İç Sularda Av Yasağı!!!

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Erhan, akarsu, baraj ve göletlerde üreme mevsiminin başlamasından dolayı 15 Mart-15 Haziran'da balık avı yasağı uygulanacağını bildirdi.

Erhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilinçsiz ve kaçak avlanma nedeniyle göletlerde balık neslinin her geçen yıl azaldığına dikkati çekti.

Yarın başlayacak av yasağının 3 ay geçerli olacağı bilgisini veren Erhan, "Vatandaşlar 15 Haziran'a kadar iç sularda balık avlayamayacak. Denetimler, Müdürlüğümüze bağlı ekipler ve jandarma tarafından yürütülecek. Günün 24 saati denetimler yapılacak. Yasağa uymayanlara idari para cezası verilecek" dedi.

A.A.

Olayın özü bu abilerim, kardeşlerim. Koskoca tebliğ varken birileri çıkıyor ortaya bi yasak koyuyor. Tamam güzel iyi birşey yapmak istiyorlar lakin bu nasıl bir genellemedir arkadaş!!! Tüm iç sulara yasak koymak nasıl bir zihniyettir... Yahu ben turna avcısıyım turna sezonu zaten 31 Aralık'tan bu yana kapalı, ben sudak avcısıyım, sular soğumaya başladığından beri yüzüne, kokusuna hasret kalmışım... Bu zihniyetin keyfi olacak diye tebliğde belirlenmiş zamanları bir kenara bırakıp turna için fazladan koskoca 2.5 ay, sudak için 1.5 ay beklemek zorundamıyım? Ha bir de eğer 15 Haziran'dan önce ava gidersem sezonun açılmasını ''beklediğim için'' bir de para cezası yiyecekmişim peehhh... Vallahi ben bu işten birşey anlamadım, buyrun siz anladıklarınızı söyleyin...

2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bu sene yumurtlama dönemleri aşırı soğuklar nedeni ile ertelenmiş olabilir, bence uygulama güzel. Tabi gerçekten adam akıllı denetleyecekler ise!

3. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    dostum senın dedıgın yasak sazan,kadıfe,yayın,şiraz ıcın, ınternetten daha ıyı arastırmanı tavsıye ederım .

turna ıcın sezon 1 nısanda acılıyor.
    sudak ve tatlı su levreği için ise 1 mayısta sezon açılıyor.

4. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Yasağı kim takıyor veya yasağı kontrol etmesi gereken görevliler acaba denetme görevlerini yapıyor mu?Adamalar yasak sezonda şehrin ortasında av yasdağı döneminde balıkları göstere göstere satıyorlar.Bir balık dükkanı yasak dönemde 1 kilo civarında yayın balığı satıyordu.Hem de gazetelere demeç vermiş en lezzetli yayın 1 kiloluklar diye.Adam basın-yayın yolu ile de suçunu göstermiş.Ben durumu Tarım İl Müdürlüğüne yazdım.Bana cevapda satılan balıkların çiftlik yayını olduğunu söylemiş yetkililer.Araştırdım, Türkiye de benim bildiğim kadarı ile yayın balığı yetiştiren çiftlik yok.

5. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:

Bence siz konuya tam olarak hakim olamamışsınız. Konuda bunları zaten belirttim. Turna sezonunun 1 nisanda açılacağını bildiğim için haziranın 15'ine kadar 2.5 ay fazladan beklemekten bahsettim. Sudak 1 mayısta açılacağı için 1.5 ay fazladan beklemeyi kastettim... Dikkat ettiyseniz mevzu yasağın genel olması ''İç Sularda Avlanma Yasağı''. Farklı türler düşünülerek ele alınmamış. Genel olarak iç sularda av yasağı var denmiş...

Sudakların ortalama 42 cm olduğunda yumurta bıraktığını bilmeyip sudak limitini 22 cm yapanların gerçekten yumurtlama döneminin ertelenip ertelendiğini takip ettiklerine inanıyorsan tamam öyle olsun:)

Haklısınız lakin kurallara uyan birisi olduğum için bu yasaklar beni alakadar ediyor. Eğer ben de kimse uymuyor nasıl olsa ben de uymasam ne olur diye düşünsem onlardan bir farkım kalmayacak...

6. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
  7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Takip etmeseler bile, yani o amaçla av süresini ileri almasalar bile yine de balıkların yumurtlamak için bir zamanları olacak. Tabi denetimleri göreceğiz. Adam gibi denetim yaparlarsa böyle ertelemelere ses çıkartmam.

8. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Bu sadece Kütahya'nın Pazarlar ilçesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürünün, bilinçsiz avcılık yapılmasına karşı olduğunu ve bu konuda kurum olarak duyarlı olduklarını beliten bir duyurudur. Herhangi bi yasakta söz konusu değil. Belli ki bir yerlerden 15 Mart'da bazi balik türleri için başlayacak olan av yasağını duymuşlar ve tebliğden falan habersiz bu duyuruyu yapmışlar. Biraz dikkatsizce bir açıklama olmuş. Olsun bu da bir şeydir. Her kurum kendi çapında tebliğ dahilinde böyle açıklamalarda bulunup denetimlerinide yapsa zaten bohçacılık diye bir şey kalmaz.

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Şimdi yasak kesin olarak var mı? Ayrıca halk nereden öğrenecek yasak olup olmadığını? Yasak yine amatör avcılara olacak galiba.

10. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Yasak falan yok kardeş. Yok derken tebliğden başka bi yasak yok. Benim anladığım bu kurumumuz insanlara tebliği hatırlatmak istemiş. Çoğu bölgede 15 Mart-15 Haziran arasında avcılığı yasak olan sazan, kadife, siraz, yayın ve tatlısu kefali ve bazıdiğer türlerdir. Onlar sanırım tüm balık türlerinin yasak olduğunu sanıp böyle bi açıklama yapmışlar. Zaten bir ilçe müdürlüğünün tüm Türkiyedeki iç sulara av yasağı koyabilmesi söz konusu olamaz. Bunu yapsa yapsa bakanlık yapabilir.

11. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yanı turna sezonu 1 nısanda acılıyor.

12. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:

Teşekkürler durumu aydınlattığınız için, içim rahatladı şu an gerçekten:)

13. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Kardeşim dehşetle okudum :)
    Sonunda rahatladım :)
    Leğenin içinde sasi yüzdürmeye başladım artık :)