Heybeliada Açıkları Gümüş Avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Merhaba arkadaşlar, Kolibri botumun ayna problemini hallettikten sonra bugün tekrar suya indirdik. Kardeşim Hüseyin (Cousteau) arkadaşım Ahmet sabah 05:30'da beni almak üzere geldiler, arabaya botu, motoru diğer malzemeleri yükledik ve güle oynaya yola çıktık.

Niyetimiz Haliç'ten botu indirip yenikapı'ya doğru açılarak iri istavrit, sardalya aramak ve botu çakar'a bağlayıp yemli dip oltası çalışmaktı. Haliç'e geldiğimizde botun tabanlarını evde unuttuğumuzu hatırlamamla birlikte yaşadığım üzüntüyü anlatamam.cyr Tekrar geriye Maltepe'ye döndük, botun tabanlarını alıp vaktin de hayli ilerlemiş olduğunu görünce botu Kartal'dan indirmeye karar verdik.

Eh madem gecikeceğimiz kadar geciktik, bari kahvaltımızı da sosyal tesislerde yapalım dedik.:)

Saat 09:00 gibi nihayet suya inebildik, çaparileri açtık fakat kıraça dışında hiçbir şey yok, dağ taş yer gök kıraça. Çaparilerimize gelen balıkların tamamını saldık.

Belki adaya doğru değişik birşeyler buluruz ümidiyle daha da açıldık, Heybeliada önlerinde birden yüzeye yakın bir sürü farkettik. Hemen çaparileri indirdik ve gümüşleri almaya başladık. Fakat sürü kısa bir süre sonra kayboldu bir daha da bulamadık. Hiç bu kadar iri gümüş yakalamamıştım.

Bu arada botun ayna kısmını da kestirdim, merak ediyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.

2. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Tebrıkler Adalar cevresınde her zaman av yapmak ıstemısımdır orda ıllakı guzel balık alınır umarım banada ksmet olur boyle bır av:)

3. volkanca

volkanca Volkan

o saatte kalkıp, o kadar yol alıp botun tabanlarını unuttuğunun farkına varmak ! Tam bir hayal kırıklığı yaşamışsınızdar sanırım. Neyse sezon daha yeni başlıyor, bahsettiğiniz rotada daha birçok av yaparsınız. Zaten dediğiniz gibi dün dağ taş kraça idi malesef.

4. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    gümüşler maşallah kalem gibiler

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim, yerinize başkası olsa kıraça ile kovayı doldurmuş akşam da tavaya atmıştı. Boğaz'da kıyıdan veya tekneden büyük bir kıraça katliamı var. Israrla uygun boyda balık aradığınız için çok teşekkürler, herkese örnek olmalı. Bu boyda gümüş de harika bir balıktır keşke biraz daha av verselermiş. Rastgelsin.

6. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, gümüşlerin görüntüsü çok güzel, tam seyirlik. bizim burada bu balıktan yok sanırım, rastlamadım. bizim de gümüş diye avladığımız bir balık var ama yabancılar o balığa sand whiting diyor, türkçe adını bulamadım. herkes gümüş diyor, öyle gidiyor işte :)

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Hasan,

Cok keyifli paylasimini tebrik ediyorum.Gumuslerin gercekten kamci gibi.Sana ve arkadasina sevgi ve saygilarimi sunuyorum.Daha nice paylasimlarda bulusabilmeyi umut ediyorum...

Saglicakla kal dostum.Kendinize iyi bakin...

Gonlunuzdekine rast gelsin.

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Hasan bey örnek davranışınız ve güzel paylaşımınız teşekkürler.
    Tebrik ederim :thumb:

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel zamanlar, güzel balıklar. Daim olsun, tebrik ederim Hasan.

İlk resimdeki sen misin yoksa Hüseyin mi, çıkaramadım yine.:p :D

Tabakta bir yiyecek var, bana göre solda, oturan kişinin sağında, o nedir abim?Belliki iştahla yenebilecek bişe, accayip bişe. Ne olduğunu bilmesem de canım çekti.:eek: :)

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Teşekkür ederim, Adalar çevresi her zaman sürprizlere açıktır.

Evet tam bir hayal kırıklığı idi, giderken güle oynaya gittik, ama bir de geri dönüşümüzü görseydiniz. banghead

Teşekkür ederim.

Sevgili Aret, bir ustadan bu takdir sözlerini duymak ne güzel. Erişkin gümüşler çok lezzetliydi, lakin az olduğu için tadı damağımda kaldı :hungry:

Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim Hüseyin Bey, Yenizelanda'da yaptığınız avları ve destansı raporlarınızı keyifle izliyorum.

Teşekkür ederim, sağolun.

Teşekkürler Nuri kardeşim, ilk resimdeki benim, Hüseyin'in silüeti görünüyor camda, kırmızı tişörtlü. Tabaktaki de elmalı tart, çok lezzetlidir benim de canım çekti şimdi.:D