Horozbina ile yeni bir günce

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında dr.zeki tarafından paylaşıldı.

1. dr.zeki

dr.zeki zeky

Öncelikle iyi ki varsın Bülent Abi (Horozbina) diyerek söze başlamak istiyorum:)

Bülent Abi'nin şehir dışındaki işlerini bitirince kendisinden ancak randevu alabildim.
    Yeni keşfettiği bir meraya gitmek üzere sahur sonrası saat 04:30 da yol üzerinde buluştuk. Yaklaşık 30-40 km yol gittikten sonra sessiz, kimsesiz ama oldukça dalgalı bir koyda sahtelerimizi yüzdürmeye başladık. İlk küçük vuruşu ben aldım. Hava aydınlanana kadar sahteler, kaşıklar, silikonlar değişti durdu. Havanın aydınlanmasıyla sahteyi takip eden levrekler gözle görünür oldu. Üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim başta.
    Arayıp da bulamadığımız levrekler bu bakir coğrafyada, sahtelerimizi birer birer takip ediyor ancak bir türlü kanmıyorlardı. Yaklaşık yarım saatlik uğraştan sonra bir ispendek kandırabilmiştim sonunda. Sahtem suya değer değmez kayanın dibindeki ispendek yapışmıştı sahteme. Sonra 1 saat boyunca takipler aldık ; hatta Bülent Abi'nin ispendek diye önemsemeden çektiği balığın, kamışı kaldırdığında iğneden kurtularak "elveda" diyen bir lüfer olduğunu görünce şaşırdık. Mera umduğumuzdan verimliydi:Br Benim içim cızzz etse de kaçan lüferin ardından , Horozbina önemsemedi bile:Alk
    Yılmadan usanmadan atçeke devam ediyor, bir umutla başka bir levrek kandırabilirmiyiz düşüncesi ile gün ağardıkça-poyrazla birlikte sarım hızımızı artırıyorduk. Çok ilginç birşey oldu: Sahtemin ardından iki levrek adete yarışıyor, inatlaşmış iki keçi gibi sahtemi kapmak için mücadele ediyorlardı. Son birkaç metrede şahit olduğum bu manzara, inatçı keçilerden birinin sahtemin iğnelerinde son bulan sprinti ile sonuçlandı. Bülent Abi sahtenin iğnesinden kurtardı levreği ve kovaya yolladı:D İnanılmaz bir şey daha oldu: hemen ardısıra yaptığım atışta ise dört levrekten sadece biri finişi görebildi.:D:D Anladım ki tek tek takiplerde levrek çekimser kalırken, grup halinde hücumlarda mutlaka birisi hırsının kurbanı oluyor. Sonraki dakikalarda onlarca (tekli) takip alsak da, gün iyice doğmuş saat 10:25 i gösteriyor, saat itibariyle gelen levrekle gözgöze geliyorduk:D:D. Orada bulunmamınzın artık iyice farkına varan paşalar takipleri de bıraktı... Böylece dönüş yoluna doğru koyulduk...
    kamış: catana 270 Mh-yasei red 270 mh//Bülent Abi: beastmaster 270 mh
    makina: exage 2500- exsence 4000s- // Bülent Abi: technium 3000
    misina: asso 0.26-whiplash green 0.06// Spiderwire beyaz ( sütte görünmez:D)
    sahteler: oooohooo, abartısız piyasada ne varsa (Bülent Abi sağolsun):D:D:D

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;

en son açtığınız rapora hiç dönüş yapmamışsınız,

o konuda size bilgi mahiyetinde yöneltilen bir kaç sural var zeki bey,

balık çok olunca insan zaman bulamıyor sizde haklısınız.

Güzel sahteler.

3. dr.zeki

dr.zeki zeky

teşekkürler hatırlatman için. Hemmen döneyim suallere, cevap yazayım ama; cidden yoğun bir iş temposu, ardından ilk fırsatta atçek ve rapor. Sonra yine iş... Zaman bulamadımbanghead kusuruma bakılmasın mrsparkle

4. ozkan79

ozkan79 özkan

bu arada ben senin diğer raporun vazgeçtim yazmışım şimdi fark ettim :eek:

bu ramazan bana yaramadı galiba :(

kiloda verdim banghead

5. dr.zeki

dr.zeki zeky

Senin canın sağolsun kardeşim:) , olur böyle vakalar, bende de olur bazen. sağlıcakla kal. selamlar

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler güzel av, güzel balıklar, avlarınız daim olsun.

7. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler elinize sağlık bayağı aksiyonlu olmuş daha aksiyonlu daha iri avlarınız olsun

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler Zeki bey,,bu zamanda güzel iş çıkarmışsın vallah:) bu yıl burda sular geçen yılki gibi ısınmadı..bende levrek bekliyorum lakin bizimkiler,yıllık izinlerinde halen:D

9. turna

turna

Tebrikler, iyiki iş temponuz yoğun, iş temponuz biraz düşse ortalıkta balık kalmayacak gibi, afiyet olsun.

10. dr.zeki

dr.zeki zeky

teşekkürler, herdaim, hepberaber...

sağolun, aksiyonu bol, en keyifli avlarımdan biri oldu gerçekten.

Kadircim; biliyorum ki levrek olsa sen bir şekilde suüstü, sualtı, silikon illa kandırırsın:) İzin dönüşü levrekler pişman olacak gibi. Bu arada ismi muamma sahten ne durumda. Resim ve isim mevcutsa bir görsekhooked mi? merak ediyoruz:)

Aslında her fırsatta giderim ama her gittiğimde elim dolu dönemem; keyfi-heyecanı da burada. selamlar....

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler çok güzel avlara imza atıyorsunuz:). Meranızın kıymetini iyi bilin:). Mersin'de ne kadar uğraşsak da sürekli ispendek atlıyor.. Siz Balıkesirdemi avlanıyorsunuz?

12. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    tebrik ediyorum güzel bir av günü geçirmişsiniz. böyle bakir meralarda avlanmak ve balıkları görmek çok güzel olsa gerek. malesef bizim burda pek öyle bir şansımız yok.her yer kalabalık ve çok fazla bilinçsiz avcı mevcut.dün gece 11 den sabah 6 ya kadar bir sürü farklı mekan gezmemize rağmen bir vuruş dahi alamadık.tabi 3-5 cm lik slikonlarla maksimum 15-20 cm lik yavruları alanları gördükçe trabzonda levrek avcılığı üzerine iyice umutlarım tükenmiyor değil.

13. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler zeki abi... :) portakallı levrekleri aratmıyor hani bunlarda... :D maşallah.
    sahten güzelmiş abi. balıkların hepsini kandıran alçak bumu :D

14. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Zeki abi tebrikler.. Maşallah nazar değmesin..

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Levrekte böyle bol asiyon kırk yılda bir denk gelir herhalde. Kış soğuk sularında olsa çuvalla toplayacakmışsınız Levrekleri. Tebrik ederim, Darısı başımıza.

16. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Güzel av tebrikler.

17. dr.zeki

dr.zeki zeky

Evet; Onur; Balıkesir-Ege sahilleri... Ara ara bizde de ispendek akını oluyor. Aradan levrekleri seçmek gerekiyor. Sana bir sorum olacak ; daha önce avlandığım mera 1-2 metre derinlikteydi, şimdiki 4-6 mt . silikon ile bu derinlikte de verim alabilir miyim ?( senin meranın derin olduğu düşüncesi ile soruyorum)

teşekkürler; umarım Herkeste en kısa zamanda bilinçli avlanma (amatör balıkçılık da dahil ) oluşur. selamlar

:) :) Portakal , mandalina çıkmadı ama levrekler geldi. yolun düşerse bekleriz. Selamlar.

Teşekkür ederim; daha irileri sana da kısmet olur İnşallah. :)
    Aynen katılıyorum. En kısa, en etkili, en keyifli avım oldu. 3 tane levrek yetti :):)

teşekkürler; Mersine selamlar...

18. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Zeki ekibi kutlarım Bülent abimede selamlar....

19. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Güzel görüntüler elinize kolunuza emeklerinize sağlık zeki bey.
    Sağlıcakla kalın

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Evet abi derin-sığ farketmez silikonla verim alabilirsin. Zaten levrek yukarıyı gözlüyor. Çok yavaş sarımda, neredeyse duracakmış gibi sarınca alttan fişek gibi çakıp yemi alıp tekrar aşağı iniyor. Kol 3 saniyede bir tur falan dönüyor o kadar yavaş:). Su çok dalgalı değilse zokalı atsam bile yüzeyden çekince daha çok verim alıyorum. Çok dalgalı ve bulanık ise orta sudan getiriyorum. Bu şekilde daha çok verim aldım. Hatta yaklaşık 1 bucuk saatte 13 levreği karaya almıştım. O gün top arkası 3lü silikon takımla çalışmıştım. Yüzeyden geliyordu yani yemler. Derinlik 3-4 metre civarıydı. Ama geceleri yarım metrelik suda zokalı silikonlada çok aldığım oldu. Gündüz uğraşınca gündüzde alıyordum aynı mekanda.