I LOVE YOU SEA BASS

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında devrim balbay tarafından paylaşıldı.

1. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    Soğuk ve uykusuz bir geceye hazırlanırken içimde biraz çekince vardı,av için şartlar mükemmele yakın ama bir o kadarda bizim için sert olucak bir ortam bizi bekliyordu.Camdan kapkara havaya ve salanana ağaçlara bakıp az önce dinlediğim şarkıyı mırıldandım..Saat 12:00 civarı cihat ve ben buluşup yola çıktık, rüzgarlı bir yolculuktan sonra avlaktaki yerimizi aldık.Ortama baktığımda tahmin ettiğim gibi zorlu bir gece bizi bekliyordu.Telefon ile
    arayıp taciz ettiğim işten yeni çıkmış hırsına yenik düşen yeni kurban mücahitide aramıza katılmasıyla takımı üçledik..
    Startı verdiğimizde rüzgar adeta sahteyi suratımıza geri fırlatıyordu tecrubelerime dayanarak hafif yemleri denemek aklımadan bile geçmemişti,bir kaç deneme yaptıktan sonra 15 cm max rap bile rüzgarın karşıdan attığı tokatı kesmemiş direkt olarak 17 lik daiwaya geçmek zorunlu hale gelmişti.Bir saat kadar çalıştıktan sonra hala vuruş olmamış ve kahve mola hakkını kazanmış olan bizler arabanın arkasında yerimizi almıştık.
    Kısa bir istişare arkası tekrar o cenk havasına geri dönmüştük.Resmen havada sağa sola sahteler uçuşuyordu.devamlı tetikte olup neredeyse her atışta etrafı ve takımımı inceden kontrol etmek zorundaydım.3 mt olan kamışlarımızla bile kıyıya kısmen yanaşabiliyor ve dalgayı suratıma yememek için kendimimizi kolluyorduk.Gözümün gördüğü kadar dalgaların arasını kesiyordum bir yandan da bugun bolca dinlediğim lana del rey'den parçaları mırıldanıyordum.
    Yarım saat geçmiştiki ben ani bir kesik darbe aldım.

Yoklama çekmek için tasmayı attığımda Gümmmm...!
    Dalgaların arasındaki arkadaşın cevabı geçikmemişti kalamamdan yavaş yavaş almaya başlamış bense ıstıklı uyarıyı çalarak ekiptekilerin gelmesi için sahtemi alıp gitmeye çalışan trofeyle baş başa takılıyorduk.Kısa süreli başbaşa vakit geçirdikten sonra kafasını bana doğru çevirdiğim
    yakışıklının takımım karşısında nefesi kesilmeye başlamıştı.Cihat kardeşim ve mücahit yerlerini almış son darbe için beklemedeydi.
    Uygun bir yere yanaştırdığım ufaklığı cihat griple kaldirdı ve bu dansa son verdi. Mücahitin gözlerinde şaşkınlık ve heyecandan adeta dona kalmıştı.Kısa bir tebrik seremonisinin ardından hemen arabaya dogru uzaklaştım.

Bir mola daha alma hakkımızı kullandık ve sabaha yaklaşan saatler soğuktan ellerimizi sızlatırken tulum içindeki parmaklarımı hissetmiyordum.Mücahitin dayanamayarak mevzisini terketip uyumasıyla 2 kişiye düşmüştük. Bir süre sonra gün ağarmaya başlamıştı.
    Daha net atışlar yapar hale gelmiş olarak ortalığı kesiyordumki bir ıslık sesiyle irkildim.Cihat kamışını iki büklüm yapan arkadaşla boğuşmaya başlamıştı.kalama ve kontrolu çok iyi bir şekilde 0.28 likle bu balığı kıyıya kadar getirmişti.hemen kıyıdaki yerimi almistimki denizden çıkan kafayı gördüğümde irkildim bir an.Sorumluluk büyüktü kaçırırmamalıyım veya elimden düşürmeden dalgaların arasından almak zorundaydım.hazır ol uyarısı cihat kardeşimden geldi ve kıyıya yasladığı trofeyi dudağından aldım..gördüğüm manzara karşısında resmen şaşırdım resmen 15 lik duel komple yutmustu.Neyseki sudan kaldırdığım balığı cihat kardeşimin kucağına verdim.İçinden vay ve baya büyükmüş dedikten sonra tebrik ettiğim Cihat kardeşimi trofesiyle başbaşa bıraktık..

Sabah olmuş avcılar birer birer düşmüştü artık son atışlar diye söylenmeler ve soğuktan şişmiş gözler ve yüzler ortalıkta dolanırken yerimi değiştirip son bir kaç atış yapmak için suya yaklaştım.Cihatıda ikna edip son atışlar sözünü aldıktan sonra atışımı olanca gücümle yaptım ve resmen sahte uçmuştu..hızlı sarımla uzun mesafeyi kat ediyordum aksiyonu çok güzel hissederken bu da ne...!!!
    Kamışı birisi adeta elimden almaya çalışıyordu..kalama ayarı sıkı olmasına rağmen hala kalama alıyor ve gecekinden en az 2 kat güçlü bir rakiple karşı karşıyaydım..bunu daha öncede yaşadığımdan ya karada yada olucak yada takımı alıp götürcekti..balığın kafasını çevirememiştim 10 mt sonra bu acıya son veren balık aldı başını gitti.. ben adeta yıkılmış dizlerimin üstüne çökmüş kalmıştım..Resmen ellerimin arasından rekorluk bir balık gitmişti..
    Aklımda düşünceler ve içim buruk cihat kardeşimin tesellilerinden sonra arabamıza binip evimizin yolunu tutuk. Herkese daha iyileri nasip olsun dileklerimle.
    .. saygılar...

2. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    hey maşallah çok güzel av olmuş.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, süper balıklar. :) İzmir'e yakışan levrekler, niceleri rastgelsin.
    Bu av hangi tarihte yapıldı? Benim tahminim 01 veya 02 / 01 /2015. :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tekrar tebrikler, süper anlatım süper balıklar :) soğuğu yemenin ödülününü almışsınız. Kaçan balık beni de meraklandırdı. İnşallah ona benzer balıkları da kıyıya alırsın yakında. Rastgelsin

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler harika baliklar :)

Anlatimdaki hava sartlarini okudukca zihnimde ayvazovskinin firtina resimleri canlandi, fotograflarda ise daha yatik bir deniz gordum :)

6. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    tebrik ederiz. güzel balıklar bunlar böyle ard arda maşallah. izmir e bu konuda hep imreniyorum. karadenizdeyiz böyle levrekleri ayda bir birisi yayınlarsa anca görüyoruz.

7. vayacon

vayacon Gürel

nice fish :)

8. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Güzel balıklar. Güzel anlatım.. :)
    Daha iyileri rastgele afiyet olsun :)

9. burhacakir

burhacakir BURHANETTİN

Favori Kamış:
    alba oryantal 3,00/3,30
    Favori Makine:
    okuma raw2/shimano exage 40fc
    En İyi Avı:
    levrek 10,250kg
    merhaba arkadaşlar önce güzel sunum için teşekkürler.paşalarde gerçekten paşaymış .darısı bizim başımıza.daha büyükleri sizin olsun.iyi avlar .

10. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    tebrikler güzel av olmuş.her daim rastgele :)

11. asım

asım asım bartınlı

helal olsun sanki bende ordaymışım gibi hissettim.Bu soğukta birde üstüne uykusuzluk harbiden helal olsun

12. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    tüm cevap yazan ve yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkürler.. :thumb:

13. nester

nester Ersin

Kullandığınız ekipman hakkında bilgi verseydiniz daha iyi olurdu

14. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    kusura bakmayın atlamısız :)
    kamışlar : diako raven , cinnetic
    makina : exence 4000s , diawa certate
    sahteler : daiwa 170fg (lazer sardine) , duel hardcore minnow (yeşil)
    misina : power pro 15 lb /leader seguar grand fx 0.37 mm,
    Balsax nano tech 0.28 mm
    klips : decoy egg no:3

umarım yeterli olmuştur...