Hırsızlı çinekop ve lüfer takımı hakkında yardım.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında prometheus tarafından paylaşıldı.

1. prometheus

prometheus CENK

arkadaşlar bu hırsızlı takımda neden o mantarın önünde 2 tane iğne var biri küçük diğeri büyük ? mantığı nedir ? tek iğne olduğu zaman takım işe yaramıyor mu ? üstelik bu iğnelerin siyah çapraz olanları var beyaz düz olanları var arasındaki fark nedir ?

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    benim bildiğim kadarıyla balık bi iğneye takılmasa bile diğer iğneye takılsın diye 2 iğne var iğnenin özelliği ise balığa göre değişir ama bence her zaman çapraz iğne kullan

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    büyük olan iğne yemin sağlam durmasını sağlar, küçük olan ise yemin içine daha kolay gömüldüğünden görünmez ve balığı yakalar.

4. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Sevgili Kardeşim

Sadece 2 değil 3 iğne bile kullanıyoruz.Mantara yaklaştıkça iğnenin numarası1-2 numara kadar küçültülüyor.Öncelikle takımların böyle hazırlanmalarının nedeni bizzat lüfer denen canavarın avına saldırı şeklidir.Çünkü lüfer balığın kuyruk üzeri yani orta kısmına kesmek için saldırır ve bunu tek hamlede de başarır.Bir de bu takımlara takılan yemler sanki balık tek parçaymış gibi dik durmasını sağlar ki bu da lüferi kandırır.Bir de yem boyunca iğneler arası boşluk bırakmadan bağlanır.Yoksa lüferin dişleri arada boşluk olarak duran misinayı (ne kadar kalın olursa olsun) çok kolay keser.Yani sonuç olarak yemli avlanmada bence çok başarılı bir takımdır.Hatta farklı takımları hazırlarken bile ilham verir.:DSiyah veya beyaz iğne kullanılması çok önemli değil ama beyaz çelik daha sağlamdır.sonuçta çok keskin dişli bir balık.Yani iğnenin görünüp görünmemesi çok sorun değildir.Zaten öncelikle dikkatini parlayan nesneler çok çeker bu balığın.Bir de sardalya gibi kokusu yoğun olan bir yem çok başarılı avlar yaptırır.Ama olmazsa da çok sorun değil sürü halinde kıyıladım mı ne varsa parçalarlar.Sadece balığın az olduğu zaman sardalye avantaj sağlar.Yanlış hatırlamıyorsam Osmanlı Sultanlarının bile hobi olarak avlanmalarına neden olan bir balıkdır lüfer.Yani uzatılacak olsa kitap yazılır onun için.:eek:

Son düzenleme: 2 Ağustos 2008
  5. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit
    Lüfer için daha önce Galatada karşılaştığım bir amcanın sözüdür ve ilk duyduğumda bana çok ilginç gelmişti. O söz; Balığın 10 fakülte bitirmişi Lüferdir. O sebeple onu yakalayacaksan sende onun gibi düşünmeli ve onunla birlikte bir kaç fakülte eğitimini tamamlamalısın... :)

Son düzenleme: 3 Ağustos 2008
  6. prometheus

prometheus CENK

arkadaslar cok sagolun eger bu balık 2 fakulte bıtırmısse 5 tane ıgne kullanırım ben nunun ıcın :D

7. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Olur tabi abi neden olmasın... :) :) O kişinin adı N@mık ise 1 tanede yetrli olur...