hızlandırılmış kepçe kursu.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bilent yıldırım tarafından paylaşıldı.

  1. bilent yıldırım

    bilent yıldırım bilent yildırim

    Mesajlar:
    263
    Şehir:
    istanbul-edirne
    ben burda özellikle bazı ince faktörleri belirtmek için bu konuyu açıyorum,kepçeye balığı alırken birçok usta balıkçının bazı hatalar yaptıklarını farkettim,öncelikle balığı eğer yalnızsak kepçeye kendimiz almaya çalışmalıyız,bazı videolarda ustalık diye gösterilen şey ,7-8 kiloluk balığı ayaklarımızın arasındaki kepçeye sokmaya çalışmak eğer yalnız değilsek doğru bir hareket değildir,birdiğeri,kepçe balık yorulmamaışsa balığa gösterildiğinde balık tepki veriyorsa geri çekilmelidir ve en önemlisi,SUDAN KARAYA doğru kepçeyi hareket ettirerek balık kepçeye sokulmalıdır balığın önü kesilmelidir unutmayın balık her zaman derine doğru hareket eder,gölde önü ip olan üçgen kepçeler kullanılmamalıdır,balık ipe oturduğunda kepçeyi kapatır,bu durumda açı olarak en iyi yuvarlak kepçelerdir,tabi eğer önünüz derinse suya giremeyeceğiniz için, üçgen kepçeler en ideali dir.kepçenizin altına mutlaka bir kurşun bağlayın takımdaki kurşunun vs takılmasını önler eğer takılırsa zor anlar yaşayabilirsiniz eğer önünüz sığsa balığı mutlaka kıyıdan uzak diz seviyesindeki derinlikte tutun ve suya girip kepçeye alın,misinayı kılavuzlayarak balığın nerde olduğuna bakın(özellikle gece) ama misinayı tutmayın balık koparabilir,kepçeniz üç parça olsa bile iki parça veya tek kullanmanızı tavsiye ederim hareket kabiliyetiniz artar,derin ağlı kepçeleri tercih edin kepçenin yanaklarıda doğal olarak geniş olacaktır yarım giren balıkların kepçenin içine düşmesine neden olacaktır,üçgen kepçelerse genelde nehirde ve kıyısı derin gölllerde tercih edilen kepçelerdir,sebebi nehir kıyıları zorlu olması ve üçgen kepçelerin kapanma özelliğinden dolayı istedğiniz yere inebilmeniz. hareketinizi kolaylaştırır vede genelde nehirde oltanın başında yalnız beklenildiği için balığı yalnız kepçeye sokmanız gerekir yani kendinize çekmeniz bu durumlardada kepçenin önü düz olmalıdır üçgen veya önü düz kepçeler gerekir,tabi yalnız göl balıkçılığı yapıyorsanız bu durumdada en iyi kepçe üçgen kepçedir.asla balığı arkadan sokmaya çalışmayın
     
  2. denizci_kaptan

    denizci_kaptan Sami

    Mesajlar:
    1.398
    Şehir:
    İstanbul
    Kepçe kullanmak zorunlu haller hariç özellikle yalnızken tecrübeli balıkçıların pek tercih etmedikleri bir yöntemdir. Çünkü birçok kere balığı kepçeye sokmak için uğraşılırken kaçırldığı olur. Sakince balığı iyice çatlatarak yanımıza getirdiğimiz balığı almak için çoğu kez kepçe gerekmez zaten. Ancak yanınızda biri varsa elbetteki sakince ürkütmeden balığı kepçeye sokmak daha kolay bir iş.

    Kanaatimce kepçe zorunlu olarak ancak yüksek teknelerde, yüksek olan kayalık liman kordon vs yerlerde misinanın sudan çıkan balığı tartamayacağı mesafelerde kullanılmalı. Ben bir kaç sene önce Üsküdar'da yüksek bir kıyıda 1.5-2 kg civarı olduğun tahmin ettiğim bir levreği kapçe olmadığı için kıyıya almak üzereyken iğnenin açılması nedeniyle suya düşürerek kaçırdım. İğne mırmır avında kullandığım ince bir iğneydi. balığı sakince kıyıya kadar getirdim. Balık bana ben balığa bakıyordum. Balık 2.m kadar aşağıdan pes etmiş artık çekte bitsin der gibi bakıyordu. Kepçe olmadığı için ince iğne açıldı ve 30 cm kala ploş diye bir sesle suya düştü. Balık 10 saniye kadar ne olduğunu anlayamadı dondu kaldı. Nerdeyse üstüne atlayacaktım. Sonra sakince uzaklaştı. Ogün keşke kepçem olsaydı.
     
  3. cemates

    cemates Cem ATEŞ

    Mesajlar:
    302
    Şehir:
    Gebze
    Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Yaban Tv'de Rahmetli Ufuk Güldemir'in kıyıdan sudak avında yanındaki yardımcısına nasıl kepçe kullanacağını anlatan video yu denk getirirseniz çok şey öğrenilebilir..

    Hatırladığım kadarıyla;
    Ufuk bey kıyıdan güzel bir sudak yakalamıştı ve kıyıya kadar gelmişti balık. Yardımcısı kepçeyi balığa gösterek kepçe içine almaya çalıştığını gören ufuk bey elemanın elinden hemen kepçeyi kaparak nasıl usulca balığı ürkütmeden kepçeye alınacağını anlatmıştı..
     
  4. hakcet

    hakcet Hakan ÇETİN

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    KAYSERİ
    Favori Kamış:
    ALBASTAR 3233 LEADER
    Favori Makine:
    ALBASTAR PASSHA 50
    En İyi Avı:
    sazan
    slm

    Bilgiler için teşekkürler.Rahmetti Ufuk beyin o balık avını izlemiştim, güzeldi.
     
  5. bilent yıldırım

    bilent yıldırım bilent yildırim

    Mesajlar:
    263
    Şehir:
    istanbul-edirne
    değerli eklemeleriniz için teşekkür ederim.
     
  6. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim.