Bunu nasıl yapıyorlar acaba? Balığın oltaya gelmesi kısmını hadi anlarım ama kamışı arkaya sallayınca balığın iğneden kurtulması nasıl oluyor?
İğneleri görmüştüm bende bizim çapari mantığında. İğnelerin ucuna tüy bağlamışlar. Ama o oltadan çıkma olayını bende kavrayamadım henüz
bir nevi kakıç ignesi kullanıyorlar ignenin şeklinde fakat sadece cengel ozelligi var arkadaşlar tutan kişinin gücü ile orantılı kancaya takıp güçle kaldırıp atıyorlar çelik çomak oyunu vardı çocukken oynadığımız mantık bu ignenin örnegide aşağıdadır balıgın tasmalayacak igne kıskacı yok sadece güçle kaldır at mantıgı
DAMAKSIZ İĞNE... 91 DE ENDONEZYADA GÖRDÜM...İĞNELERDE DAMAK YOK...KAMIŞI ESNETİP ALINCA O HIZLA ARKAYA GİDEN BALIK KURTULUYOR......hooked
bunların iğnelerinde damak olmadığını daha önce bende merak edip araştırıp öğrenmiştim. o nedenle o kısmına artık şaşırmıyorum . benim şaşırdığım kıyıda bile aramızda 10 metre mesafe varken yanınızdakilerin size doğru kurşun isabet ettirmeleri . takımınıza dolanmaları . arkadan geçenlere olta takanlar varken . bu adamlar dipdibe omuz omuza bu kadar seri av yapıp kimseye kancayı takmıyolarmı merak ediyorum .