Son günlerde Saroz da dinamit ve gece dalarak avlanan bazı kişiliksiz şahıslara karşı başlattığımız mücadeleler nihayet netice vermeye başladı.... http://www.izlesene.com/video/dinamitciler/3051403 09.02.2001 tarihinde İlçe Tarım Müdürlüğüne yapılan telefon ihbarı sonucunda; Gelibolu İlçemiz Kavak Beldesi sınırları içinde KAVAK çayının denize döküldüğü noktada gece ışıkla dalmak suretiyle zıpkın avı yapıldığı ihbar edilmiştir.Yapılan ihbarı değerlendirmek üzere İlçe tarım Müdürlüğü ve İlçe jandarma Komutanlığına bağlı Bolayır Jandarma Karakolu Kolluk kuvvetlerince gece saat 22.10 koordineli olarak bölgeye hızla intikal edilmiştir.Söz konusu bölgeden ayrılmak üzere olan sivil araç durdurulmuş ve aracın bagajında yeni vurulmuş 7 adet levrek 1 adet kefal olmak üzere toplam 8 balığa yasal işlem uygulanmak üzere el konulmuştur.1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 3/7 inci maddesi ve Su Ürünleri Yönetmeliğinin 6 ncı maddesi,2/2 Numaralı Amatör(Sportif)Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 17/4.a maddesi ile 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36 maddesinin a-5 bendine göre yüksek miktarda para cezası uygulanmıştır. İlçe Tarım Müdürü V.Ziya Çakar ,yasal olmayan balık avları için İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünlerince ekiplerince bundan böyle gece denetimlerinin sıkça yapılacağı ,Amatör ve Ticari olarak Su Ürünleri Kanun Yönetmelik ve Tebliğ hükümlerine uygun olmayacak şekilde avlanan balıkçıların cezalandırılacağı.Denetim yapılacak yerlerin özellikle Saroz Bölgesi,Adilhan,Adalar Bölgesi,Kavak Çayı,Koruköy,Bolayır,Güneyli,Yeniköy sahilleri,Değirmendüzü ,Despot,Kömür Limanı,Karaağaç,Sazlık ve Koyunlu Liman bölgelerinde olacağı. Bölgemize hafta sonu dalmak amacıyla gelen birçok dalgıcın yanı sıra enez bölgesinden gelen ve dinamitle balık avlayanların özellikle Saros Gelibolu bölgesini seçtiği ve belirtilen noktalara dinamit atarak ve gece dalışları yaparak balık popülasyonuna ciddi derecede zarar verdikleri için kontrellerimizi daha sık yapacağız.
biraz fransız kaldım.ayıpdır sorması ama acaba burdaki suç ,ışıkla zıpkın avcılığı yapdığımı yoksa o bölgede avlanmak yasakmı anlamadım
Hepimiz duyarlı olalım Gece ışıkla avladıkları balıklar, dinamitle yok edilen minikler bizden sonraki nesillerden çalınan mirastır, benden sonrası tufan diye düşünen beyinsizlerin hırsızlığıdır, herkesin bu konuda daha duyarlı, cesur, kararlı olması dileğiyle......... Rasgele
Abisi bir düşünsene Gece vakti ışık kullanmadan her hangi bir şey göremezsin Yani gece vakti zıpkınla balık avlamak yasak.Işık kullanmamayı zaten düşünemezsin bile.
Ele geçirilen zıpkının da ucunu boş bırakmasalarmış keşke! Yine de emeği geçen herkesin eline sağlık, biz haklarımıza daha fazla sahip çıktıkça her şey daha da güzel oalcak..
) Şakası bir yana cezaların öyle caydırıcı olması lazımki, bu tip hareketleri yapanlar bir daha aklına bile getirememeliler.
Katılıyorum ve ekliyorum keşke o geceyi gündüze çeviren ışıklarıylada aydınlatsalardı karanlık bi yerlerini..
yemin ederim şöyle haberleri duydukça içlerimin yağları eriyor... Allah binkere razı olsun ihbarda bulunandan, ihbarı değerlendirenden ve gerekli yasal işlemin yapılmasını sağlayan herkesden... kanuna aykırı olarak yapılan herşey yasaktır ve umuma yasak edilen şeyi yapmak haramdır... haramı bilerek fütursuzca işlemeye devam edenlerde her daim belalarını bulacaktır inşallah... pes etmeyelim, gördüğümüzü ihbar edelim... bu canlı balık bile olsa, onunda hayatını kurtarmaya yönelik elimizden geleni yapmak şerefimle söylüyorum boynumuzun borcudur... yaşasın kuralları kaideleri gözetenler ve uygulatanlar, yaşasın türk jandarması
Turgay emeği geçen duyarlı herkese teşekkür ederim geçen günde dinamitçiler yakalanmıştı işallah bunlardan ibret alırlar kolluk kuvvetleride bunların peşini bırakmaması gerekir birkaç göstermelik yakalama ile kalmaması gerekir
herkez yasak avlananları şikayet ederse bunada bir son gelmiş olur nitekim ama susup sadece karnımızdan konuşursak ardı kesilmez... ellerine sağlık