husky jerk / el yapımı sahtelerim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Rapala firmasının avcılığı ve aksiyonu ile kendini ispatlamış olan husky jerk modeline farklı bir renk tasarımı ile katkıda bulunmak istedim :) 135 mm ve 12 gr ağırlığı var. Aksiyonu denizde denedim ve tam puan aldı benden.

Kullandığım malzemeler
    1 cm kalınlığında Balsa levha
    1,2 mm çapında krom paslanmaz tel
    alüminyum sarı folyo
    hologram folyo
    5 dk. epoksi karışım
    şeffaf ahşap tutkalı
    çift taraflı yapışkan bant
    gelin tülü
    çelik bilyeler
    plastik boncuklar
    akrilik boyalar
    simli kalemler
    3mm kalınlığında şeffaf mika

1 cm kalınlığındaki Balsadan modeli keserek, çelik bilyelerin, telin ve ses yapması için boncukların konulacağı yuvaları el motoru yardımı ile oyuyorum. Damağın ve gözlerin yuvalarını açıyorum. Bilyeleri ve teli yerleştirdikten sonra ahşap tutkalı ile parçaları birbirine yapıştırıyorum. Üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp zımpara ile pürüzlerini aldıktan sonra sarı alüminyum folyo ile kaplıyorum. Renklendirdiğim gelin tülü ile pul imitasyonlarını yapıyorum. Akrilik boya ile renklendirdiğim epoksi ile boyayıp, hologramlarını yapıştırıyorum. 3 mm mikadan kesip şekil verdiğim damağı ve gözleri yerlerine yapıştırıyorum. 2 kat daha epoksi ile kaplayıp nano koruyucu sürüyorum. Keyifli seyirler diliyorum.

2. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Özcan Bey,
    Tekrar tebrikler. Süreli yapmış olduğunuz sahteleri takip eden biri olarak, haddim değil ama gün geçtikçe modelleme ve imalat kalitesi yükseliyor. Tebrikler.
    Bunda da renkler gerçekten göz alıcı ve çok canlı. Eminim bir çoğunu kandıracaktır.
    Bu arada hareketlerinden(aksiyonlarından) memnun musunuz?
    Sevgi ve selamlarımla...

3. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    abi eline emeğine sağlık gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür

Merhaba Sevgili kardeşim. Öncelikle yakın ilgin ve yorumun için teşekkür ederim. Yaptığım tüm sahteleri 2 hafta önce Didim' de denedim ve hepsi de gerek aksiyon olarak gerekse görünüm olarak benden tam not aldılar. Hatta yakın çevremdeki balıkçı arkadaşların da görerek ve deneyerek yapmış oldukları yorumlar ve beğeniler çalışmalarımda doğru yolda olduğumu bir kez daha kanıtladı. Sahtelerimi yaparken görüntüde olduğu kadar istediğim aksiyonu vermesine de çok fazla dikkat ediyorum. Doğru aksiyonu alabilmeniz için; çok düzgün bir aerodinamik yapı, ağırlık dağılımı, doğru açı ve boyutlarda damak yapısı yapmanız gerekiyor. İşin teknik tarafı, görüntüden daha çok ön plana çıkıyor. Doğru aksiyonu veremezseniz vitrinde güzel bir biblo olarak kalır. Nitekim yaptığım 2 sahte vitrinde yerlerini aldılar şimdiden :) Ben modifikasyon yapıp düzeltecektim ama eşim çok beğendi vitrinine yerleştirdi.
    Sağlıcakla kalın.

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür

Teşekkür ederim Enis kardeş. Sağlıcakla kal.