selam arkadaşlar.. 3.50 m bir fiber kayık aldım. şimdide motor alıcam biraz araştırdım (hepsi 4 zamanlı ve uzun şaft) merküry 6 hp. 2800 tl 12 taksit. tohatsu 6 hp 2800 tl. 12 taksit. hidea 6.8 hp 1340 dolar. şimdi bu fiyatlarda bu motorların siz olsanız hangisini alırsınız.. acilen öneri ve tavsiyelesinize ihtiyacım var. hepinize şimdiden teşekkürler..
Üç alternatif içinden Mercury kalite farkı ile öne çıkar diye düşünüyorum... Bu arada 3.50 fiber tekne için,ağırlığı,ava çıkılacak kişi sayısı vb... bilmiyorum ama arkadaşımın 3.20 botunda aynı motoru ( 6 bg 4 zamanlı Mercury ) kullandığımız için ne kadar tatmin eder onuda konunun ehli arkadaşlarımız yorumlasın...
sevgili serdar kardeşim, motor alımı yaparken bende çok gelip gittim araştırdım. bu araştırmalar sonucunda gözüme çarpan ince bir noktayı paylaşmak isterim. mercury ve tohatsuda 6 Hp ler Tek silindir hidea da ise çift silindir ve 6.8 hp yani yaklaşık 7 hp buna dikkat etmek gerekiyor. tek silindir bir makinanın yakıtı vibrasyonu ve sesi çift silindir makinalara göre daha fazladır. tabiki arkadaşlarımın dediği gibi kullanmayı düşündüğünüz tekne yada botun ağırlığı ve kaç kişi denize çıkacağınız havanın şartları bunları toplam olarak değerlendirmek gerekmektedir. umarım yardımcı olabilmişimdir. http://www.denizmotorum.com/main/to...ten_depolu_4_zamanli_deniz_motoru-pmu180.html http://www.denizmotorum.com/main/me...otorudort_zamanli_kisa_saft_manuel-pmu16.html http://www.hidea.com.tr/urun_detay.aspx?ori=13
evet, henuz test etme imkanim olmadi ama bu motorlar arasinda hidea hacmi vede silindir sayisiyla one cikiyor.....bide en son boat show da hidea yetkilisi bana yeni bir teknolojiden bahsetmisti, 4 zamanli motordan 2 zamanli motor seriligi almamizi saglayan bir besleme teknolojisi.....eger ilgilendiginiz hideayada uygulamislarsa iste o zaman tadindan yenmez.....
arkadaşlar tavsiyelerinize gerçekten çok teşekkür ederim. ancak 3.50 fiber tekneye 6 bg 4 zamanlı az diyen arkadaşlar var, şimdi benimde kafam karıştı kaç bg lik bir motor önerirsiniz bana. ben trabzonda denize çıkacağım. hepinize saygılar..
eyvah eyvah simdi motor az gelir diyenlerin uzerine bi karamsar yorumda ben yapmis olmiyim ama sozkonusu sizin vede teknenizdekilerin can guvenligi.....350 kayikla karadeniz e acilmak cok ama cok riskli.....350 bot olsa tamamdi.....ama kayik tam bir macera..... diger taraftan 350 fiber kayiga 6bg 4 zamanli cuk oturur tam uyumlu bir takim olur ama bu takim karadeniz e uyarmi.....iste sorun orda ancak genede avlak yada gezi yerinizi bilmiyorum, korunakli bir koy falansa olabilir o zaman.....
adventurer kardeşe katılıyorum, karadenizli arkadaşlardan yardım ve görüşlerini almalısınız. . . trabzonda nasıldır, akıntının durumu nedir bilmem. denizin şakası olmaz. bizim akdenizde deniz bisikleti ile bile gezer durursun. hatta bi defasında bisikletle giderken deniz kaplumbağası gömüştük hiç unutmam. o tekne o motorla mersinde ideal. ama ben karadenizdeki dalgaları mersinde görmedim onuda söylemek isterim serdar61 abi.