yer :çeşme yem :sülünen , boru kurdu olta : klasik 3 lu olta herkese selam bu haftada çeşmedeydim saat 01.00 da yola cıktık gece en azından balık yakalayabilirz diye 4 arkadaşla, hava kötü olmasını bildiğimiz halde gittik zaten yemci arkadaşlarda ==abi sizden başka kimse yok haa dedi ve moraller biraz daha gitti.. gece sakındı kimseciklerde yoktu bizden başka ya allah diyerek denize açildik tabi ilk misafir patlak göz mercanlar onlar sanki sabit bizi bekliyorlardı ha ama küçükler sonra bi rüzgar hava soğuk ben dondum şahsen o zaman erkekliğe bişey sürdürmedim ama neyse... öğle 2 saat falan kaldıktan sonra karaya dönum bi kahvaltı yapıp tekradan çikiş yaptık denize bu sefer karagöz,mercan,isparoz,gobez,istarvit yakalamayı başardık i hava zaman zaman koparıyordu söylendiği gibi ama karacılar da bayagı fazlalaşmişlardı. yinede herşeye ramen balık sevdası balık aşkı bizi neler yaptırmişti ve eve dönüş yolunu tuttuk. sonuç...
Tebrikler güzel av olmuş, herkesin yapmadığını yapmak meziyettir, karşılığını almışsınız, şansınız daim olsun
tebrikler o rüzgarda hakkatten her babayiğidin harcı değil ava gitmek bravo size o balıkları haketmişsiniz. afiyet olsun.
Tebrikler çok güzel bir avı olmuş umarım devamı gelir ama sizden bir ricam imzanızdaki "balağa" kelimesini bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yazdınız imzanız elbette beni ilgilendirmez ama türkçemizi güzel kullansak daha iyi olmaz mı acaba. saygılar
tebrikler güzel av olmuşş bugünlerde bu hava koşullarında balık çıkamak zor...keşke aldığınız balık adetine biraz daha dikkat etseydiniz sanki katliam olmuş havası var sepetiniz hiç boş kalmasın ....rasgele....
herkese teşekkür ederim.. bir bilgide yarın için hava yarın izmir ve cevresinde rüzgar yok yağmur yok güzel bir hava... fakat izmirdeden hissedildi küçük küçük depremler meydana gelmeye başladı bu aralar ege denizinde bu balık avlamak için olumsuz etkileyebilir
Hava Bozuktu Diyorsunuz Ama Birde Güzel Olsaymiş Neler Yapacakmişsiniz Kimbilir Tebrikler Arkadaşlar Ellerinize Sağlik
dostum üzülerek bu uyarıyı yapmak zorundayım güzel bir av olmuş ama sirkülere uymayan bir çok balık var lütfen sirküleri birazdaha iyi oku
Bir amatör balıkçı için boy limtlerine bir kaç örnek.. Çipura : 15 cm. Karagöz : 21 cm. Lüfer: 14 cm Barbun – tekir : 13 cm Tüm alabalıklar : 20 cm Bunlar profosyonel balıkçılar içinde geçerli limitler. bu yazılar alıntıdır. şu anda sirküleri tam olarak yerini bulamadım ama buldugumda mutlaka burayada yazıcagım. ben bir amatör balıkçı olarak 21 cm altındaki karagözleri almıyorum o yüzden dedim sirkülere uymayan balıklar var dedim. bende bir amatör balıkçıyım ama bende elimden geldigince gelecegim içinde avlanıyorum eger bir her tutugumuz balıgı alırsak gelecek olan yıllarda ne biz nede bizim çocuklarımız türkiye kıyılarında balık bulamaz o yüzden lütfen arkadaşlar birazdaha dikkatli olalım ve elimizden geldigince ufak balıkları bırakalım şimdiki zamanı degilde gelecegimizide düşünelim.
dostum verdigim linkte kapsamlı açıklama var inceleye bilirsin http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm
teşekkürler bilgiler için elimden geleni yapiyorum hiç kimsenin şupesi olmasın cok balık geri biraktim...umarım bunlara herkes uyar ama öncelikle şu balık çifliklerinin yaptiği deniz kirliliğinden sonra küçük balıklar yaşabilecekler mi bilemiyorum...