Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba Rüzgar, soğuk, günün yorgunluğu demeden gece 12.00 da Gökhan Hocam la düştük yine levrek peşine. Avlağa vardığımızda rüzgar durumunun mükemmel olduğunu gördük. İkimizin de kafasında tek bir soru işareti kalmıştı. Acaba yosun yapacak mı? Oltalarımızı yemleyip suyla buluşturduğumuzda bu sorunun cevabını da aldık. Yosun yok, her şey mükemmeldi. Rüzgar mükemmel, yosun yok 100gr kurşun sabit bir şekilde suda duruyor kayma yok. İkimizin de yüzündeki tebessüm gece karanlığında bile görülebiliyordu . Saat 12.45 olduğunda Gökhan Hocam zayıf bir vuruş aldı fakat balık üstelemeyince sadece küçük bir heyecan yaşadık. 30-45 dakika arası yemlerimizi tazeleyerek levreği aramaya devam ettik. Soğuk iliklerimize kadar işlemişti ki Berk Hoca telefon etti Silivri den döndüğünü yanımıza uğramak istediğini bir şeye ihtiyacımız olup olmadığını sordu. İçimden geçen tek şey bizi ısıtacak bir şeylerdi ve refleks olarak olsa gerek bi şişe şarap kap gel dedim . Yarım saat sonra telefonun tekrar çaldı ve ben tam Berk ile konuşurken Gökhan Hocam ın HOP HOP HOP HOP sesleriyle irkildim ve oltama baktım deli gibi sallanıyordu telefonu Gökhan Hocam a fırlattığım gibi yapıştırdım tasmayı. ( Saat 2.30 ) Şaraba gerek kalmamıştı, bir anda ısındığımı hissettim . Kalamanın bir hayli kısık olmasına rağmen kalamadan yemeye başladı. İnanılmaz şekilde güçlü asılıyordu balık. Kaçıracağım diye endişelenmeye başladım. Günün yorugunluğundan olsa gerek 10. turdan sonra kolum ağrımaya başladı. İyice umutsuzluğa kapıldım. Artık tam vazgeçecektim ki balığın iyice kıyıladığını fark ettim. Gökhan Hocam hemen suya girdi ve balığı kıyıya almama yardımcı oldu. Tam balığı kıyıya aldık ve birden makine boşa sarmaya başladı. Oltamı yerine taktım ve bu garip durumun neden kaynaklandığını görmeye gittim. Balık Gökhan ın kucağında, misina fırdöndüden ve 2. köstekten kopmuş kurşun kumda yatıyor. Nasıl olduğuna anlam veremedik . Tam balığı kovaya koyduk Berk geldi yanında bir şişe şarapla. Hemen bir bardak doldurdum bir de sigara yaktım. Anlatılmaz bir keyifle içtim sigaramı ve şarabımı . Daha sonraki 1 saat içinde Gökhan Hocam 2 adet ispendek aldı kıyıya, büyümeleri ve tekrar oltamıza gelmeleri için suya iade edildiler. Sabah 7.30 a kadar yaptığımız avda başka vuruş alamadık ve avımızı sonlandırdık. Levrek 63 cm ve 2.95kg geldi. İşte bunlarda fotoları
Tebrikler İbrahim. Maşallah balıkta balık yani. Daha da büyükleri denk gelir inşallah. Zaten sen bu tempoda devam edersen t.dağ'da ne levrek bırakacaksın ne de kobra kurdu
Teşekkür ederim bu sezonun ilk levreği daha Umarım son olmaz İnşallah birlikte hocam Teşekkür ederim size daha irileri rast gelsin. En kısa zamanda tekrarlayalım hocam 3 lü takım hiç kullanmadım bu güne kadar açıkçası gereksiz buluyorum ve boşa yem ziyan edildiğini düşünüyorum 3lü takımla. 2 li klasik dip takımı kafi kanımca Yemli aldığım tüm balıkları 2li takımla aldım.