merhaba arkadaşlar daha 5.sınıfa giderken yani 2000 yılında cumartesi günü evdekilerden habersiz bisikletle iskele limanına gittik balık tutmaya ama ilk deneyimim yanımda bi arkadaş var komşu adı Güray.Attık oltaları yem olarak sülünez vardı bi baktık olta tık tık ediyo heyecanlandım neyse o gün ilk balıklarım 2 kaya balığı 1 tane ısparozdu.Ertesi haftaya arkadaşla anlaştık yine gidiyoz habersiz herneyse aldık yemleri girdik limana liman tıklım tıklım dolu sözde balık tutuyolar ama kimsede tık yok kaya balığı bile vurmuyo ben sıkıldım girişte yan tarafta tekne yanaşsın diye alçaklık var ben geçtim oraya limanın altından kaya balığı tutuyom.Güray, abilerin yanında tutuyo kimsede ses soluk yok ben başladım kaya balığı tutmaya arkadaş geldi yanıma kurşun varmı diye sordu bende yok dedim 2 olta kopardı 1 tane yedek kurşun almıştık onuda kopardı ama iğne sağlam neyse bi taş bağladık o abilerin orda devam tutmaya ben kaya balığına devam aradan bi süre geçti 3 tane kaya balığı tuttum arkadaş bi feryat etti Salihhhhhh buraya gel!!!! diye bende panik yaptım balıkların olduğu poşet, yemlerde içinde denize düştü koştum bi baktım kocaman bi mırmır yakalamış ama biz ne olduğunu daha bilmiyoruz ordaki herkez hayretler içinde misinada kocaman bi taş bitane iğne herkez tam takım. bisikletli bi amca vardı dedi bu mırmır dedik bu para edermi evet dedi bizde dedik bunu balıkçıya satalım ozaman bize para versin bizde kurşun alırız belki daha iyisini yaklarız diye yok bana verin dedi balığı 250.000 liraya amcaya sattık ucuz gitti.Ama eve götüremeyiz nerden aldın diye soracaklar neyse gittik kurşun aldık iğne aldık ama yem almak aklıma gelmedi kaya balıklarıyla birlikte suya düşmüştü heyecandan unutmuşum parada bitti eve oltalar sağlam bi şekilde döndük
Hikayen çok hoşuma gitti.Balık tutmaya böyle insanı gülümseten bir olayla başlamışsın, umarım hayatınca boyunca gülümsersin kardeşim kepke35 Junior Member Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: İzmir Mesajlar: 17 Av Malzemesi: Olta En İyi Avı: yok burayada o mırmırı yaz işte bence en iyi avın o
Guzel ve sicak bir hikaye. Herkesin kalbine bu aski acan bir hikayesi vardir.Sanirim bu gunden sonra bambaska bir tatla balikcilik size gorunmustur. . Umarim artik balik satmiyor ve baliklarinizi sevdiklerinizle paylasiyorsunuzdur.Cunku bildiginiz gibi artik amatorun balik satmasi yasak. Bunu soylerken bir zamanlar kendiminde cok balik sattigini itiraf etmeliyim. Ancak baliklarimla aileme gidip onlarla bu gururu paylastigim gunler en unutulmaz anilarim simdi. Sevgiyle , paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.
hikayen cok guzel ya ınsan balık tutarken dunyayla ılıskısını kesıyor bence yada bende oyle butun dertler kederler san kıbır surede olsa yok oluyormus gıbı benım ruhum dınlenıyor ya mutlu oluyorum bence ınsanlar yoga gıbı rahatlatıcı işlevlere gerek duyupta cok paralar dokmemelı amatör balıkçılık bu işin sırrı arkadaslar yanlısmı dusunuyorum sızce
burda hüseyin abinin dediklerinede katılıyorum bende gerçekten tam ortasından konusmus satma konusunda ben bu siteye üye olmadan once tutugum balıgı alırdım sımdı ıse kucuk kıraca ıstavrıt mezgıt cınekopu gercekten gerıye bırakıyorum teknemle cıktıgımda bazen ben tuzla tarafındayımda yunusları gordugumde bır yandan gordugume cok sevınıyorum bır yandanda uzuluyorum cunku bır yunusun yedıgı ıstavrıt 150kilo.. cıvarında
Gerçekten çok iyi bir başlangıç... işte avcılık böle bişey insan en küçük olaydan bile haz duymasını biliyor..