arkadaşlar bu hırsızlı takımda neden o mantarın önünde 2 tane iğne var biri küçük diğeri büyük ? mantığı nedir ? tek iğne olduğu zaman takım işe yaramıyor mu ? üstelik bu iğnelerin siyah çapraz olanları var beyaz düz olanları var arasındaki fark nedir ?
benim bildiğim kadarıyla balık bi iğneye takılmasa bile diğer iğneye takılsın diye 2 iğne var iğnenin özelliği ise balığa göre değişir ama bence her zaman çapraz iğne kullan
büyük olan iğne yemin sağlam durmasını sağlar, küçük olan ise yemin içine daha kolay gömüldüğünden görünmez ve balığı yakalar.
Sevgili Kardeşim Sadece 2 değil 3 iğne bile kullanıyoruz.Mantara yaklaştıkça iğnenin numarası1-2 numara kadar küçültülüyor.Öncelikle takımların böyle hazırlanmalarının nedeni bizzat lüfer denen canavarın avına saldırı şeklidir.Çünkü lüfer balığın kuyruk üzeri yani orta kısmına kesmek için saldırır ve bunu tek hamlede de başarır.Bir de bu takımlara takılan yemler sanki balık tek parçaymış gibi dik durmasını sağlar ki bu da lüferi kandırır.Bir de yem boyunca iğneler arası boşluk bırakmadan bağlanır.Yoksa lüferin dişleri arada boşluk olarak duran misinayı (ne kadar kalın olursa olsun) çok kolay keser.Yani sonuç olarak yemli avlanmada bence çok başarılı bir takımdır.Hatta farklı takımları hazırlarken bile ilham verir.Siyah veya beyaz iğne kullanılması çok önemli değil ama beyaz çelik daha sağlamdır.sonuçta çok keskin dişli bir balık.Yani iğnenin görünüp görünmemesi çok sorun değildir.Zaten öncelikle dikkatini parlayan nesneler çok çeker bu balığın.Bir de sardalya gibi kokusu yoğun olan bir yem çok başarılı avlar yaptırır.Ama olmazsa da çok sorun değil sürü halinde kıyıladım mı ne varsa parçalarlar.Sadece balığın az olduğu zaman sardalye avantaj sağlar.Yanlış hatırlamıyorsam Osmanlı Sultanlarının bile hobi olarak avlanmalarına neden olan bir balıkdır lüfer.Yani uzatılacak olsa kitap yazılır onun için.
Lüfer için daha önce Galatada karşılaştığım bir amcanın sözüdür ve ilk duyduğumda bana çok ilginç gelmişti. O söz; Balığın 10 fakülte bitirmişi Lüferdir. O sebeple onu yakalayacaksan sende onun gibi düşünmeli ve onunla birlikte bir kaç fakülte eğitimini tamamlamalısın...