Merhaba arkadaşlar, Kolibri botumun ayna problemini hallettikten sonra bugün tekrar suya indirdik. Kardeşim Hüseyin (Cousteau) arkadaşım Ahmet sabah 05:30'da beni almak üzere geldiler, arabaya botu, motoru diğer malzemeleri yükledik ve güle oynaya yola çıktık. Niyetimiz Haliç'ten botu indirip yenikapı'ya doğru açılarak iri istavrit, sardalya aramak ve botu çakar'a bağlayıp yemli dip oltası çalışmaktı. Haliç'e geldiğimizde botun tabanlarını evde unuttuğumuzu hatırlamamla birlikte yaşadığım üzüntüyü anlatamam.cyr Tekrar geriye Maltepe'ye döndük, botun tabanlarını alıp vaktin de hayli ilerlemiş olduğunu görünce botu Kartal'dan indirmeye karar verdik. Eh madem gecikeceğimiz kadar geciktik, bari kahvaltımızı da sosyal tesislerde yapalım dedik. Saat 09:00 gibi nihayet suya inebildik, çaparileri açtık fakat kıraça dışında hiçbir şey yok, dağ taş yer gök kıraça. Çaparilerimize gelen balıkların tamamını saldık. Belki adaya doğru değişik birşeyler buluruz ümidiyle daha da açıldık, Heybeliada önlerinde birden yüzeye yakın bir sürü farkettik. Hemen çaparileri indirdik ve gümüşleri almaya başladık. Fakat sürü kısa bir süre sonra kayboldu bir daha da bulamadık. Hiç bu kadar iri gümüş yakalamamıştım. Bu arada botun ayna kısmını da kestirdim, merak ediyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.
Tebrıkler Adalar cevresınde her zaman av yapmak ıstemısımdır orda ıllakı guzel balık alınır umarım banada ksmet olur boyle bır av
o saatte kalkıp, o kadar yol alıp botun tabanlarını unuttuğunun farkına varmak ! Tam bir hayal kırıklığı yaşamışsınızdar sanırım. Neyse sezon daha yeni başlıyor, bahsettiğiniz rotada daha birçok av yaparsınız. Zaten dediğiniz gibi dün dağ taş kraça idi malesef.
Tebrik ederim, yerinize başkası olsa kıraça ile kovayı doldurmuş akşam da tavaya atmıştı. Boğaz'da kıyıdan veya tekneden büyük bir kıraça katliamı var. Israrla uygun boyda balık aradığınız için çok teşekkürler, herkese örnek olmalı. Bu boyda gümüş de harika bir balıktır keşke biraz daha av verselermiş. Rastgelsin.
tebrikler, gümüşlerin görüntüsü çok güzel, tam seyirlik. bizim burada bu balıktan yok sanırım, rastlamadım. bizim de gümüş diye avladığımız bir balık var ama yabancılar o balığa sand whiting diyor, türkçe adını bulamadım. herkes gümüş diyor, öyle gidiyor işte
Sevgili Hasan, Cok keyifli paylasimini tebrik ediyorum.Gumuslerin gercekten kamci gibi.Sana ve arkadasina sevgi ve saygilarimi sunuyorum.Daha nice paylasimlarda bulusabilmeyi umut ediyorum... Saglicakla kal dostum.Kendinize iyi bakin... Gonlunuzdekine rast gelsin.
Güzel zamanlar, güzel balıklar. Daim olsun, tebrik ederim Hasan. İlk resimdeki sen misin yoksa Hüseyin mi, çıkaramadım yine. Tabakta bir yiyecek var, bana göre solda, oturan kişinin sağında, o nedir abim?Belliki iştahla yenebilecek bişe, accayip bişe. Ne olduğunu bilmesem de canım çekti.
Teşekkür ederim, Adalar çevresi her zaman sürprizlere açıktır. Evet tam bir hayal kırıklığı idi, giderken güle oynaya gittik, ama bir de geri dönüşümüzü görseydiniz. banghead Teşekkür ederim. Sevgili Aret, bir ustadan bu takdir sözlerini duymak ne güzel. Erişkin gümüşler çok lezzetliydi, lakin az olduğu için tadı damağımda kaldı :hungry: Teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim Hüseyin Bey, Yenizelanda'da yaptığınız avları ve destansı raporlarınızı keyifle izliyorum. Teşekkür ederim, sağolun. Teşekkürler Nuri kardeşim, ilk resimdeki benim, Hüseyin'in silüeti görünüyor camda, kırmızı tişörtlü. Tabaktaki de elmalı tart, çok lezzetlidir benim de canım çekti şimdi.