hidea.6.8-merküry,6-tohatsu,6 sizce hangisi

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında serdar61 tarafından paylaşıldı.

?

hangisi daha randımanlı ve uzun ömürlü. ve sağlam

Anketin kapanma tarihi 24 Mayıs 2011.
  1. hidea 6.8 hp 4 zamanlı uzun şaft

12,5%
  2. merküry 6 hp 4 zamanlı uzun şaft

75,0%
  3. tohatsu 6 hp 4 zamanlı uzun şaft..

12,5%
Birden fazla oy kullanılabilir.
  1. serdar61

serdar61 SERDAR

Favori Kamış:
    çapari
    En İyi Avı:
    palamut 2 kg
    selam arkadaşlar.. 3.50 m bir fiber kayık aldım. şimdide motor alıcam biraz araştırdım (hepsi 4 zamanlı ve uzun şaft) merküry 6 hp. 2800 tl 12 taksit. tohatsu 6 hp 2800 tl. 12 taksit. hidea 6.8 hp 1340 dolar. şimdi bu fiyatlarda bu motorların siz olsanız hangisini alırsınız.. acilen öneri ve tavsiyelesinize ihtiyacım var. hepinize şimdiden teşekkürler..

2. OMMG

OMMG OKAN

Üç alternatif içinden Mercury kalite farkı ile öne çıkar diye düşünüyorum...
    Bu arada 3.50 fiber tekne için,ağırlığı,ava çıkılacak kişi sayısı vb... bilmiyorum ama arkadaşımın 3.20 botunda aynı motoru ( 6 bg 4 zamanlı Mercury ) kullandığımız için ne kadar tatmin eder onuda konunun ehli arkadaşlarımız yorumlasın...

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben, fiyatlar karşılaştırıldığında mercury diyorum ama yine de favorim evinrude ya da jhonson.

4. maybe

maybe cemal AKTAN

sevgili serdar kardeşim,

motor alımı yaparken bende çok gelip gittim araştırdım. bu araştırmalar sonucunda gözüme çarpan ince bir noktayı paylaşmak isterim. mercury ve tohatsuda 6 Hp ler Tek silindir hidea da ise çift silindir ve 6.8 hp yani yaklaşık 7 hp buna dikkat etmek gerekiyor. tek silindir bir makinanın yakıtı vibrasyonu ve sesi çift silindir makinalara göre daha fazladır.

tabiki arkadaşlarımın dediği gibi kullanmayı düşündüğünüz tekne yada botun ağırlığı ve kaç kişi denize çıkacağınız havanın şartları bunları toplam olarak değerlendirmek gerekmektedir.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

http://www.denizmotorum.com/main/to...ten_depolu_4_zamanli_deniz_motoru-pmu180.html

http://www.denizmotorum.com/main/me...otorudort_zamanli_kisa_saft_manuel-pmu16.html

http://www.hidea.com.tr/urun_detay.aspx?ori=13

5. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    evet, henuz test etme imkanim olmadi ama bu motorlar arasinda hidea hacmi vede silindir sayisiyla one cikiyor.....bide en son boat show da hidea yetkilisi bana yeni bir teknolojiden bahsetmisti, 4 zamanli motordan 2 zamanli motor seriligi almamizi saglayan bir besleme teknolojisi.....eger ilgilendiginiz hideayada uygulamislarsa iste o zaman tadindan yenmez.....

6. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    tabiiki 6.hp.4 zamanlı MERCURY ideal.Bende 2008 modeli var çok memnunum.saygılar.

7. serdar61

serdar61 SERDAR

Favori Kamış:
    çapari
    En İyi Avı:
    palamut 2 kg
    arkadaşlar tavsiyelerinize gerçekten çok teşekkür ederim. ancak 3.50 fiber tekneye 6 bg 4 zamanlı az diyen arkadaşlar var, şimdi benimde kafam karıştı kaç bg lik bir motor önerirsiniz bana. ben trabzonda denize çıkacağım. hepinize saygılar..

8. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    eyvah eyvah :( simdi motor az gelir diyenlerin uzerine bi karamsar yorumda ben yapmis olmiyim ama sozkonusu sizin vede teknenizdekilerin can guvenligi.....350 kayikla karadeniz e acilmak cok ama cok riskli.....350 bot olsa tamamdi.....ama kayik tam bir macera.....
    diger taraftan 350 fiber kayiga 6bg 4 zamanli cuk oturur tam uyumlu bir takim olur ama bu takim karadeniz e uyarmi.....iste sorun orda
    ancak genede avlak yada gezi yerinizi bilmiyorum, korunakli bir koy falansa olabilir o zaman.....

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    adventurer kardeşe katılıyorum, karadenizli arkadaşlardan yardım ve görüşlerini almalısınız. . . trabzonda nasıldır, akıntının durumu nedir bilmem. denizin şakası olmaz. bizim akdenizde deniz bisikleti ile bile gezer durursun. hatta bi defasında bisikletle giderken deniz kaplumbağası gömüştük hiç unutmam. o tekne o motorla mersinde ideal. ama ben karadenizdeki dalgaları mersinde görmedim onuda söylemek isterim serdar61 abi.