Arkadaşlar, Göllerde kaçak avlama yapan insanlar devamlı olarak bu işi yapıyorlar, ellerinden gelse günlük üç kuruş kazanç için her yeri talan ederler. Artık teknoloji ilerlerledi, gölleri bulmak isteyenler çok rahatlıkla her yeri bulabiliyorlar. Bu bize şunu gösteriyorki; Burada ne kadar söylersek söyleyelim, toplu mücadele olmazsa her şey neticesiz kalır. Tırıvırı kullanmak yasak, mücadelesi ancakşikayet mekanızması ile yapacaz. Jandarma 156, Zabıta153(Yasak satışlar için), KKGM (Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü) acil 174 (alo gıda) bildirin bu direk bakanlığa bağlı. Tarım il müdürlüklerini harekete geçiriyor. Çevre göllerde yasak ağ kullanımı, tırıvırı mücadelesi, yasak zamanlarda avlanma vs...Bunlarla mücadele ancak STK (Sivil Toplum Kuruluşları ) olan DERNEKLEŞMEK le olur. Bugün STK lar bulunduğumuz her yörede etkili olmaktadırlar. Kamu kurum ve kuruluşlara daha etkili oluyorsunuz. Madem ki gelecekte daha koruma altına alınmış göllerimizi istiyoruz, o halde herkes bulunduğu bölgede bir Amatör-Sportif Balıkçılık Derneği kurarak teşkilatlanmalı. Gelişmiş ülkelerde STK ların ne kadar etkili olduğunu herkes bilmektedir. 16 kişi ile bir derneğin tüm yönetim kurulu oluşmaktadır. 7 kişi kurucu üye olarak kurar , 6 ay içinde de seçim yaparak dernek olluşumu sağlanmış olur. O halde , gerçekten bu sevdaya inananlar gelecek nesle bir güzellik bırakmak istiyorsa elimizi taşın altına koyalım.( Bu yazı bir cevap olarak düşünüldü ama, böyle gelişdi) Gaziantep' te neler yaptık; Bildiğiniz üzere, Okullarda eğitim ve tanıtım seminerleri düzenliyoruz, Halıkımızı Bilinçlendirmek amaçlı Yasak denemler için Afişler hazırlayıp Kamu kurum ve kuruluşların girişlerine, Hastahanelere , okullara astık. Göllerin kıyısında bulunan köylere Jandarma ile görüşerek asılmalarını sağladık. Jandarma Alay Komutanı ile görüşerek olayı ve tırıvırıyı, yasak dönemleri anlattık. Bu konuda daha yapmak istediklerimiz ve yapacaklarımız çooookk. İnşaallah çalışmalarımızdan sizleri de haberdar edeceğiz. Bunları sadece ve sadece gelecekteki nesillerimiz daha güzel avlaklar bulsunlar ve her şeyi bilinçli yapsınlar diye yapıyoruz. Gene diyorum , herkes kendi bölgesinde biraz fedakarlık göstersin, bir dernek kursun. Ben inanıyorum ki her şehrimizde bir balıkçılıkla alakalaı derneğimiz olacakdır.
Aynı Hisleri Taşıyoruz Aynı hisleri taşıyoruz, sonra susuz hayat olur mu? Vucudumuzun ve dünyamızın 3/4 ü su değil mi? Bunlar elbette kitaplar dolusu yazılacak şeyler. Sazan av mevsimi yaklaşıyor hazırlıklar nasıl? Şimdiden rasgele diyorum.