arkadaşlar aşağıdaki takımdan yapmayı planlıyorum.Ancak aklıma takılmayan bi konu var hırsız takımda ıkı tane iğne var iki ayrı yem mi takıcaz yoksa bı yemı ıkı tane iğneyemı takıcazhttp://img401.imageshack.us/img401/7857/adszfl9pd9to4lw4.jpg
Yemi fileto gibi kes ve tak, bir iğne bir ucuna diğer diğer ucuna. Yem doğal düz dursun iğneyi illede ucuna takacam diye yemi eğip bükme. Fırdöndü olmaması belki sorun yapabilir. Özellikle yemi çekerken suda döneceğinden dolayı fırdöndü şart gibime geliyor. Bu resimdekini bir dene bu problem olursa fırdöndü takmanı tavsiye ederim.
Pek anlamış değilim cevapları, neyi fileto kesiyoruz, ediyoruz? Zira bu takıma midye takılır, neresinden fileto çıkar ki midyenin? Midyenin sert yerlerinden birisi, dipteki, mantar tarafındaki iğneye takılır. Midyeni kalnı bir kaç kez daha geçirilip, iyice gizlenir. İkinci iğne gene gizlenerek midyeye tek bir kez saplanır. Fakat mümkün olduğunca yumuşak yerlerinden geçirilir ki, izmarit vurunca kolayca dağılsın. Hırsız iğneyide saklamak iyidir. Aslen hırsız izmariti yakalamak, öbürü yemi tutmak içindir. Tavsiyem 11 numara mustad 264'tür. Sarıdır bu iğneler, kısacıktır ve geniş ağızlıdır. İzmariti kolay kolay affetmez, bırakmaz.
Ben izmaritin yem yapıldığı lüfer takımı diye düşünmüştüm resimde gördüğümü, arkadaşlar da öyle düşünerek cevap verdi heralde. Eğer bu takım izmarit içinse hırsıza filan hiç gerek yok, 11 numara tek sinek iğnesi idealdir.
Ben olsam hiç kasmam böyle mantar, şu bu, direk 3 köstek, 0.20 FC misinadan, birer de mustad 264 iğne. Akşamdan gölgede tuzlanıp adam edilmiş midyeler birde. Ya hiç tutmaz, yada kova filan yetmez izmariti koymaya. Ama literatürde böyle bir takım var, bu takımın kullanılışı da izah ettiğimiz gibi oluyor.
bunun kisa kösteklisi marmara kiyisinda iskorpit için kullanilir. yem midye takilir, onun için çift ignelidir. 10-11 numara, 3-4 köstek, hatta firdöndü önüne de bir ufak kursun takilip takim dibe yatirilir
Hiç denk gelmedim ama eminim öyledir. İskorpitin ilacı, lüfere kesilen yem artıklarını denize atmak, atmak, sonrada ilerleyen saatlerde artan kafaları zokaya takıp fıldırıvermek oluyor. Sonraki sorun, bu 2 kg, bu 1.5, bu 1, hah, bu gelen 1.750, limiti aşıyor, ne olacak şimdi sorunsalı oluyor, hele zaten 18 parça kaba lüfer varsa poşette. Sarı kağıt var nasılsa filan diyoruz ama, bazen maalesef ipin ucunu kaçırıyoruz. O yüzden iskorpitle uğraşmamak kesin çözüm oluyor.
Çorbacilar meraklisidir onun Serdar abi. Hava kararinca çikar ortaya bu takimlar. Sarayburnu-yenikapi arasi çakarin önünde çok olur bu takimi atan. Yani zamaninda öyleydi, daha kullanan varmidir bilmiyorum. Dedigin gibi kilo üstü kovalarlar hep.
Aret arkadaşımızın dediği gibi İzmariti fileto kesmeyi kast etmiştim Haliyle bugünlerde lüfer - sarıkanat olayları hat safhada olunca...
İzmarit gerek kıyıdan mantarlı gerek tekneden zokalı takımlarda lüferin bir numaralı yemidir, olsa da kullansak. İstavritle yakalananlardan çok daha irilerini yakalamayı mümkün kılar. Biz artık izmariti bulamadığımız için kullanamıyoruz. İzmariti fileto kesmeden ilk önce yan tarafındaki pulları bıçakla alın. Sonra filetoyu kesip yem tahtasında yanlarını hafifçe alın, biraz ince uzun tabi yine de aşağı doğru genişleyen bir hal alsın. Üstteki iğneyi etten parlak kısma doğru yemin kuyruğa en yakın kısmından 1-2-3 kez döndüre döndüre hep etten parlak kısma doğru ve tabi her seferinde biraz daha aşağıya batırmak suretiyle takın. Hırsızı da uzandığı en alt noktadan bir kez yine etten parlak kısma doğru takın, yaprak yeminiz hazır.
ahh o izmarit , eylül ayında beni lüferle tanıştıran oydu. şahane yem. şakşak yapıp kıyıdan savurduğumda daha olta dibe inmeden saldırıya uğramış , çektiğimde sadece kafası kalmıştı..
izmarit şuan çannakkale merkezdeki limanda bol miktarda mevcut.Lakin hava rüzgarlı olunca kamıa balık vurdugunu pek anlıyamıyorum .hem yemlerı yıdırıyorum.forumda gezerken bole bı takımla karsılastım.Mantıklıda geldi aslında ama artık normal 3 lü dip takımına devam edıcez gıbı duruyoreeling