Hesap işletim ücreti

Konu, 'Genel Konular' kısmında hmustak tarafından paylaşıldı.

1. hmustak

hmustak Hakan MÜŞTAK

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    45 cm BALON..!
    Başka bir forumda daha paylaştım, aynı şekilde c/p yaparak burada sizlerle de paylaşmak istedim, yazdığım alıntı şöyle;

Bu aslında protesto kısmına da yazılabilir FAKAT aslında bir duyuru niteliği taşıyor kanımca;
    Başıma ilkkez gelen ve bana göre ilginç olabilecek olayı tek yaşayan ben değilmişim demekki!

Bankada bir sebepten hesap açıyorsunuz ve banka sizden her 3 ayda bir şimdilik 10 ytl olan ve Banka, önceden haber vermeksizin serbestçe tayin edeceği tutar ve aralıklarda Müşteri'nin vadesiz mevduat hesaplarından "Hesap İşletim Ücreti" tahsil etmeye yetkilidir diye tebliğ ettiğini iddia ettiği tutarı kesiyor.

Cümleyi iyi okuyun : "Banka, önceden haber vermeksizin serbestçe tayin edeceği tutar ve aralıklarda Müşteri'nin vadesiz mevduat hesaplarından "Hesap İşletim Ücreti" tahsil etmeye yetkilidir."
    Çok afedersiniz ama OHAA! Haber vermeksizin serbestçe tayin edeceği tutar (mesela 5000 ytl), ve habervermeksizin istediği aralıklarda..(mesela her ay)!!!
    Bunları denetleyen bir kurum, kuruluş yokmu yahu! Eğer varsa bunlar ne iş yapıyor! Bunlar nasıl olurda bukadar meydanı boş bulup insanların haklarını gasp ederler (freelance Avukat lazım aslında). Şahsen ben adamı bu kadar enayi, aptal yerine koyan bankanın hala nasıl oluyorda bu kadar müşterisi olabiliyor anlamış değilim. Yuh olsun bize!

2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    aynı olay bugünde bizim başımıza geldi fakat başka bir banka mkanalıyla hesap işletim ücreti olarak 30 ytl kesmişler ne olacağı yarın belli olacak

3. miccron

miccron Kerem

Favori Kamış:
    3 kancalı dip
    En İyi Avı:
    11.org.da ne tuttuysak o
    Tüm bankalar H.İ.Ü. alıyorlar. Şu evrede sanırım bunlara itiraz etmek mümkün değil. Çünkü onlar da belli bir kanununun belli maddelerine dayanarak bu ücreti tahsil ediyorlar. Yani yapılan işlem YASAL..:mad:

Ancak şayet tek bir bankaya mecbur değilseniz bazı bankalar promosyon niteliğinde, nezdinde açılan hesaplardan belli şartlar doğrultusunda H.İ.Ü. almayabiliyorlar.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    H.i.ü herhangi bir yasal dayanağı olmayan sözleşme maddesine dayanarak alınan bir ücret. Eğer imzaladığınız sözleşmede h.i.ü e dair bir madde yok ise hiçbir şekilde tahsil edilmesi yasal değil ve faizi ile birlikte geri isteme hakkınız var.

5. sedatk

sedatk Sedat

bu olayı hangi yurttaşımız farkına varabiliyorki....

6. alpperr

alpperr alper

H.İ.Ü. ile ilgili bankaya dilekçe verirseniz banka bu parayı hesabınıza geri yatırıyor... Bildiğim kadarıyla tüm bankalarada geçerli bu işlerm...

7. Hesap işletim bedeli olarak alınan parayı iade için 30 gün içerisinde aşağıdaki dilekçeyi bankanıza yollayın..Birde küçük bir tavsiye..Banka olarak Garanti bankasının hizmetlerinden oldukçe memnunum..2 kez para çektikten sonra parayı almadan ATM den ayrıldım..2 olaydada ben hiçbirşey yapmadan Banka beni arayıp umut etmediğim biçimde parayı hesabıma geçtiğini bildirdi..1 kez Hesabımdan yüklü miktarda bakiye düşümü oldu hemen bankayı aradım..1 gün sonra hesaptaki işlem hatası olduğunu ve özür dileyen bir mail ve telefon görüşmesi ile bana ilettiler..Yanlışlık düzeltildi..

Kredi kartları günümüzde ihtiyaç olsada Tüketimi körüklediği unutulmamalı..yapılan araştırmalar Kredi kartının tüketimi %42 artırdığı yönünde..

8. odemisliefe

odemisliefe Gürkan

Favori Kamış:
    kasnak
    Aynı banka benden de kredı kartı ıcın 35 ytl almıstı sebebı ıse neymıs yurt dısında alısverıs yapabılıyormusum dolar hesabı oldugu ıcın mış muş bencede bu banka kullanılmamalı kılıfına uydurup catır catır alıyolar anlımızın terını cok sınır oldum sımdı:mad: :mad:

9. hmustak

hmustak Hakan MÜŞTAK

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    45 cm BALON..!
    dediğim gibi, bunları denetleyen bir kurum yada kuruluş olmaması aslında ürkütücü. Alenen, kitabına uydurulumuş bir hırsızlık bu

10. hmustak

hmustak Hakan MÜŞTAK

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    45 cm BALON..!
    bu arada bahsi geçen konu kredi kartı değil. Kredikartı furyasını herdaim hepimiz yaşamaktayız. Bu yeni icat, Hesap İşletim Ücreti...

11. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Yapı kredi bu H.İ.Ü yü 3 ayda bir 20 ytl civarlarında benim hesabımdan kesiyor...:mad:

kartım vadesiz hesabı olan bir kart....

12. Yılda 120ytl eder..:confused:

Bunda kesin bir yanlışlık var..Yargıtayın onadığı karar gereği ücret alamazlar..

13. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Hesap işletim ücretinin yıllardan beri var olan bir şey olduğunu biliyorum, yani yeni değil. Fakat sözleşmede haber vermeksizin ve istediği miktarda değiştirme gibi bir madde varsa ve siz bu maddeyi okumadan altına imza attıysanız ilk önce hatayı siz yapmışsınız. Ancak sizin böyle bir hata yapmanız bankayı haklı konuma geçirmez. Sözleşmenin bir nüshasıyla birlikte Bağlı bulunduğunuz kaymaklığın tüketici hakem heyetine bir dilekçeyle birlikte başvurmanızı tavsiye ederim. Size izlemeniz gereken yolu göstereceklerdir..

14. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    O zaman en yakın zamanda bankaya gidiyorum... Her türlü kaydı kuydu var zaten ykb nettede görünüyo H.İ.Ü. diye:mad: :mad: :mad:

15. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, sözleşmeyi okusanız dahi, eğer banka ile çalışmanız gerekiyorsa, sözleşmeyi imzalamak zorundasınız. Keza bu ücreti tüm bankalar almakta. Yani "ben bunu ödemem kardeşim, imzalamıyorum" demek için, hiçbir banka ile çalışmamayı göze almalısınız. Oysa alınan bu ücretler, haksız yere alınıyor. Haksız yere olmasını da bırakın, sözleşmede bu ücreti ödeyeceğinize dair imza atmış olsanız dahi, size haber verilmeden yapılmaması gereken bu işlemi, haber vermeksizin gerçekleştiriyorlar. Mesela bankada 30 liranız var ve o paraya güvenip bir yere çıktınız, bir bakıyorsunuz o para orada değil. Çünkü sizin haberiniz bile yokken, H.İ.Ü. adı altında paranız banka tarafından alınmış. Öyle kalakalıyorsunuz. H.İ.Ü. (Hesap işletim ücreti)'nin yanı sıra, bir de banka kartı kullanıyorsanız, ayrıyeten bir de yıllık kart parası ödüyorsunuz. Oysaki banka, nezdindeki parayı işleterek, bu masrafları kat be kat karşılıyor zaten. Aynı şekilde telefonlar için alınan sabit ücretler de haksız kazançtır. Örneğin annem, daha bugün 18 liralık faturaya, 10.87 liralık sabit ücret ve vergiler de eklenince, 39.00 lira gibi bir ücret ödedi. Yani konuştuğunun %100 artırılmış hali.

Şimdi arkadaşlar, evet kızıyoruz ediyoruz ama bunda bizim de ciddi anlamda suçlu olduğumuzu düşünüyorum. Gemisini yürüten kaptan misali, onlar kendi gemilerini yürütüyorlar ama biz tepkisiz bir halkız, ancak birbirimize şikayet ediyoruz. Oysa her ilde, hatta il değil her ilçede, bu konuların şikayet edilebileceği heyetler kurulmuş. TÜDER de aynı zamanda destek veriyor. Şikayette bulunursanız, ihtar yapılıyor, yanlışlık düzeltiliyor. Düzeltilmez ise, heyet ya da TÜDER bu işi mahkemeye kadar götürüyor ve davalar, emsal davaların olması nedeni ile lehte sonuçlanıyor. İlçe heyetlerine başvurarak şikayette bulunabilir, bu sabit ücretleri ödemekten kurtulabilir, hatta bu güne dek ödediklerinizin iadesi için de hak talep edebilirsiniz. Tüm bu saydıklarımın, lehte sonuçlanmış emsal davaları var arkadaşlar. Şöyle halk olarak tepki versek, heyetler dilekçelerle dolsa, emin olun daha mahkeme görülmeden, televizyonlarda "bizde sabit ücret yok" tarzı reklamlar görmeye başlarız. Ama dediğim gibi haddinden fazla tepkisiziz, herşeye eyvallah diyoruz. Biz eyvallah dedikçe de, onlar devam ediyorlar. Biraz üzerine gitsek, bütün halk kazanacak. O nedenle, bence hepimiz, elimize şikayet dilekçelerimizi ve fatura örneklerini alıp, gerekli yerlere şikayette bulunmalı ve şikayet sayısının milyonlarla ifade edilmesini sağlamalıyız.

16. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu kadar tesadüf olmaz.Daha dün bankadan gelen borç kağıdı neticesinde bankayı aradım.Bana hesap işletim ücreti olduğunu söylediler.İnanın kredi ile işim olmadığından bilmiyordum.Dedim bari haber verseydiniz.Banka bana dedi ki bankadan söylenmesine gerk yok her kez alıyor.Böyle saçma cevap olur mu?Ben bilmek zorundamıyım.Kredi çekerken kaçımız karınca duası gibi yazılmış sözleşmeyi okuyor.Ne yazarsa kabul edeceksiniz zaten çünkü ihtiyacınız var.Her ay tabiki bu ücreti yatırmadım.Sonra sordum peki bu parayı nereden aldınız da bana borcun var diyorsun.Adıma habersiz kredi limiti tahsis etmişler ve buradan çekiyorlarmış.Zaten 1.500 ytl gibi az bi paraya 176YTL masraf almışlardı.Bir de her ay H.İ.Ü pes yani.Allah bunların eline düşürmesin.

17. simendifer

simendifer Sennur

Bunun için kredi ile işin olması gerekmiyor Barış. Normal bir banka hesabının olması, H.İ.Ü. alınması için yeterli. O hesabı işlettikleri için ücret alıyorlar zaten. Her ay ödemiyorsun, yılda iki kez alınıyor ve her banka farklı meblağ alıyor. Örneğin Akbank 20, garanti 40 alıyor. Diğerlerini bilmiyorum.

18. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    arayın hakkınızı kardeşim
    bu bankalar yüzünden değilmi bu kadar sıkıntılar.
    en güzeli bence hiç kullanmamak aslında
    ama nafile .
    sevgiyle kalın

19. Crebain

Crebain Ogün

Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    Arkadaşlar,

Aynı sıkıntılarla Yapı krediden mevduat hesabımı İs banka taşıdım. İki adet otomotik ödeme talimatı verirseniz bu ücreti sizden almıyorlar. Aynı şekilde otomotik ödeme ile HİÜ almama durumu Akbank için de geçerli. Eski (!) axcess kartım ile beni kendinden nefretten ettiren Akbanktansa İş bankı seçtim ve gayet memnunum.

Bu sorunu çözmenin maalesef başka bir yolu yok. Şubenin çok sağlam müşterisi olursanız o ayrı...

20. simendifer

simendifer Sennur

Aynı uygulamayı garanti bankası da yapıyor. Ama şahsen, bunu ödememek için metazori ile otomatik ödeme yapmak istemiyorum. Bu yaptıkları yanlış ve tek çözümü otomatik ödeme değil. Şikayette bulunup, yasal yoldan kurtulabilirsiniz bu işten. Otomatik ödeme talimatına dahi gerek kalmadan. Keza otomatik ödemelerden de epey çekmiş ve etrafımda da çokça rastlamış biri olarak, otomatik ödemeyi tavsiye etmiyorum. (Bir dünya elektrik, su faturası ödenmemiş görünüyor, ondan sonra onların otomatik ödeme olduğunu anlatıp dekontları götür v.s. işlemlerini yapana kadar canınız çıkıyor. Adamları elektrik ya da suyunuzu kesmeye geldiklerinde karşınızda bulup şoka girebiliyorsunuz.)