şimdiye dek avlandığım sularda yakaladığım küçük balıkları geri suya bıraktım ama bir büyüğüm dediki iğne değen balık yaşamaz acaba doğrumu ?Arkadaşlar bir cevap yazarsanız sevinirim
Balık tuttugum yerlerde ben küçük balıkları geri atarım ama buğüne kadar hiçölü balık görmedim eğer cidden bu balıklar ölüyolarsa balık tutmam birdaha
Bakk o olabilir serdar abi ağzı yırtılırsada ölebilir ama bi iğne ile bir balık tuttuk attık livara sonra aynı iğneyle başka bir balık tuttuk attık denize 2. ölürmü abi ölmez.
Eğer o balık mezgitse mesela, büyük ihtimalle ölür.. İğneden değil, hızlı yukarı çıkmaktan vurgun yer. Hanossa mesela, dalamaz geriye, suyun üstünde kalır ve ölür, hava kesesi şiştiği için.. Ama kefalse, hiç bir şey olmaz. Lüferse, bazen korkudan ölür.. Bakmayın adının canavara çıktığına ödlek balığın biridir..
Tatlısu balıklarında iğne yarası sadece ağız çevresinde ise (solungacına, midesine ya da ağız içinden gözüne doğru bir yaralanma yoksa) yaşadığını biliyorum. Geçen yıl olta ile avladığım balıklardan bir kaçını avlak civarında bir havuza bırakmıştım. Bu yıl gördüm yaşıyorlardı. Hatta bir tanesini boş iğne ile tekrar avlayıp bıraktım Galiba iğne bağımlılık yapıyor balıklarda O büyüğüm dediğin kişi geri salmaya kıyamadığından kendince böyle bir bahane üretmiş bence.
. Hay çok yaşa emi. Birde bize denk gelirse ölmez. Krallar gibi yaşatırız onu Bu arada sevgili TARKAN, Adaşmışız Tanışma konusu açmadığın için oraya yazamadım . Aramıza hoş geldin
Tarkan kardeşim, İst. Kadıköy eski evlendirme dairesinin oradan (80-82 yıllarında) balık tutarken tertemiz denizin dibi ayna. Ağzından girmiş tepesinden çıkmış iğne denizin dibinde pırıl pırıl parlıyor. Aynen böyle istavrit dana gibi de güçlü görünüyordu. Gözümle ölmeyenini gördüm. Ölenini de gördüm. Dip balıkları arkadaşın dediği gibi vurgundan, ani ve ciddi ısı değişikliği varsa, kafasını gözünü farketmeden deldiysek vs. ölüyor. Falkonettiyi aklıma getirdin ya Hu sağolasın. İstavrit de anılır mı demeyin anılıyormuş. Sevgi ve saygıyla... Sağlıcakla...
teşekkür ederim arkadaşlar ben sadece sazan avı yaptığım için sazan hakkın da sormuştum ama çok özür dilerim sazan balığı için sorduğumu belirtmemiştim başka kaynaklardan da öğrendiim kadarıyla balığın sadece ağzında olan yırtıklar 700 800 gr lık balıklarda bi problem olmuyo yani yaşıyolarmış ama yem iğne biraz daha derinden yani ağız içinden çıkarılırken oluşan derin yırtıklarda enfeksiyon sebebiyle ölme ihtimali varmış o da kesin ölür demiyorlar ilginize çok teşekkür ederim
teşekkür sıcak karşılama için çok teşekkür ederim ama aranızda yeniyim yol gösterirseniz çok sevinirim teşekkürler
Karnından yarı erimiş üç beş kanca çıkan lüferler çok gördüm. Kanca değen balık ölseydi, "yakala-bırak" en centilmen balık avı kabul edilmezdi. Yeterki balığa uygun kanca kullanılsın. Arkadaşlar da belirtmiş, derinden avlanan bazı deniz balıklarının hava kesesi şişer ve bir daha batamaz, onları genelde enjektör iğnesiyle rahatlatıp öyle salmak gerekiyor.