlar bunlar işte.hakan abinin dediği gibi bir sezon sonunda çöpe atarsınız.fiyatları da 20 lira civarında.ha fiyatının hakkını veriyor orası ayrı.100 gün binseniz günlüğü 20 kuruşa geliyor.

ama açılacağız derseniz orası ayrı.çok açılınmaz.hatta bir anımı anlatayım.rizedeyiz..rus yapımı botla açıldılar(bunlardan çok daha kalitelidir hatta zodiac tipi botlara kafa tutar)motorları yoktu.hava bi patladı o zaman açılan büyüklerimizin cesedini hala bulamadılar.büyük gırgırlar cesetleri aramak için karadenize dağılmışlardı.cesetler hala ortada yoklar.hakan abinin dediği gibi botu bırakıp yüzmeniz gerekecektir..

can yeleği alıp belki 30 40 metre açılabilirsiniz.balık için yeter derseniz alın ki dediğim gibi parasının hakkını veriyorlar.ayrıca ankarada nerede nereye kadar açılıp deneyeceksiniz :D

Son düzenleme: 15 Haziran 2009
  5. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

yakup abicim bile bile kendini tehlikeye atma abicim bu botlar denide kenardan ve havuzda işe yarar sana tavsiyem biraz daha bekle balıkçılardan orta halli bi bot alman bunlarda turnada kullanmanı tavsiye etmem :D

6. PACO

PACO Umut DEMİR

Kesinlikle uzak durun,bu bot çeperi tek yerden şişiyor,zemin ise bir insanı kıyıya atacak kadar hava almıyor.Çok ama çok ince bir malzeme en küçük bir iğne sürtmesini bırakın küreğin çapağı takılsa patlama yarılma şeklinde gerçekleşiyor.Aman ha...

7. yakup61

yakup61 YAKUP

ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum sorduğum iyi olmuş... cok sağolun...
    peki şöyle bi öğrenci olarak bütçemize uyacak bi bot tavsiyeniz varmı abiler. (ankara civarındaki baraj ve göllerde turna avı için)

8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Gözüm adaşım; dikkat edersen yukarıda fikir beyan eden abilerinin tamamı bir göl(et) de turna avlayacakmışsın gibi değil de denize açılacakmışsın gibi yorum yapmış.
    43. yaşımı geçmek üzereyim, hala şişme botla balık avlıyorum, bundan 25 sene önce bir arkadaşımın babası Almanya'dan bir şişme bot getirinceye kadar da kamyon şamyeli içine bir tahta yerleştirerek avlandım. Ondan önce de strafor doldurulmuş çuvallar üzerinde denizde (Samsun liman içinde) eşkina ve kötek avlıyordum.
    Bu yaşta buna benzer botla başlarsın, sonra 30 yaşında tecrübeli bir tekne sahibi olursun.

Amaaa Senin dikkatini 0.33 mm kalınlığa çekmek istiyorum. Gerçekten göl(et) de turna avı için bile ince bir malzeme. Bu botu nefesiyle şişirip patlatan çok kişi tanırım. Ki gölde bunu saz, dal, diken, kanca da delecek, delmekle kalmıyacak, iki kişinin baskısıyla yırtılacaktır.

Denizde rüzgar akıntı seni açığa taşır dönemezsin, sen zaten gölde kullanacaksın ama, Turna gölünün dibi mutlaka balçık olur, bottan düşersin, atlarsın, beline kadar balçığa batarsın. Can yeleği de seni korumaz.

Deniz, su, tekne merakının en yoğun olduğu, hamle yapmak için en uygun yaştasın. Gel sen 100 lira civarı, üç ayrı bölmeden şişirilen, daha sağlam malzemeden bir bot al, boyu da 2 metreden aşağı olmasın.

Hevesini onunla daha iyi giderirsin.
    http://www.hepsiburada.com/delta-fu...spx?categoryid=1300187&productid=spordelta712

Son düzenleme: 15 Haziran 2009
  9. yakup61

yakup61 YAKUP

sayın ustam tam net cevabı verdin bana cok tesekkur ediyorum, dediğiniz gibi denizle alakam yok sadece canllı kurtbogazı vb yerlerde kullanmak istiyorum, tavsiye ettiğin gibi bot bakmaya çalışacağım, zaten biz iki kişi bineceğiz ve alacağım bot sizinde verdiğiniz linkteki gibi hem üç kişilik hemde üç ayrı yerden şişirilebilir olursa daha güvenli olur inşallah. verdiğiniz bilgiler için tekrardan cok cok tesekkur ederim, rastgele sayın büyüğüm...

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Arkadaşlar özelden sorulan bir soru üzerine bir açıklama yapmak zorundayım;

Yukarıdaki mesajımda denizde oltayla balık avcılığı için şişme bot önerisinde bulunmadım.

Halen ve eskiden bu tür botlarla denizde balık avladığımı belirttim ama, Samsun limanı içi ve bir iç liman olan Sinop ile başka denizleri karıştırmamak lazım.
    Her şeye rağmen bu tür botları denizde kullanmak bir sürü sıkıntıya katlanmak ve tehlikelerle mücadele etmeye hazır olmayı gerektirir. Aman yanlış anlaşılıp kimseyi sıkıntıya sokmayayım.

11. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Yakup Kardeş arkadaşların bahsettiği gibi bu tür botlara sakın yanaşma.Kardeşim geçen sene almıştı bu tip bir bot.Dikenin yanından geçerken hafif bir dokundu hemen patladı.Bende senin yaşlarındayken Ankara da üniversite okurken 1995 yılında Beğendik mağazasından heves ederek almıştım.Geçen seneye kadar kutusundaydı.Hiç kullanmadım.İyi ki kullanmak nasip olmamış.İyi bir yüzücüysen orasını bilemem.Sana tavsiye edeceğim.Navigator ve Pro Marin botlar.Fiyatları en fazla 500 TL.İkinci elde düşürürsen uygun bir fiyata zodiak cinsi bir botta alabilirsin.