Öncelikle Herkese Selamlar, 27.07.2013 tarihinde Ben,Hüseyin ve Nurettin Abi'yle saat gece 12'de Adana merkezde buluştuk..Hedef balık Ceyhan ırmağının denize döküldüğü yerden sabah saati sahteyle ve kırmızı kurtla levrek almaktı...Yaklaşık 2 saat kadar köy yollarını dolanaraktan stabilize yolun başladığı son köy yoluna kadar ilerledik ve Bismillah diyerek navigasyonun yol göstermediği yerden ırmak yoluna dogru sürmeye başladık..Yol açık güzel gidiyoruz derken bir anda lak luk seslerle çamura saplandık.. kontrol edelim diye inmeye karar verdik ama ben daha önceki tecrübelerimden oraya inilmeyeceğini biliyordum Sivrisinekler o kadar meşhurdur ki sağ bırakmazlar adamı...Asker parkamı boy cizmemi giymeden inmem diye yeminliydim ama bir çırpıda arabayı cıkaralım diye şort tshirt atladım dışarıya...Neyse pek sinek görünmüyor diye içimden geçirirken ayağım kaydı hooooppp röveşatayı çektim sırt üstü çamurun içindeyim :laughing: bi kalktım cizgi filmlerdeki gibiyim heryerim camur...Allah'tan düşerken telefonu elimle yukarı kaldırdımda çamura saplanmadı...Malum daha taksidi bitmedi Neyse nası olsa çamur olduk derken arabayı cıkarmaya ugraştık...Hüseyin abi kontakta,Nurettin Abi'yle ben alttan camur cıkarıyoruz kulagıma kadar camur icindeyim :laughing: 1 saat kadar uğraştıktan sonra ümidi kestik ben çıkmaz diyorum içimden zifiri karanlık...Araba askıda kalmak üzere şasi panelleri camura oturdu oturacak... Bu arada meshur sinek saldırısı başladı...abartmıyorum sayısını bilemiyorum ama 70-80 yerden ısırdılar sanırım.. talan ettiler her tarafımı..Alltaki resimden anlayabilirsiniz zaten ne demek istediğimi..Eşofmanın tshirtün üstünden ısırıyor şerefsizler :laughing: Ava giderken avlandık anlayacagınız... Daha sonra bir çabayla arabayı camurdan cıkardık arabanın arabalık hali kalmamış...Başımıza bu kadar iş geldi ölmek var dönmek yok dedik devam ettik...1 kaç kilometre ilerledik zor bela...sulama kanalının üstünde topraktan bir köprü var arabayla kıyıya tek ulaşım noktası bide baktık traktörler gectigi için toprak köprü yıkılmış yarı yarıya...bir motosiklet ancak geçer.. Bu gelişmeden sonra hepimizin agzından koro halinde bippp bippppppp bibibipppp bibippp sesler gelmeye basladı.. Yapacak bişey yok dedik geri dönüş yoluna koyulduk,1 saat falan yol aldıktan sonra nehire paralel ilerledigimiz için ve arkadaşlarda tatlı su konusunda deneyimli oldukları için Ceyhan ırmagına atalım dediler hazır bu kadar yol almışken...Ben hiç anlamam tatlısu avından ama onlara eşlik ettim...Saat 6'yı bulmuştu..Bikaç saat olta attıktan sonra türünü bilmedigim bu balıkları tuttuk ve iade ettik... Tahminim birisi tatlı su kefali,diğeri gümüş denilen balık..Bilen abilerim kardeşlerim balığın türünü yazacaktır...Son resimde benim nacizane sırtım Arı soksa bu kadar olurdu heralde... Bu yaşanan gelişmeler bizi yıldırır mı tabiki yıldırmaz...Daha münasip bir zamanda tekrar yeni bir avda görüşmek üzere herkese sevgiler saygılar :thumb:
Geçmiş olsun bizim burdada evin önünden ufak çaplı bir dere akıyor inanki burdaki sivrilerde ole yanlıslıkla evde ilaç ve su ısıklı sınek yakalayıcıları acmasak halımız senın sırtından beter oluyor ucuz atlatmıssınız gene
çok geçmiş olsun inşallah sonraki avda aramış olduğunuz balıkları keyifli kolay ve temiz bir şekilde yakalarsınızda bu günü unutturur size rast gelsin
Osman gecmis olsun Artik bu tarz yerlere giderken sinek kovucu ile banyo yapmadan gitmiyorum. Baliklarin adini bilmiyorum bu arada
geçmis olsun. macerayi zevkle okunulabilecek kivamda anlatmak da bir maharet 1ci resim asya sazani ( çin, israil gibi isimleri de var ) 2ci resim inci kefali ( diye düsünüyorum ) 3cü resim lazer kesim igneli sivrisinek olsa gerek
şuan Ceyhan ırmağına gidilmez,sinekler bayram etmiş anlaşılan.gündüz gölgede olmaz orda,güneş mahveder insanı.birde yeni kanllar açılmış ulaşım iyice zorlaşmış,gidecek olan arkadaşlar iki kere düşünsün derim.
ava giden avlanır, çok şanslısınız çamurdanda, balıktandanda, yoldanda tatlısudanda nasibinizi almışsınız.
teşekkür ederim saolun İnan teşekkür ederim Söylemeyi unutmuşum Kov'da kullandık ama kar etmedi...Bence Kov'u yalayıp kafayı buluyor bu sinekler Teşekkür ederim Roy İsrail sazanı biraz daha tombik olmuyor mu?İlk balık ince uzun duruyor biraz..Ayrıca ağız yapısı minekop gibi çift dudaklıydı. İnci kefali bizim buralarda çıkmıyor bildiğim kadarıyla...Ceyhan ırmağından avlanan arkadaşlar daha net bilgi vereceklerdir.. Son resimde bahsettiğin gibi Özel üretim sivrisinek bunlar.. Orhan abi üzüldün mü sevindin mi bilemedim doğrusu Orda barakada yaşayan bir abimiz vardı ama telefonla gitmeden aradık ulaşamadık...Görüşebilseydik bunlar başımıza gelmezdi ama olacağı varmış diyelim Bunlar güzel anılar,ilerde anlatılacak tecrübeler Herşeye rağmen balık zevki yaşanmaya değer...
abim büyük geçmiş olsun olmayınca olmuyor böyle sinek için bileklikler var keşke onlardan kullansaydınız
teşekkür ederim Yusuf abi...Valla mümkün olduğu kadar Kov kullanmaya çalıştık ama kar etmedi..Sinek için bilekliği ilk defa duydum araştıracağım Teşekkür ederim Volkan abi...
Hemşerim büyük geçmiş olsun. Bu tip ortamlarda ava gitmeden önce mutlaka kaliteli sinek ve böcek kovucular kullanmakta fayda var. Sineğin oluşturduğu ısırık, sineğin verdiği en küçük zarardır. Özellikle Çukurova gibi nemli, sivrisinek aktivitesinin yüksek olduğu bölgelerde asıl önemli olan sineğin taşıdığı, bazıları zoonoz karakterli ve tedavisi sıkıntılı olan organizmalardır. Sizlere bol avlı, kazasız, belasız günler dilerim. Sağlık ve muhabbetle kalmanız dileklerimle. Bu arada inci balığı Van yöremize özgü tuzlu ve sodalı sularda yaşayan endemik bir balıktır, Çukurovada yaşamaz
Valla haklısınız...Benide düşündüren o..Umarım zararlı bir mikrop bulaştırmamıştır..Yakın bir zamanda kan testine gideceğim zaten
Tebrikler balıkları saldıgınız iyi olmuş ,1.resimdeki balık şuan avı yasak olan SİRAZ balıgı sanırım .
alttaki balık düzcede akbalık denilen mahalli balıklardan sanırım burada gol kamısına boyu kadar misina takıp 12 numara kanca ile kucuk kuck ciher takarak tabi hassas mantarımızda var unutmadan 1 saate ondan 20 e yakın tutuyoruz.tadını begenmiyorum ben onun gerci kasnanınkinide begenmiyorum gecmis olsun ve tebrikler rastgele
İlginç ilk defa duyuyorum bu ismi...Balıklardan kesin emin olan yok mu acaba?? tsk ederim saol..balık hakkında bilgi verdiğin için teşekkür ederim.