bizim barajdaki sazanlar küspeden başka bişeye gelmiyo!!! küspeli takım önerir misiniz???(ayrıca bi kaç kişi hariç kimse yardım etmiyo)
. Ah be canım güzel kardeşim Tekirdağ'da yardımcı bir çok abin ve amcan var. neden yardımcı olmayalım ki. Esabi kullanıcısının açtığı konuları bir araştır bakayım önce. Link : http://www.balikavi.net/forum/search.php?searchid=1287683 .
Serdar kardeşim durup dururken kardeşimizi niye banlayalım..Burası herkesin belli sınırlar içerisinde övgülerini ve yakınımlarını bildirebileceği bir yer.. Eminim kardeşimize bilgi paylaşımında bulunacak abileri vardır..Belki şu an sitede değillerdir ama görür görmez yardım edeceklerdir
güzel kardeşim , öncelikle sana güzel avlı günler dilerim. Küspeli olta demişsin , senin oradaki balıklar madem küspeli takıma geliyor, öncelikle ne boy ve ağırlıkta sazan tutmak istiyorsun , bulunduğun göl yada baraj suyu küspeli atmaya uygunmu ( taban vs) ne tür balıklar var ve sen ne yakalamk istiyorsun , sana büyük sazan balığı yakalaman için küspeli tarifi verebilirim. şimdilik iyi akşamlar
Küspe altı ,mısır ,hamur ,solucan kullanabilirsin , yakışıklı ,birde barajın içerisinde oluşan bazı canlılar var balıklar bunlarla beslenirler ,bilmiyorum sizinbarajda varmıdr mesela ,midye ,kurtçuk gibi işte bunlarıda oltana takabilirsin ,ama küspe altı mısır takarsan genellikle büyük balıklar gelir ;çünkü ufak balıklar mısırı koparamazlar ,hamur takarsan ufak balıklar musallat olur ,sizin barajı bilmediğim için bişi diyemiyeceğim .balık populasyonu nasıldır ,ne tür balıklar çıkar ,vs. vs . Bu arada merak ettiğin bişiler olursa sorabilirsin ben ve tüm sitede ki arkadaşlarımız bilgilerimiz dahilinde sana ve diğer arkadaşlarımıza yardımcı olmaya seve seve hazırız . Görüşmek üzere "iğnen keskin ,avın bereketli olsun "
Selamlar Piyasada benzer hazır küspe takımları satılır. Satılan bu takımların genellikle iğne kaliteleri pek elle tutulur olmuyor. Tabi bu işe yaramıyor anlamına gelmez. Kullanacağın takımı, bulunduğun avlaktaki balıkların büyüklüklerine göre modifiye edebilirsin. Forumlarda sazan için olumlu sonuç veren iğne tavsiyeleri bulunmakta. İğne uçlarına hamur karışımları, haşlanmış mısır, solucan vb.. yemler uygulayarak olumlu sonuçlar alabilirsin. Saygılar
selam kardesim ben yıllardır kuspeli olta kullanırım gayette memnunum ama yem tercihini iyi yapacaksın kuspeli oltada sık sık yemlerini kontrol edeceksin kucuk balıklar cok musallat olur iğneler den yemlerini alırlar kuspeden vazgecme tercih guzel ben rahatım bol sanslar
Arkadaşlar, bu arada sizlere bir haber vereyim. Kesin olmamakla birlikte, sanırım bu tebliğde küspe yasaklanacak. Stoklamak isteyenler varsa bile, tebliği beklemeden stoklamasın derim, bilginize...
Bir taraftan iyi olacağını düşünüyorum ,küspeye saldıran ufak balıklarda yakalanıyor küspeli takımda ,sırtından ,yüzgeçinden ,karnından vs. tek iğneli takım kullanırız ,tek iğne mısır hem takılma derdi yok hem erime derdi
e bu işte bir garabet yok mu? olta başı 6 iğneye kadar serbest kalacak ama küspe yasaklı olacak... Yem torbasına yemleri (mısır unu vs) doldurup atabilirim.ya da telin içine...Tek farkı dayanıklılığı olacak... Bir de yasaklanma sebebi ne olacak ki? yani gerekçe... Gerekçeyi görmeden yapıyorum yorumumu ama... Amatör balıkçılara fazla yüklenilmiyor mu? Tamam hassasım balık neslinin korunması sürdürülebilir avcılık konusunda ama... Abartılmıyor mu?
benim duyduğum kadarıylada 1 ve 2 sirkülerlerde ciddi değişiklik ve yaptırımlar getireceklermiş. Ve ne olduklarını bilmememe rağmen destekliyorum,zira radikal bazı kararların alınması, gerek amatör ve gerekse profesyonel balıkçılığın disipline edilmesi gerektiğini düşünüyorum...
Eeee mesajını okuyunca tabi etmezler yardım. küspeden başkasına gelmiyorsa küspeyle avlanacaksın. Düzmantık meselesi Ama sen illa da küspeyle avlanacağım diyorsan sana mısır küspesini ve boğma takımı tavsiye ederim
Küspeli takımsız bir hayat düşünemiyorum.:S Başka arkadaşları bilmem ama bana biraz saçma geldi yasak konusu. Tamam,arada küçük balıklar takılmıyor değil ama,yaşayacak konumda olanı zaten salıyoruz. Hem o kadar kusur kadı kızında da olur
bizim barajda aynalı,kara,pullu,israil sazanı ayrıca kızılkanat,levrek,güneş levreği,turna,kefal bi2çeşit dahavar ama adını bilmiyorum
Maşallah sizin barajda akvaryum gibi hani ne ararsan var bende yarın kısmetse hanımın memeleketine gidicem bakalım orada bulacabilecekmiyim ,güzel baraj bana 15 m2 su olsun içinde kurbağada olsa yeter önemli olan relax olmak ,mutlu olmak ,temiz hava solumak, kurbağa dedimde eti çok lezzetli canım çekti birden
Gerekçesi şu, küspe çok kolay kopan bir takım olduğu için, kopan ve suda kalan küspeleri, sular çekildiğinde büyük baş hayvanlar yiyor ve çoğu zaman telef oluyorlar. Aynı şekilde, yine balıklar da, kopan ve suda kalan küspeler nedeni ile telef oluyorlar. Belirtilen gerekçe bu ve muhtemelen de küspe kullanımı yasaklanacak. Benim aldığım duyum bu, tebliğ açıklandığında doğruluğunu öğreneceğiz. Sabredelim az kaldı zaten tebliğin yayınlanmasına.