İçerenköy Carrefour rezaleti - Artık dayanamadım.

Konu, 'Genel Konular' kısmında aeneasesse tarafından paylaşıldı.

1. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    45 cm-1kg kofana,2.2 kg Torik, 12 kg sazan
    Merhaba arkadaşlar,

İçerenköy carrefoura ne zaman gitsem balık reyonunda tartışma yaşıyorum.
    Çinekopları sarıkanat, el kadar sarıkanatları da lüfer diye satmalarından nefret ettim artık. Her defasında uyarıyorum ve aldığım cevap " beğenmiyorsan alma kardeşim" oluyor.

Tabi ki almayacağım da! Sen de satamazsın kardeşim!! Hem yasağa uyma, hem de vatandaşa üst fiyattan kitle.

Bugün gördüklerime bir yenisi daha eklendi. Max 40-45 cm boyunda yayın satılıyor. Hatalıysam beni düzeltin fakat yayının 2013 deki alt limiti 90 cm diye biliyorum.
    Eğer öyleyse bu ne arkadaş?

Resim aldatabilir diyenler sardalyadan oranlayın. her biri max 7-8 cm idi.
    *** Tam emin olamadım ama Sinaritler bile limit altı olabilir.

Yine sarıkanat diye satılanları da ekliyorum..

Daha da kötüsü bu sazanlar. Normal sazan olduğuna pek inanmadım. Çok griler.
    ;Resimde ışıktan dolayı ufak sarartı var ama yine de normal sazan çok çok daha sarıdır . Yayın ve sazanı bugün gidenler görebilir.

Bugünden sonra sadece balık reyonuna bakmaya giderim buraya. Su bile almam.

Daha şikayet edilebilir neresi varsa başvurucam. Denetlemeye gitsinler ara ara.
    Siz de uğrarsanız lütfen kontrol etmeye çalışın.

Saygılarımla,

2. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Deniz Balıkları hakkında bilgim yok ama yayın kesinlikle limit altı.. Sazanlarda 40 cm ancak gelir gibi geldi bana.. Carrefour'a ve su ürünleri denetim mercilerine resimli olarak mail atmamız gerek..

3. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    Kontak bulabilrsek ben başvuru yapabilirm. Bu arada sazanın boyuyla değil de türüyle ilgili sorun var. Işık yanıltıcı, balıklar çok griydi. İsrail sazanı gibi geldi bana.
    Yayın senin de dediğin gibi rezalet.

4. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    ben vaktinde real i şikayet etmiştim . adamlar açık açık diyor bizim gitmemiz 3 günden aşağı olmaz. yok denetime çıkılan araçlar varmış araca önceden isim yazdırıyomuşun . ona göre şikayet edilen yerlerin rut lisetesi hazırlanıyormuş tek tek hepsine 1 günde gidiliyomuş.

o gittikleri günlerdede artık o balıklar orda kalırsa.

büyükçekmecede balıkçı limit altı lüfer satıyor. kasa kasa gidiyor . ilçenin tarım hayvancılık su ürünleri ilçesindeki bütün yerlerin adını adresini telefon numarasını biliyor. denetlemeler için ruhsat fotokopileride kendilerine yollanıyor..

yerin adını veriyosunuz mevkisini veriyosunuz ki orda tek balıkçı var.. açık adreste kapı numarası vermediğim için şikayetimi almadı . adamlar şikayeti almayım iş çıkmasın diye uğraşıyor. hepsinin açık adresi sende var zaten neresi olduğuda belli adını veriyorum dükkanın .mahallesi sokağı veriyorum kapı no yokmuş .

büyük firmaları şikayet sitelerine yazsanız daha etkili oluyor en azıdnan bi geri dönen oluyor . şikayetide okuyan oluyor.
    bu denetleme yapanlar naylon denetleme yapıyorlar gitmeden görmeden yapması gereken rutin denetimleride yazıp çizip dosya kapatıyor .
    haber ajanslarına haber verip 5-10 kamera çağırıyorlar balık haline bi gece baskına gidiyorlar. o millete bi sene yetiyor zaten . çalışıyoruz imajı .

5. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Yayında da limit 90cm diye biliyorum.

6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    CArrefour'la ilgili bilinmesi gereken en önemli nokta, bu firmanın bütün mağazalarında kokmuş balık sattığıdır (çiftlik balıkları hariç olabilir)
    Nereden bulurlar, tedarikçileri kimdir bilinmez, bakarsın, tezgahdaki sardalyaların rengi atmış, hamsinin gözü dönmüş, mezgitin barsakları patlamış, ve diğerleri..., her seferinde yahu bu leşleri kim alıp yiyor Allahaşkına diye sormuşumdur.

Limit altı balık satışı ise alenen devam etmekte, sadece Carrefour'da değil, her yerde.
    Neden?
    Çünkü devlet yok, ya da devletin görev verdiği kişilerin görevini yapmaya niyeti, veya gücü yok.

Sonuç da böyle oluyor.

Yılmadan devam etmek lazım, konuyu açan kardeşime teşekkür ederim.

7. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    Asıl ben teşekkür ederim ilginize. Bu ve bunun gibi yasağa uyulmayan durumları toplayabilirsek daha sağlam çıkarız birilerinin karşısına. O durumda da yaptırımlar daha kuvvetli olur.

8. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Hocam en iyisi şikayetim var diye site var. Ben bir iki kez ciddi firmaları şikayet ettim adamlar sorunu hem çözüyor hemde siteden şikayetin kAlkması için ricada bulunuyorlar. Carrefour'da bence ciddi bir firma. Bir dene bence. Birde bimerdwn resimlerle felan şikayette bulun yalnız görev ihmalim de burası denetlenmediğinden yasal sınırın altında balıklar satışı var diyebilirsin. Aklıma gelenler bunlar.

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Carrefour kesinlikle şikayetlerinizi (en azından böyle bir şikayeti) önemseyecek ve ona uygun davranacak bir şirket değildir arkadaşlar. Diyelim ki kendilerine limit altı balık sattıkları hakkında mail attınız. Sizce bunu bilmiyorlarmı? Daha önce hiçbirimiz bunu bildirmedimi sizce?
    Bence yapabileceğimiz tek bir şey var, o da yaptıkları yanlış uygulamaları dillendirip oradan alış-veriş yapmamak... Bir kişiyle bir şey olmaz ama damlalar birkirse o zaman sesimiz daha iyi duyulur...
    (Yazdıklarıma baktım da, Carrefour düşmanı gibi durmuşum. Sanki taraflı yazı yazmışım gibi. Düşüncelerim sadece Carrefour için değil, "biz nasıl olsa satış yapıyoruz, şikayette neymiş" düşüncesindeki her işletme için geçerlidir.)

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Balıkların resmen ahı gitmiş vahı kalmış. Göçmen mezgitler göçmüş gitmiş...

11. melikşah

melikşah ........................

Enes duyarlılığın takdire şayan:thumb: amaaa!!
    Yaşadığımız ülkeTÜRKİYE bu ülke ne norveç'e ne isveç'e
    nede danimarka'ya benzer.
    Sen belki bilmezsin çocukluğumuzda bize empoze edilen bir takım tekerlemeler vardı.
    Bir iki üçler yaşasın Türkler,dört beş altı Polonya battı,yedi sekiz dokuz ruslar domuz,on onbir oniki italya tilki onüç ondört onbeş almanlar kalleş bu tekerleme belki uzar gider ama bu ülkeler eminim yasalara ve yasaklara bizden daha duyarlıdır.
    Bu ülkede kanun ,yasa,yasak yada denetim olsa ne yazar herkes bildiğini okuyor.
    Hani kapalı yerlerde sigara içme yasağı vardı:confused: bir çok yerde gözlemliyorum herkes fosur fosur tüttürüyor.
    Hani alkol yasası yürürlülüğe girmişti:confused:hani halk'a açık olan yerlerde alkol tüketilmeyecekti(aile'si ile birlikte sahille inen vatandaşları tedirgin eden, içtikleri alkol şişelerini etrafa atan serserilerin yaptıkları)
    Sadece şunu diyebilirim, biz almanya'da yaşasaydık ne yerlere tükürdük, ne çöp atardık,ne küfür ederdik,ne de bilinçsiz hareket ederik.
    Neden' mi cevabı gayet basit çünkü buras Türkiye

12. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim hocam. İskandinav ülkelerinde benzeri olayların yaşanacağını ben de düşünmüyorum. Fakat Rusya ve polonya için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim :)

İşi şikayet boyutuna taşıma sebebim, bu olayın carrefour un en büyük şubesinde yaşanması. hergün denetlenmesi gereken, günde 10binlerce insanı ağırlayan biryer. Burada yaşanmamalıydı. Bu denli büyük yerlere çıtımızı çıkarmazsak, bu işin önü kesilmez.

Burası Türkiye burada böyle şeyler olur demek çok doğru değil. "Kabullenilmiş çaresizlik" sendromunu atmamız lazım artık. Şikayetva.com'a, Radikal'e, su ürünlerine, tarım köy işleri bakanlığına bildirdim dönüş bekliyorum.

Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Ara ara aynı şubeye gidip balık resimlerini çekmeye devam edeceğim. Aynı şikayetlere devam.. En kötü ihtimalle farkındalık yaratmış olurum.:thumb:

13. sabriyazici

sabriyazici sabri

daha öncede konusu geçmişti bu gibi büyük kuruluşların yapmış oldukları güzellikler herşey kitaba uygun yapılıyor maalesef ben böyle alıyom fatura burada işte dese tamam
    Aynı her köşe başında satılan çakı bıçak gibi cisimlerde olduğu gibi imal edende satanda bi sıkıntı yok bütün kabahat alanda maalesef

14. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Bu tarz firmaların fotolarını çekerken sadece tezgahın değil, ilgili bölümün geniş açıdan foto. çekin ki belli olsun. Öbür türlü neresi olduğu belli olmaz. Hatta mümkünse çalışanlar da olsun. Bu şekilde fotolar daha açıklayıcı ve kanıt niteliğinde olur.

15. aeneasesse

aeneasesse Enes ŞAHİN

En İyi Avı:
    Selam Özgürcan, iphoneda fotoğraf çekerken, çekilen fotoğrafın noktasal koordinatını da saklıyor. Yani fotoğrafı sunduğumda carrefourun içinde tezgahın tam önünde olduğum ispatlı. İçin rahat olsun :) Teknoloji sağolsun :)

16. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    DEVLET NEDİR...!

Bir coğrafya üzerinde tarihî bağlarla birarada bulunan insan kümesinin üzerinde egemenlik haklarının uygulandığı kurumlar üstü yapıdır; ...

Yani, devlet yapmıyor demek biraz havada kalıyor...!
    Görevini yapmayan, dün olduğu gibi bu günde hükümettir..! Geriside Lâfı güzaftır...! Hükümet görevini yapsa..! ve takipte etse...! YASALAR ADAM AYIRMADAN...! TAM UYGULANSA..! herşey çok daha güzel olacaktır..! tabi Hükümet varsa..! varlığını her şeyde belli edebiliyorsa...!

Kısacası BALIK BAŞTAN KOKMUŞTUR...!!! idk :(

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

:yo: :yo: :yo: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

18. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Sabri "Hırsızın hiç mi suçu yok..!?" ACABA...!? ;)

19. nidya78

nidya78 Aydın

Carrefourda resmen çürümüş, gözleri yok olmuş sazan görmüşlüğüm var. Görevliye ; bunlar bitmiş zehirlenir bunu yiyen dedim, zaten satmıyoruz dediler çok inanmasam da diyecek bir şey bulamadım.