HIZLI VE ÖFKELİ / burunova bassing team

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında devrim balbay tarafından paylaşıldı.

1. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    Cuma gecesi işten çıkar çıkmaz hemen av planı yapmaya başlamıştım.Bir hızla poseidon hava tahmin sitesini kurcaladığımda biraz hayal kırıklığı yaşadım dogrusu.Rüzgar pek yok ve kısmen lodostu.Harita üzerinde en çok rüzgar olan bölgeleri kontrol ettikten sonra takım arkadaşım yıldıray abiyi ve yeni spinici cem arkadaşımızı aradım.Fakat cumartesi günü uygun oldukları cevabını aldıktan evin yolunu tutum.

Güzel bir dinlenme sonrası daha az rüzgarlı bir cumartesi günü bizi bekliyordu.Ben sabahtan başladıgım av hazırlıklarımı öglen bitirdim ve yıldıray abiyi beklemeye başladım.akşam üstü Cem fire vererek gelemiyiceğini söylediğinde iki kişi kalmıştık.Kısa süreli bir telefon görüşmesinden sonra Akşam 5.30 yola çıktık.Avlak konusunda kısa süreli bir konuşmadan sonra yıldıray abinin düşündüğü bölgeyi denemeye karar verdik.Hiç levrek için av yapmadığım bir bölge olduğu için bayağı merak etmiştim açıkcası.

Avlağa geldiğimizde hava kararmış ve ortalık sakindi.Yıldıray abi yemli bir kaç olta yaptıktan sonra
    beklemeye başlamış bende atçek için 2 takım hazırlamış etrafı keşife başlamıştım.Hava bulutlu ve kapalıydı.Bir süre sonra ilk fireyi verip bir daiwa sahteyi kayalıklara kaptırdım. Biraz moralim bozulsada bilinmeyen avlaklarda böyle süprizler normal olurdu genelde.
    Bende atcek yaparak burnun çevresini tarıyordum..Kayaların üstünde ayakta durmakta zorlanıyordum ve dik ve gözenekli yapıları vardı. ilk vuruşu aldım ama beklediğim mücadele değildi.Biraz yaklaşınca suyu püskürtüp kaçan kalamarımın bayağı büyük olduğunu anlamıştım.Suratıma bir gülümseme devam ettiğim avı mola vermek için sonlandırdım.İçilen kahvelerden sonra yeniden başladık.
    Saat gece yarısını geçmişti yıldıray abide tek vuruş yoktu bende etrafta dolaşan ve sırtı çeken tekneleri gördüğümde burada bir gariplik olduğunu anlamıştım.Tekrar atışlara başladım ve yine aynı senaryo kalamarı bu sefer yakaladım.Bir süre daha tekrar tekrar aynı senaryoyu yasadım ve sonuç olmaması nedeniyle gece ikide dinlenmeye karar verdim.Yıldıray abide kendini pek iyi hissetmediğini söyleyip bana katıldı..
    Uyandığımda Sabah gün doğmak üzereydi ve alaca karanlığı kapalı hava av süresini uzatıyordu bu iyi bir durumdu ve artık dip yapısını kısmen gördüğüm için çeşitli dalış derinliklerine sahip sahtelerimi deniyordum.Bir tekne hala sırtı çekiyordu ve bu durum süphelerimi dahada arttırıyordu..Buralarda bir yırtıcı var emindim ama nerde..?
    Bir süre burun diğer ucunda daha deneme yapıp geri dönüp yıldıray abiyi kaldirmaya çalıştım ama
    başaramadım.Hala yemliye hiç birşey vurmuyor ve tekneler sırtı çekiyordu içimden.Buralarda bir yırtıcı vardı emindim ama nerdeydi diye düşünürken koyun içine doğru bütün kaya çıkıntılarından atış yapıyordum..
    Saat 8 olmuş ve bitik vaziyetteki ben avı sonlandırmamak istiyordum.Burna yakın bir kayalığın üstünden koy içine atışlar yapıyordum ki...!

2 Adet büyük zargananın su üstünde adeta yunus taklidi yaparcasına bana doğru soldan geldiğini gördüm bu sahne lüfer avlarından bir çağrışım yaptı ve sahtemi o noktaya fırlattım.Benim sahte düşene kadar onlar yanımdaki küçük kayalık bir koya daldılar..Peşinde su üstünde yapan bir sırt gördüğümde bunu yunus olmaması için dua etmeye başladım..Sadece 3 kol sardığım stella 4000fe sorumun cevabını birazdan yanıtlarım dercesine kalama sesini basmıştı.
    CIRRRRRR
    Sanki balık değil yarış arabası tutmuştum hemen biraz kıstığım kalama ile balıkla mücadelem başlamıştı o esnada aklıma yıldıray abi geldi ve onu aramak için telefonu ceplerimde bulmaya ugraşıyordumki kalama durdu ve ip gerginliği kalmadı..Aklıma gelen ilk şey sahteden kurtulmuş olabileceği oldu ve ikinci atış şansı için hızla sarmaya başladım kiii..
    Bammmm havaya çıkan yeşil bir gövde anladımki bizim spor araba bana doğru yönelmiş geliyormuş..Kalama çığlıkları ve telefonun çalma sesi adeta bitmiyen saniyeler, sonuda yıldıray abi telefonu açtı..
    _ Abi koş ...alo alo..
    _ çok büyük balık... derken bende bir sesizlik oldu..

Gözlerim fal taşı gibi açıldı 5 tane 1 mt yakın balık önümden geçti..telefonu kapatıp
    hemen balığa daha fazla baskı yaparak yormaya başladım etrafta deli gibi dolaşan bir sürü vardı önümde.Yıldıray abiyi toparlanmış gelirken gördüm kafamı tekrar çevirdiğimde balık kayalık çıkıntıya dogru gidip kendini sürtmeye başladı adeta leaderi kesmeye çalışıyordu.İçimden korkulan olmasın deyip son bir hamleyle bende asıldım ve balığı yükseltim.Bir sağa bir sola yüzen canavar artık yorulmaya başlamış ve son hamlelerini yapıyordu.Bir ara o kadar yaklaştıki kızgın ve öfkeli gözlerini gördüm bana bakan.Yıldıray abi nihayet gelebilmiş ve uykunun pişmanlığı şaşkınlık ve heyacan arası karışık duyguları yüzünden okunur haldeydi.Kepçeyle gelmiş ve balığın kepçeye sığmayacağını anladığında balığı uygun bir kayadan deniz seviyesinden klips pensesiyle almayı önerdim ,ikinci denememden sonra uygun yere balığı yanaştırabilmiştim..Yıldıray abi son noktayı koydu ve
    İşte budur....

Artık canavar kıyıdaydı tüm güzelliğile.Bir süre daha uğraşsakta diğerleri hemen kaçmıştı sanki yorgun ama mutluydum.

..Bir çay koyalımda iç artık diyen yıldıray abinin bu sözü üstüne şöyle bağırdım..
    -Tüm çaylar benden... :D

kullanılan malzemeler;
    power pro 20 lb dynema , yozuri 0.35 leader ,decoy klips no :3 ve resimdeki 2 li

burunova bassing team olarak daha iyisi sizlere nasip olsun der ve hepinize iyi avlar dileriz..

2. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

Hay mahşallah süper daha irileri ras gelir inşallah

3. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Heyecanla okudum, harika bir rapor olmuş. Ellerinize sağlık. Trofenin maşallahı var :thumb:

4. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Yazılanları okurken o anları yaşamış gibi oldum,tebrikler güzel av olmuş...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, çok heyecanlı yazmışsın. Balığı yazasın diye dua ettim ama yazmamışsın :( Çok merak ettim? Fotograflar da açmıyor iş yerinden.

Güzel ve heyecanlı rapor için teşekkürler.
    Daha heyecanlı avlar dilerim. :)

Bi fotografı yükleyebilirmisin tinypic sitesinden. :)
    Oradan yüklenenleri görüyorum. hihi

6. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 4.20 & Okuma V-System 2.40m 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
    Tebrikler harika bir balık

LAMBUKA Volkan abi :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler, sağolasın. Bayağı merak etmiştim. :)
    Kıyıdan lambuka zevki yaşamak muhteşem. Sert balık, bildiğim kadarıyla. :)
    Yeşil renk falan yazınca tahminetmiştim ama kıyıdan yok canım falan demiştim, içimden. :p

Birkez daha tebrik ederim. :)

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikle belkide kıyadan spin ile yakalanmış en büyük lambuka özelliğinide taşıyordur. 1 metre civarında ve 15kg geleceğini tahmin ediyorum.

9. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    levrek 50 cm,minekop 45cm , zargana 65cm
    tebrikler muhteşem bir av olmuş kaç kilo geldi bu yavru acaba?

10. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    Okuma V-system 240cm 10-40
    Rapor harika ,sanki kendim yaşamış gibi oldum tebrikler.

11. ali254

ali254 ALİ AYDIN

Abooouuu :) HArika... Tebrikler...

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrikler, hala adrenalin içerisindeyim sanki kalama benim elimden gidiyor gibi hissettim :)

13. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    10 Numara gerçekten çok güzel bir sabaha uyanmişsiniz tebrik ederim balik süper ötesi ve çok güzel bir anlatimla bize yaşattiniz resmen heyecaninizi.
    Ki bu sipanin ne kadar zorlu bir rakip olduğunu az çok balikla uğraşan arkadaşlarim biliyorlardir.
    Tek kelimeyle mükemmel bir mahi mahi :) Tebrikler.

14. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Şirkette o heyecanı yaşadım :D millet garip garip yüzüme bakıyor :D. Tebrikler allah daha iyilerini nasip etsin

15. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler rapor çok güzel inşallah böyle heyecanlı avlarınız daha çok nasip olur..

16. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

okurken heyecandan irkildim vallahi.
    şiir gibi okurken sanki oradaymışız hissi veren bir rapor, tebrik ederim.
    daha irileri rast gelsin...

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Güzel anlatım,güzel fotolar,teşekkürler rastgelsin.

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Okuldan fotoları göremediğimden yeşil balığın lambuka olabileceğini tahmin etmiştim. Lambuka çıkmasa şaşardım:D Açıkçası bu kadar büyük olabileceklerini de tahmin etmemiştim. Tebrikler. Adamlar boşuna sırtı çekmiyorlarmış demek.

19. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Okuması heyecan veren güzel bir rapor olmuş. Balığa diyecek kelime bulamadım, tebrikler :)

20. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Tebrik ederim hocam,çok büyük keyifle okudum.Balığa kilosu sorulmazmış :laughing: amaçok merak ettim.15 kilo yazan bir arkadaşımız olmuş,içimden dedim o kadarda varmıdır acaba :eek: düşünmesi bile yetti :laughing: benimde aklımdan geçen 8kilo civarı.hadi bakaLım sabırsızlıkla,bekliyorum hihi