Ben bu şekilde balık avlayanın önünde saygı ile eğilirim başka diyecek söz bulamıyorum http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=5&vid=6354&bid=1
Metrix filminin bir sahnesimiydi bu görüntü. Bir insanın suyun içinde o büyüklükte bir balığı zapt etmesi mümkün değil. Palet bile kullanmamış.
Kılıçbalığı sanırımı üstüne atladığı ve balığı yakalamaya çalışmıyor, sadece üzerinde bir kaç saniye duruyor. Bu arada aynı anda su altı kameranı'nın orada olması video hakkında şüphe uyandırmıyor değil.
Sevgili Şenol Kılıç balaıkları sakin ve güneşli havalarda su üstünde hareketsiz adeta uyur intbaını verecek şekilde dururlar.Bugünlerde dahi bazı İstanbul Poyraz Köyün avcıları teknelerinin tam başından uzatılan uzun ve genişce kalasın üzerinden ilerleyerek ellerindeki zıpkını,balığın yelesinin(Sırt yüzgecinin başlangıcı)ardından saplayarak balığı öldürür ve alırlar. Poyraz köylüleri taa İstanbuldan kalkarak buralara,arada beynelminel sulara açılıp duruma göre zıpkınla yada geceleri yüzen ağlarla hayli kılıç yakalamaktadırlar.Yöre balıkcılarımız zaten onlardan öğrenip kılıç avcısı olmuşlardır. Ancak kameramanın yavaş ve sessizce balığın yanına kadar gelmesi bilmem mümkün olabiliyormu.Ayrıca helikopterin yüksek sesi ve rüzgarı balığı ürkütmeli ve hareketlenmesine sebep olmalıdır diye düşüğnmekteyim. Elde koca zıpkınla,göçleri esnasında yörelerine uğrayan bazı okyanus yerlilerince bu esnada tekneden üzerelerine atlıyarak saplayan avcıların avlarını seyretmiştim.Söz konusu olan balık devasa leopar köpekbalıklarıydı. Sevgiyle kal
bu videoyu önceden izlemiştim bana montaj gibi geldi. Marmara adasında aile dostu yöre balıkçılarının, Vedat ağabeyin bahsettiği yöntemle avladığı kılıçların siyah beyaz fotoğraflarını görmüştüm.O zamanlar ciddi derecede fazla varmış bu balıktan. Hatta Marmara adasında çekilen bir film vardı Tarık Akan'ın "kanlı deniz" isimli. Kılıç avcılarının arasındaki apansız rekabeti anlatıyordu
ben küçükken kartalda imamoğlu iskelesinden kefallerin üzerine atlardık yakalamak için ama kimsenin tutturduğunu hatırlamıyorum.
Herşeyi bir kenara bıraktım da kılıç adam atladığı esnada kafasını hafif yukarı doğru kaldırsa olacakları düşünemiyorum...
Verdiğiniz bilgiler çok güzel arkadaşlar ve bende sizlere katılıyorum ama videoyu ilk gördüğümde gerçekten şaşırmadım desem yalan olur. Ancak adam helikopterden bile atlamasa sonuçta balığın üzerine bir yerden atlıyor ve yakalıyor, elinde fazla tutamıyor ama bir kılıç balığının üzerine o şekilde atlayarak yakalaması gerçekten cesaret ister bence çünkü balığın üzerine atlarken ters bir hareketi, kılıç balığının ünvanını hak etmesini sağlayan o sivri burnunda son bulabilir.
Nihat seni kesin tanıyor olmam lazım bebeliğim imamoğlu iskelesinden, oradaki vinçten, gemilerden denize atlayıp, eve gidincede sopa yemekle geçti
Dimi, Kartallı olupta o imamoğlunun paslı vincinden atlamayan, eve gidincede sopa yemeyen erkek cocuk varmıdır O vincin altı bile pırıl pırıldı azmı istavrit, kırlangıç, kefal tuttum. Kesin tanıyoruzdur biz birbirimizi. Sen şimdi tenekede midyede pişirip yemisindir orada.