Bazı balıklar iğneyi baya bi yutar.İşte karışık bir ruh hali içinde olurum o zaman.Balığı tuttuğuma mı sevineyim yoksa iğneyi çıkarmaya uğraşırken mi sinirleneyim.Herneyse. SORUM iğne derinde de olsa balığı yıpratmadan iğneyi kolaylıkla nasıl çıkarabilirim ?
Ağzı çentikli ince bir tahta parçasıyla misinayı takip ederek iğneyi yakalayıp geri itersin, yabancı ülkelerde dediğime benzer aparatlar mevcut, ancak genellikle mahmuzsuz iğne kullandıkları için çıkarmaları daha kolay, mahmuzlu iğnelerde de işe yarar gibime geliyor, eğer çok fazla derine girmediyse.
balık malzemesi satan yerlerde böyle plastik bir parça satılmakta iyide işe yarıyor iki tarafı ayrı büyüklükte kullanımı kolay onlardan bir tane olta kutusunda bulunması lazım rastgele
okan kardeş aşşağıdaki aparatlar işene yarar diye düşünüyorum bizzat kendim kullanıyorum dişli balıklarda parmakları korumak ve küçük balıklarda balığı zedelemeden çıkartmakta çok işe yarıyorlar satılan yerler ergin balıkçılık ve av marketidir
1 liranın lafı bile olmaz da.Bandırma da bulabilecek miyim.Aradağın çoğu şeyi bulamama sorunu var burda.Aleti almadan iğneyi çıkarmanın püf noktası var mı diye sordum.
kardeş giriyorsun www.avmarketi.com sitesine veya www.erginbalikcilik.com sitesine kartla ödemeni yapıyorsun iki veya üç gün sonra istediğin malzeme adersine geliyor
Aynı aletin biraz daha ilkelini plastik çay karıştırma aparatıyla yapanı da görmüştüm, bana biraz uğraşırken kırılır gibi geliyor ama ufak balık ve küçük iğnelerde işe yarayabilir. Sapının ortasından boyuna 2-3mm lik bir çentik açarsan, iğne de sert bir dokuya girmemişse iş görür.
o arkadaşınıza sorun bakalım, İNSANIM diye ortalıkta bu kadar rahat nasıl geziyor? mubarek ramazan günü, tüylerim diken diken oldu sayesinde
iğne derine kaçtısa yar balığı çıkart iğneyi yada kopartacaksın 2sinden birini yapacaksın.tahta falan uğraşacağına yar balığı çıkart iğneyi arkadaşın dediği gibi hemde balık temizlenmiş olur.