3-5 gram lık bir zilin 10 cm lik bir kaya balığı tarafından 1 kez şıngırdaması kadar hassas bir rod pod alarm arayışı içerisindeyken aniden aklıma gelen kendimce süper fikre istinaden hemencecik aşağıdaki düzeneği kurdum. - Ucuz Çin malı olta alarmının kapağını söktüm, bataryalarını grupladım ve düzeneğini sürekli ötecek halinde sarı süngerle sabitledim. - Çanın tepesini delip çanın çıngırdamasını sağlayan asılı parçacığın sap kısmını elektrik bandı ile sarıp izole edip, tepedeki delikten sallandırdım. (Çanın iletken olması sevindirici idi.) - Çıngırdakçı parçacıktan bir tel, çanın ana kasasından bir tel çıkardım ve bataryaya bağladım. Olay şu; çıngırdakçı parçacık çana değdiğinde devre tamamlanıyor veee alarmdan ses ve ışık çıkıyor. Daha doğrusu temas anlık olduğundan sadece alarmdan zayıf bir ışık çıkıyor, temas sürekli hale gelirse ses de geliyor ışık da güçleniyor. Bu noktada elektronikten anlayan arkadaşlar o zayıf ışığı nasıl güçlü hale getirebileceğim ya da bir temastan sonra örneğin 3 sn alarmın açık kalmasını sağlama konusunda yardım edebilirler. Şimdiden teşekkür ederim. Sistemin videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. !!! Sistemin Videosu Burada !!!
http://www.fishalarm.gr Bu siteyi de bir inceleyin Erdem bey. Türkiye distrubitörü de var. Ellerinize sağlık bu arada
Ama şimdi, 74121 veya 555 gibi bir şey alıp böyle bir tribe girince, o çan vs. vs. hepsi aslen gereksiz aparatlardan başka bir şey olmaz. Tavsiyem, fikrinizi söyleyin. Nasıl yapılacağına elbette bir bilen çıkar, yol gösterir.