İçimizde böyle balık yakalayan varmı?

Konu, 'Videolar' kısmında GündüzGezen tarafından paylaşıldı.

1. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
  2. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Metrix filminin bir sahnesimiydi bu görüntü.

Bir insanın suyun içinde o büyüklükte bir balığı zapt etmesi mümkün değil. Palet bile kullanmamış.

3. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    hehehe çok iyiymiş bende eğilirim...:D

4. 29519

29519

Kılıçbalığı sanırımı üstüne atladığı ve balığı yakalamaya çalışmıyor, sadece üzerinde bir kaç saniye duruyor. Bu arada aynı anda su altı kameranı'nın orada olması video hakkında şüphe uyandırmıyor değil.

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Şenol
    Kılıç balaıkları sakin ve güneşli havalarda su üstünde hareketsiz adeta uyur intbaını verecek şekilde dururlar.Bugünlerde dahi bazı İstanbul Poyraz Köyün avcıları teknelerinin tam başından uzatılan uzun ve genişce kalasın üzerinden ilerleyerek ellerindeki zıpkını,balığın yelesinin(Sırt yüzgecinin başlangıcı)ardından saplayarak balığı öldürür ve alırlar.
    Poyraz köylüleri taa İstanbuldan kalkarak buralara,arada beynelminel sulara açılıp duruma göre zıpkınla yada geceleri yüzen ağlarla hayli kılıç yakalamaktadırlar.Yöre balıkcılarımız zaten onlardan öğrenip kılıç avcısı olmuşlardır.
    Ancak kameramanın yavaş ve sessizce balığın yanına kadar gelmesi bilmem mümkün olabiliyormu.Ayrıca helikopterin yüksek sesi ve rüzgarı balığı ürkütmeli ve hareketlenmesine sebep olmalıdır diye düşüğnmekteyim.
    Elde koca zıpkınla,göçleri esnasında yörelerine uğrayan bazı okyanus yerlilerince bu esnada tekneden üzerelerine atlıyarak saplayan avcıların avlarını seyretmiştim.Söz konusu olan balık devasa leopar köpekbalıklarıydı.
    Sevgiyle kal

6. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    bu videoyu önceden izlemiştim bana montaj gibi geldi.

Marmara adasında aile dostu yöre balıkçılarının, Vedat ağabeyin bahsettiği yöntemle avladığı kılıçların siyah beyaz fotoğraflarını görmüştüm.O zamanlar ciddi derecede fazla varmış bu balıktan. Hatta Marmara adasında çekilen bir film vardı Tarık Akan'ın "kanlı deniz" isimli. Kılıç avcılarının arasındaki apansız rekabeti anlatıyordu :)

7. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    :) ben küçükken kartalda imamoğlu iskelesinden kefallerin üzerine atlardık yakalamak için ama :) kimsenin tutturduğunu hatırlamıyorum.

8. 29519

29519

Yaw o değilde ben imkanım olsa valla atlarım :D

9. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Herşeyi bir kenara bıraktım da kılıç adam atladığı esnada kafasını hafif yukarı doğru kaldırsa olacakları düşünemiyorum...:)

10. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Verdiğiniz bilgiler çok güzel arkadaşlar ve bende sizlere katılıyorum ama videoyu ilk gördüğümde gerçekten şaşırmadım desem yalan olur. Ancak adam helikopterden bile atlamasa sonuçta balığın üzerine bir yerden atlıyor ve yakalıyor, elinde fazla tutamıyor ama bir kılıç balığının üzerine o şekilde atlayarak yakalaması gerçekten cesaret ister bence çünkü balığın üzerine atlarken ters bir hareketi, kılıç balığının ünvanını hak etmesini sağlayan o sivri burnunda son bulabilir.

11. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

fake bu görüntüü.üzerinde kafa yormaya değmez

12. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Nihat seni kesin tanıyor olmam lazım :confused: :confused: bebeliğim imamoğlu iskelesinden, oradaki vinçten, gemilerden denize atlayıp, eve gidincede sopa yemekle geçti :p :p

13. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Dimi, Kartallı olupta o imamoğlunun paslı vincinden atlamayan, eve gidincede sopa yemeyen erkek cocuk varmıdır:) O vincin altı bile pırıl pırıldı:) azmı istavrit, kırlangıç, kefal tuttum. Kesin tanıyoruzdur biz birbirimizi.

Sen şimdi tenekede midyede pişirip yemisindir orada.

14. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    pek inandirici gelmedi bana acıkcası...