Geçen gün özelime gelen bir mesaj vardı ilgilenmediğim için ne yazıkki sildim. Bugün bir başka üye olduğum sitede buna benzer bir konu geçince aklıma geldi. Bu gelen mesaj yeni bir balıkçılık sitesinden bahsedip üye olmam için davet ediyordu. Sanırım benden başka pekçok üyeye de gitmiştir bu mesajdan. Eminim ki benim gibi farklı sitelere üye olan birçok arkadaşım vardır ancak bu şekilde özelden davetler göndermek, benim gibi buraya üye olurken eksik olan bilgilerini tamamlamak amacı güdenlerin yanında farklı amaçlarla da üye olanların varlığını gösteriyor. Sizlerden ricam benim yaptığım hataya düşüp mesajı silmeden kimden geldiğini yönetici kadrosuna bildirerek ailemiz arasında ki bu kötü niyetlilerin temizlenmesini sağlamanızdır...
Elbette başka forumlara üye olunamaz diye bir şey söz konusu değildir. Ancak sırf üye toplamak amacıyla aramızda bulunan ve tespit edilen kişiler forumumuzdan uzaklaştırlmaktadır. Bugün itibari ile bu amaçla üyelerimize mesaj gönderen bir üye tespit edilmiş ve üyeliğine son verilmiştir.
Hatırlamadığıma üzülüyorum zaten. İlgimi çekmediği için derhal silmişim. Başkalarınada gitmiştir diye bu konuya dikkat çekmek istedim.
yanlız o casusların gerçekten casus olup olmadığından emin olmadan silmeyin, sonra husumeti bulunanlar birbirini ateşe atmak isteyebilir. iyi bir fırsat doğrusu. bende dünkü husumetten dolayı namık kardeşi casus ilan ediyorum şaka şaka alınma
Bu gibi reklamları yapanları ben çocuk olarak görüyorum.Daha bilmiyorlar buralara nasıl gelindiğini.Hedefleri bir site yapmak, akılları sıra bu sitelerden para kazanmak. Ama bilmiyorlar ki bu işlerin ne kadar zahmetli olduğunu.Bilmiyorlar ki sürekli emek harcamanın gerektiğini. Bu gün site açmak çok kolay bir iş.Hele ki form sitesi açmak daha da kolay.Ama açtıktan sonrası ne olacak? Gelen kişilerin isteklerine her daim cevap vermek gerek.Sürekli konuları incelemek , okumak herkesten önce kendinden birşeyler vermek gerek. Bu site ve konusu ne olursa olsun herhangi bir sitedekileri siteden reklam yaparak çağırmak emek hırsızlığından başka birşey değildir. Reklamı atarsın,insanlar gelir kimisi üye de olur önce bakarlar sonra hiçbirşey veremiyorsun bir daha o sayfaya girmezler. Lütfen böyle ucuz hareketlere girmeyin.Kendi başınıza güzel içerikler yaratın sonra zaten insanlar sizi bulacaktır. Buralarda reklam yapmanıza insanları rahatsız etmenize gerek yok.
Arkadaşlar yazılanları ve düşünceleri okudum ancak bence gereksiz vesveseler yapıyorsunuz bırakın site açsınlar hepimizi davet etsinler isteyen üye olsun isteyen olmasın orayıda denesinler yazsınlar çizsinler ne kaybederizki? Sonuçta <tilkinin dönüp dolaşıp geleceği kürkçü dükkanıdır> misali bu sitedeki arkadaşlığı,kardeşliği,sıcaklığı ve dayanışmayı be şahsen bir başka yerde bulabileceğimi hiç sanmıyorum siteler arasındaki uyum ve kalite farkı hemen kendini belli edecektir,dolayısıyla bana böyle bir mesaj gelmemesine rağmen hiçte kaale almıyorum.Bence sizlerde bu durumu konu açacak kadar büyütmeyin değmez gülün geçin derim. Ha bir de şu pencereden bakalım olaya; arkadaş belkide iyi niyetli olarak veya burada yakın gördüğü arkadaşlarını girişimlerinden dolayı o sitedede faaliyet göstersin diye davet etmiştir buna kızarak tepki koymak yerine özelden veya genelden uygun dille yanıt verilebilirdi belki diye düşünüyorum bilmem çokmu iyimser düşündüm? Bu gün diğer branşlarda bir birine eş formatlı bir çok sitede üyelikleri olan arkadaşlar var bu gerçek ancak hiç bir sitede vay bu adam bizi buraya davet etti hadi bunun üyeliğini buradan silelim şeklinde öneriler yazılmadı davetler gelir isteyen icabet eder isteyen etmez ama bu davetleri ortaya ateşleyici gibi kullanarak deşifre edilmesi ne derece doğrudur düşünmek gerekir bence.Tabi bunlar kişisel görüşlerim siz değerli arkadaşlarımında kırıcı olmadan sağ duyu ile düşünerek hareket etmenizi öneriyorum ve tekrarlamak istiyorum ne bu siteden haberim var nede bana bahsi geçen özel mesaj gelmedi sadece yukarıda yazılanları okuyup acizane kişisel düşüncelerimi yazdım, Rast gele...
Genel olarak görüşüne katılıyorum. Sadece özelden veya açıktan böyle bir tanıtım yapılacaksa modlardan izin alınması çok daha uygun olur. Belkide izinde alınmıştır onu da bilemiyorum. Benim merak ettiğim konu özelimden mesaj nasıl silindi Yoksa bana mesaj gelmiş gelmemiş hiç önemli değil. Umarım iyi bir site yapar ve başarılı olurlar.
Ufuk mesajları göremiyoruz. Ama herhangi bir şikayet geldiğinde, reklam yaptığını bildiğimiz üyenin gönderdiği mesajları "üyenin gönderdiği özel mesajları sil" seçeneği ile silebiliyoruz. Böylelikle, o arkadaş kimlere özel mesaj gönderdiyse, o kişilerin posta kutusundan özel mesajlar silinebiliyor. Aşağıdaki şekilde yapabiliyoruz bunu ; Daha sonra da o arkadaşı siteden uzaklaştırıyoruz. Normalde bu tip şikayetler fazla bildirilmiyor. Ama sanırım bu arkadaş çok kişiye mesaj göndermiş ki, bize kadar ulaştı şikayetler. Bu arada bir şey rica edeceğim; bu tip şikayetlerinizi iletişim sisteminden mail göndermek yerine sarı olarak görünen ünlem işaretine basarak bildirirseniz, moderatör arkadaşlarımız da kişiyi tespit edebilirler. İletişim sistemine gelen mesajları sadece adminler görmektedir. Murat ya da ben internette olmazsak, bu mailleri göremeyebilir ve müdahale edemeyebiliriz. Ancak ünlem işaretine basarak bildirirseniz, o an burada bulunan moderatör arkadaşlarımız da müdahale edebilirler. Bir şey daha söylemek istiyorum. Buradan husumetle ayrılan ve kendine yeni site kuranlar oluyor. Sonra da ya karalama kampanyası yapıyorlar ya da böyle reklam yapmaya başlıyorlar. Ancak bu son özel mesaj gönderimlerinde, o sitenin esas sahibinin bundan haberdar olmadığını söylemek istiyorum. Böyle şeylerden de hiç hoşlanmadığını ve hatta sinirlendiğini de biliyorum. Keza bizim samimi olup, sürekli görüştüğümüz, hatta sitemize üye olan bir arkadaşımızdır. Kendisi ile hiçbir anlaşmazlığımız yoktur. Admin olarak atadığı arkadaş göndermiştir bu mesajları ve bu konuda kendisine bilgi vermemiştir, bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Kendisi de konuyla ilgili olarak arkadaşıyla görüşecek. Kendi sitesi uzun zamandan beri vardır ve bizim sitemizde de kendisi sürekli bulunmaktadır, ancak bugüne dek hiçbir zaman bu tip girişimleri olmamış, sitemize ve emeğimize her zaman saygı göstermiştir. Bunun bilinmesini isterim. Arkadaşının yapmış olduğu bir hata nedeni ile kendisine kızamayız ve bu nedenle aramız bozulmayacaktır. Dileyen arkadaşlar oraya da üye olabilirler, herkes istediği yerde paylaşım yapabilir. Bizim, özel mesaj gönderen arkadaşımızı gönderme nedenimiz, tavrı beğenmemiş olmamızdandır sadece. Bazı sitelerin linkleri, sitemizde bloklanmıştır. Linki yazdığınızda, www.******.com şeklinde çıkar. Ancak bu sitenin linki bloklanmamıştır. Bloklanmadığı ve desteklediğimiz bir site olduğu halde bu arkadaşımızın bu şekilde davranması bizi rahatsız etmiş, bu nedenle uzaklaştırılmıştır. Ancak az önce de belirttiğim gibi, sitenin esas sahibi olan arkadaşımız bu konudan haberdar değildir kesinlikle ve yapı olarak da böyle şeylerden haz etmez. Öğrendiğimizde de kesinlikle haberinin olmadığını tahmin etmiştik zaten. Birbirimize ihtiyacımız olduğunda da, yine kendisine destek vereceğiz ve oda bize destek verecektir. Bu şekilde davranmayı düşünen arkadaşlar da, sanırım bundan sonra bu hataları yapmayacaklardır. Çünkü yukarıdaki bir arkadaşımızın da dediği gibi, bu da bir emek hırsızlığıdır. Daha önce de başka sitelerden gelip üye olan, üyelerimizin mail adreslerine bakıp, üyelerimize mail yolu ile reklam yapanlar da oldu. Bu nedenle şu anda profillerinizde mail adresleriniz görünmemektedir. Aynı şekilde yine özel mesajla reklam yapanlar oldu. Bunlardan da bize bildirilenleri sitemizden uzaklaştırdık. Bu konuda şunu söylemek istiyorum. Site işi emek işidir. Öyle 2-3 haftada site kurulmaz. Siteyi kurar bir kaç temel bilgi girersin, bunlar da kopyalama değil, kendi özgün bilgilerinizdir. Sonra sitenizi internet ortamında tanıtabilmek, indekslerde yükseltmek için çalışmalar yaparsınız. Bu çok uzun bir zaman alır. Aylarca sabahladığınız dönemler olur ve ondan sonrasında da ipin ucunu bırakmaz sürekli takip edersiniz. Bu çalışmalardan sonra insanlar sitenizi tanır ve üye olurlar. Onların paylaşımları ile de daha fazla siteniz tanınır, indeks sayınız artar. Ve ondan sonra site kendi kendini kurtarmaya başlar. Üye çalmaya, bilgi kopyalamaya, kısacası emek hırsızlığına gerek kalmaz. Bunları yapamayacak olanlar, site kurmamalıdır. Eğer site bir şekilde kendini toparlayamıyorsa, mutlaka ya içerik açısından, ya da teknik açıdan bir şeyleri beceremiyorsunuz demektir. İşte o noktada, iyi durumda olan sitelerin bilgi ya da üyelerini çalmak yerine, onurlu bir şekilde sitenin fişini çekmek daha mantıklıdır. Bazıları da hem iyi olan siteyi karalar, hem de o sitenin üyelerine gizlice reklam yapar. Bunlara ise diyecek bir şey zaten yok. Karaladıkları sitelerin üyelerini çalmaya minnet edecek kadar küçülmüşlerdir ve aynaya bakmaya da yüzleri vardır. Onlar için sadece, Allah ıslah etsin demek gerekiyor. Doğru düzgün paylaşım yapan sitelerin isimlerini biz kendimiz sitemizde paylaşıyoruz zaten. Bu siteler, başka sitelerin üyelerine minnet etmeyen, doğru düzgün paylaşım yapan, aklı başında ve zaman zaman işbirliği öneren sitelerdir. Bu siteleri de buradan kutlamak isterim. Her zaman da bu sitelerin adı, gerektiğinde sitemizde geçecek ve kesinlikle itirazımız olmayacaktır.