Değerli dostlar, içimden değişik tasarımlı bazı düzenekler yapmak geliyor fakat benim için en önemli noktada iş tıkanıyor. Sorunum şu: Şimdi bir metal parça düşünün, onun üzerine ben iğneleri kaynatmak yani sabitlemek istiyorum. Lehim gibi birşey tutmayacağından sağlam bir şekilde ama nazikçe kaynak yapmak gerekiyor. Bu noktada nasıl bir ekipmana ihtiyacım var? Bu konuda bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa çok sevinirim.
Normal lehim tutmaz fakat tutturacağınız malzemeler paslanmazdan ise ARAX lehim işinize yarayabilir.Asitli bir lehim türüdür ve normal lehimden daha düşük sıcaklıklarda erir.Oldukçada kuvvetlidir.
cevaplar için çok teşekkürler. Ali ender abinin yöntemi daha basit gibi. siz bu yöntemi deneyip başarılı oldunuz mu acaba? yani balığı kıyıya kadar kopmadan çekebilir mi? ilk fırsatta denemeyi düşünüyorum ama teli nereden bulacağım bilemiyorum. bu arada başka fikirler varsa onları da okumak isterim. sağolun..
kim demiş lehim tutmaz diye iğne çelik olduğundan kaynak yapıldığında iğnenin kaynak yapılan yerinde çeliklik kalmaz çünki kaynak yüksek ısi ile yapılır lehim ise daha düşük ısı ile yapıldığından ignenin çelikliğine fazla zarar vermez lehim olayı ise cok basit fakat erbabının bildiği bir olayla mümkündür :laughing: :laughing:
herşey tamam da neresi bu kadar komik valla anlayamadım. siz işin erbabıysanız aydınlatsanız daha iyi olurdu bence...
lehim yapılışı lehim için sanayi tuz ruhunun içine dilimlenmiş küçük çinko parçaları ile asidi öldürülür( sönmüş tuz ruhu deriz biz ) lehim yapılacak yer bu sıvı ile temizlenir şimdi lehim yapmak mümkün olurbakır demir pirinç paslanmaz çelik vb) metaller için bu yöntem uygulanır lehim için havyeli lehim araçları kulanılmalıdır
yok yok gurbet ellerde internetsiz kalmıştım. şimdi bağlattım, rahatladım maalesef şu anda aklımdakileri deneyebileceğimbir ortam yok. denediğimde mutlaka yazacağım. ilginize tekrar teşekkürler..