Hidea vs Fuji

Konu, 'Motorlar' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    3 m ahşap taban bot ile kullanmak için Hidea 6hp kısa şaft veya Fuji 5 hp kısa şaft düşünüyorum. Bu markaları kullanan yada kullananların yorumlarını duyan var mı?

Benim bu markaları tercih etmemdeki en büyük sebep tamamen duygusal yani ucuz olması:cool: Aslında taşıma kolaylığından dolayı en çok Tohatsu 2 zamanlı 5 hp düşünmüştüm ama diğerleriyle arada 500 TL gibi bir fark var.

Düşüncelerinizi önemsiyorum. Saygılar.

2. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Bilindik markalardan şaşma :cool:

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Bilindik marka 4000 tl civarı. Hevesim kaçar ya da daha da büyütmek isterim diye fazla abartmak istemiyorum. Bütçe maximum 2500 TL.

4. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    o zaman tohatsu al............yani şöyle söyleyeyim,çok fazla ve devamlı kullanmayacaksan ucuz modelere bak ama,ben olsam marka derim..Çünkü bir motorun denizde fazla ısınmamamsı gerekir........:cool:Yeri geliyor markalar bile yetersiz kalıyor....

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    3-4 senedir teknelerle avlara giderim. Üç aşağı beş yukarı kerterizleri öğrendim. Genelde araçla kıyısına kadar gideceğim ve 200-300 metre açılarak avlanabileceğim avlaklar belirledim. Tabii saatine ve mevsimine göre rolanti de sırtı çekmeyi de düşünüyorum. Sırtı daha çok kıyı hattında Levrek sırtısı olacak. Tohatsu 20 kg ve 2 zamanlı olduğu için taşıması daha kolay olacak. İkinci el iyi birşeyler de olabilir diyorum ama Liman kayıtsız devir filan uğraşmayayım da diyorum.

6. enginköp

enginköp engin köprülü

Sinan Merhabalar ;

Bence hidea veya fuji bakacağına parsun al daha iyi.Bahsettiğin markalara nazaran bence daha kaliteli bir üründür parsun... Hidea bir ara acaip bir kampanya yaptı ; 2 zamanlı motor ithalatı yasaklanacağı sırada tam olarak.Ellerindeki stokları bitirmek için sanırım.Yarı yarıya vermişti 2 ve 4 zamanlı motorları.Acaip komik rakamlardı.Öyle bir durum olsa hadi al dicem ama bence onlara vereceğin para ile parsun alabilirsin.
    o kampanya zamanında çok kısa sürede yüzlerce motor satıldı ama inan ben doğru dürüst bir kullanıcı raporuna rastlamadım hiçbir yerde...
    500 tl fark var demişsin ya hani... hiç ama hiç düşünmeden Tohatsu al öyleyse...
    Hatta bak 2.el bulabilsem demişsin.Arada sahibinden e giriyorum ben...
    Şu iki ilan gözüme çarptı mesela ;

1- ) http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-motor-mercury-kisa-saft-6-hp-153074469/detay
    Biraz uzak bir yer ama hani olurda orada bir tanıdık falan vardır belki diye koydum:)

2-) http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...kma-motor-daha-sifir-ayarinda-152346945/detay
    bence bunu ciddi ciddi düşün.Senin bütçenle arasında hemen hemen bir şey yok gibi... deposu hortumu hatta taşıma arabasını bile veriyor yanında...
    Faturası ve garantisi bile varmış...
    Sıkı bir pazarlık yaparsan dediğin rakamlara bitirirsin bence bu motoru ;)

Sıfır motorda alsan yi,ne aynı evraklarla limana gidiceksin.BU motoru da alsan yine aynı işlemleri yapacaksın.
    BU motorun sana tek külfeti Noterde bir satış yapman gerekecek o kadar...15 dakkalık ve yaklaşık 100 tl lik bir işlem...
    Uzun bir sürede değiştirmene gerek kalmaz.Hatta ilerde botttan sıkılırda aliağaya , şakrana falan bir tekne bağlarsan uzun şaftı direk orda da kullanabilirsin...
    Botu yeni alacaksan uzun şafta uygun yüksek aynalı alırsın.
    Kısa şaft botun varsa da bota 100 tl civarı bir yükseltme aparatı alman gerekiyor hepsi bu...

Hayırlısı şimdiden...

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
  8. YUSUF_1977

YUSUF_1977 yusuf

Ne ucuz al ne pahalı Tohatsu tavsiye ederim. 9,8hp 2zamanlı tohatsu dan çok memnunuz.