Hormonlulara devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Dostlarım
    Yöntem aynı,yem aynı,kerteriz biraz değişik.
    Gece avına devamda kararlıydım.Partner arayışlarım boşa cıkınca,Sevgili Zekinin hediyesi viskiden bir bardak yuvarladım.O koca deniz,karanlık,acıkların muhtemel dalgaları,hemen hepsi gözüme hoş görünmeye başladı.Ben değilmiydim hep ihtiyarlamaya baş kaldıran.Ne o,ihtiyarladındamı korkuyorsun.Eh azıcık takviyeye ihtiyacın olabilir.O da tamam işte haydi yürü be,dedim kendi,kendime.
    Işıldağımı kafama gecirdim,balık bulucumu actım,GPS'm i ayarladım.
    Varacağım mesafe 2950 metre yazdı,yutarım onu 15 dakika icinde dedim ve gazladım.
    Barınağımızın önü,arkası gece bırakılan dönek ağlarıyla doluydu.Hicbirine toslamadn aralarında sıyrıldım.Yarım ay yoluma zaten aydınlatmaktaydı,kafa fenerimi söndürdüm.Balık bulucumun beni rahatlatan ışığı yetmekteydi.
    Yolda 3 gündür eve gelmeyen asil kedim Dudu geldi aklıma,hüzünlendim.
    Sonrasında tekrar kendi,kendimle konuşmaya başladım.İllaki keyfini kacıracak birşeyler bulursun,bak keyfine be oğlum dedim ve rahatladım.
    Bu durum fazla sürmedi,tekrar yüreğim yanmaya başladı.
    İlhan,Türk zıpkıncılarına büyük hizmet veren,arkadaşım,Orca balıkcılığın sahibi,o hayat dolu genc insan tekrar denizlerde kaybolmuştu.İş bu kere daha ciddiydi.İyice kötümserliğim tuttu,gitti İlhan dedim,kendini balıklara verdi.
    Çok sulu gözümdür,hazır kimse ortada yokken,doyasıya ağladım,hem İlhana,hemde Duduya.
    Tesellim sizlersiniz sevgili kardeşlerim,sizler ve başka forumlardada olan diğer kardeşlerim.Aklıma geldiniz,yaklaştığım kerterizimin tam üstüne gelebildim.
    Cift rüzgar çapalarımın ikisinide denize koyverdim,kerteriz üstü,altı gayet yavaş akarak,diplerin hakkını vererek avlanacaktım.
    İki adet bot kamışımıda takımladım,yemledim ve koyverdim.
    İncecik ip misinalarımında avantajıyla dibe indiğimde apikoda kalabildim.
    Vuruşlar arka,arkaya geldi.İki kamışımda belleri iyice büküldü,kalamalarım coştu.
    Sırasıyla keyfle,heyecanla,mücadeleyle dolu,dolu uğraştım ilkini aldım.Cift istakarozdu.İkincisi bir garip zorluyordu.Kamışımın ucu teknenin altına doğru zorlanıyor,boşluyor,akabinde dahada deli,acımasız yükleniliyor,adeta kamışımın ve misinalarımın direnci test edilircesine bindiriyorlardı.
    Ama Shimanom cevabında gecikmedi.Ayarlı kalamasını,kademeli koyverdi,onları yordu,yavaşlamalarını sağladı.Son yüklenmeleride para etmedi,yenildiler,yendim onları.
    Ne Dudu,ne İlhan artık aklımda değillerdi.
    Sonrasında lişmitleri gectiğimde aklım,başıma geldi,yeterdi,hatta fazlaydı.
    Geri salmaya kıyamadım,yuh olsun bana.
    Geri döndüm,üzüntülerime tekrar kavuştum,balıklarımın livarımdaki tıngırtıları eşliğinde,yatağımı bile doğru dürüst sermeden üstüm acık dalmışım,belkide sızmışım.
    Sevgiyle kalınız

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Elinize, klavyenize sağlık çok güzel rapor. İlhan kardeşimiz için inşallah hayırlı bir haber alırız. Dudu ise küçük bir zamparalık turuna çıkmıştır ve en kısa zamanda evine döner bence.

Son düzenleme: 29 Ekim 2009
  3. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    Tebrikler Vedat abi,

Dedigin gibi İlhan kardeşimizin kayıp olması ve hala bulunamaması biz zıpkıncıları cok üzdü, sahil güvenlik dün aramalara son verdi, umarım bir yerlerde kurtarılmayı bekliyordur ve kurtarılır.

Buradan bu hobiye yeni baslayan tüm arkadaslardan bir kez daha cok dikkatli ve tedbirli olmasını istiyorum, (İlhan usta bir serbest dalıscıdır). Hicbir balık ve derinlik arkada bizi merakla bekleyen sevdiklerimizden degerli değildir.

Tekrar tebrikler Vedat abi,

4. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Abi size ve İlhan beyin yakınlarına sabır dilerim inşallah bir yerden çıkar gelir onu sevenlerinin yanına.Bu raporumuzda da yine uykumuzdan galiba fedakarlık yaptık ve o iki canavarı yakaladınız çok düşüncelisiniz eşinizi de düşünüp iki adet balıkla dönme şansına nail olmuşsunuz tebrik eder hormonluların devamını dilerim.

5. Mezre

Mezre mustafa

Favori Kamış:
    shimano vengeance AX 420
    Favori Makine:
    DAM
    En İyi Avı:
    Akya Eskifoça
    Vedat abi; seni ve avlarını en içten duygularımla selamlıyorum.Umarım sevdiklerine kavuşursun.

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Elinize ve emeğinize sağlık Vedat Amca.
    İlhan kardeş için hepimiz çok üzüldük, Allahtan ümit kesilmez,Dudu da yakında döner merak etmeyin. Keşke zamanım olsa da size çıraklık edebilsem. Kendinizi üzmeyin ve moralinizi sağlam tutun. Sonuçta herşey olacağına varıyor.

7. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ustadim onlar sizin hediyeniz olmus amator balikcilik boyle bir sey yakalamak ayri keyif, yakaladigini pisirmek ap ayri ama ,,,,,yeter bu kadar!,,,, diyebilmeliyiz, siz en azindan bunlari salmayi bile dusunmussunuz, maalesef cakmak kadar baliklari birakin salmayi abartip torbayi doldururcasina avlayan kisiler var, ornek olsun ne diyeyim ama pek olmuyor,,,,,, amac hobimi yoksa ne kadar avladik kar mi bunu bi dusunelim.

Ilhan kardisimizinde en kisa zamanda yuvasina donebilmesini diliyorum.

8. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Vedat amca yıllar deneyiminize deneyim katmış fotonuz bunun yansıyan gerçeği..çok keyif verici bir av olmuş emeğinize deymiş..

bende serbest dalış yapıyordum ama geçen sene bırakmak zorunda kaldım takımlarım boş odaları süsler oldu..evet hiç bir şey bizi bekleyen sevdiklerimizden değerli değil,inşallah ilhan kardeşimizi tekrar sevdikleriyle buluştrumayı nasip eder yaradan..sabrınız,umudunuz hiç tükenmesin!

9. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Vedat Abi, umarim Ilhan güzel bir süprizl, bir an önce herkesi sevindirir.. Dudu da eminim baska bir kedinin pesindedir :) O da eminim en kisa sürede dönecektir, yoksa tüm kedilerin (bu arada bizim de) hayellerini süsleyen bu kadar güzel baligi baska nerede bulabilir..
    Icten selamlar ve sevgilerimle..

10. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Vedat Amcam ellerine kollarına,ağzına sağlık...Sevgi ve saygılarımla

11. LapinCash

LapinCash

Süper av olmuş tebrikler.

12. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Tebrik yetmiyor artık Vedat abi. Bu kadar güzel ifadelerle anlatabilmek herkese nasip olmuyor. Bu yeteneğinizi, en güzel şekilde yapacağınız değerlendirmenin sonucunu heyecanla bekliyorum;) :)

13. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Vedat abim bu güzel balıkları tutan ellerin dert görmesin dalgıç arkadaşınıza en az sizin kadar bende üzüldüm daha önce kaybolmuştu işallah sağsağlim bulunur rastgele

14. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

vedat amcayı kıskanmamak elde değil. kullandığı takımları fotoğraflayıp sunarsa ki kişisel ricamdır çok daha mükemmel olucaktır, anlatım bir yere kadar çünkü. işin püf noktası takımın duruşu ve sağlamlığında. takımlarda kullandığı düğümleride ayrıca merak etmekteyim. bunları sunmak içinde zaman ve emek harcamak gerekir, nasıl uygun görürse.

tekrar tebrikler.

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Vedat baba tebrikler, gecenin bu saatinde senin raporunu okurken İlhan arkadaşımızın başına gelen bu üzücü durumdan müteesir oldum ve kendi dalışlarım aklıma geldi, son dalışımda kulaklarımda ve başımda öyle bir ağrı olduki sandım bayılacağım tarifi anlatılmayacak kadar değişik bir ağrıydı bende o anda dalışa son verip karaya çıktım, hala kulaklarımın tedavisi devam ediyor. İlhan kardeşimiz inşallah sağsalim bulunur sevdiklerine kavuşur, dualarım onun için.

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sevgili Vedat abi,

Balıklar çok güzel,anlatımın da yine harika ama aklım başta İlhan abi de ve Dudu'da. Sevdiklerimizin, tanıdıklarımızın yanımızda olmamasının içimizde oluşturduğu o boşluğu o denizin sularıyla doldurmaya çalışsak yine kafi gelmez. Ama bir de geri döndüler mi o yumruk kadar yüreğimiz denizler dalgalara boğacak kadar çırpınır mutlu olur. İnşallah sen en kısa zamanda sevgili Dudu'ya , İlhan abinin ailesi ve sevenleri de bir an evvel ona kavuşurlar.

Gece avların için keşke imkanım olsaydı da sana yarenlik edebilseydim diyorum. Yüreğin elbette bizler kadar genç ama bedenini de biliyorsun artık. Sen de kendine çok dikkat et lütfen.

Selamlar..

17. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Vedat amca yine harikalar diyarına yolladın bizi bu güzel av raporunla. Ben şuna inanıyorum insanın ruhu (hayat enerjisi) yaşlanmaz. Yaşlanan vucüdümuz'dur yani görselliğimizdir. Sizin gibi ruhuyla biz gençlere heyecanlar yaşatan insanlar, bizim abimiz, amcamız deil, arkadaşımız olur. TEşekkürler bize enerjinizi aktardığınız için.

18. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Vedat ağabey, raporlarınız bu kadar harika ise sohbetiniz, yarenliğiniz ne kadar hoştur kimbilir. Sizinle hiç değilse bir kez olsun açılmayı isterdim doğrusu.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    sarıgöze hayran kaldım... çok güzel bir balık. hızını aldın artık, kim tutar seni? :) aslan Vedat Abim benim... o derinlikten o iki balığı her babayiğit, her makina da çekemez. kaliteli ekipman kullanmanın faydaları gibi bir ders niteliğinde valla...

bu arada yemin göz mü? :)

ben sözlendim, burcuyla seni özledik, ellerinden öpüyor o da, facebook sayfama seni tanıtan, "Üstadım Vedat Abayoğlu" isimli bir ufak foto albümü yaptım, millet bayıldı, balığı sevmeyenler bile karizmana ve savaşçı görünümünle kocaman balıklarına hayran kaldı...

sevildiğini ve özlendiğini bil...

Son düzenleme: 30 Ekim 2009
  20. orhan88

orhan88 orhan çavdar

agzına saglık Vedat Amca.benim en büyük esin kaynagımsın...inşallah İlhan Abi çıkar gelir.Duduya gelince kediler arada böyle yapar dönecektir.